Fibromialgie en Herpesvirus: is daar ‘n verband?

DEUR JULIA NELSON

Ondanks die onmiddellike negatiewe reaksie op die gedagtes aan die Herpes-virus en die assosiasie met seksueel oordraagbare siektes, is daar ‘n aantal verskillende Herpes-virusse, insluitend dié wat verantwoordelik is vir Chicken Pox, Shingles en Epstein Barr (mono). Selfs diegene met die mees negatiewe stereotipes is baie meer algemeen dat mense glo; ongeveer 90% van die mense is aan HSV-1 (orale herpes, of koorsblare) blootgestel, en die getalle vir geslagsherpes is baie naastenby. Sodra hulle aan enige van hierdie virusse blootgestel is, kan hulle dormant in u liggaam lê en te eniger tyd weer reageer, gewoonlik as reaksie op spanning. Is daar ‘n verband tussen Fibromialgie en Herpes?

Gegewe die oorvleueling van simptome tussen Fibromialgie en Epstein Barr, is dit nie verbasend dat navorsers ‘n moontlike verband sou oorweeg nie; Ek weet dit het ek beslis gedoen. Ek het mono gehad toe ek in die hoërskool was. Ek kan nie veel meer daarvan onthou nie, behalwe dat ek baie moeg gevoel het. Wat ek wel onthou, was later (oor die volgende dekades) dat ek dit sou noem wat ek as ‘herhalende mono’ verwys, alhoewel verskeie dokters my vertel dat u nie meer as een keer mono kan kry nie (iets wat sedertdien ernstig bevraagteken is) deur baie dokters en navorsers). My keel sou seer word, my limfknope word geswel, ek voel pyn (soos die griep) en is verslete. Dit was gewoonlik nadat ek ‘n paar weke op volle stoom was, en ek het gesien dat my liggaam net neerstort nadat ek dit te hard gedruk het. In 2006, toe ek elke paar weke teen strepie-infeksies beveg, het ek dit reggekry om ‘n dokter te laat toets wat my vir Epstein Barr en laag was; en kyk, ek het positief getoets vir ‘n aktiewe infeksie (soveel omdat ek dit nie meer as een keer kon opdoen nie) ). Bloedwerk het in twee dekades ver gekom. Fibromialgie voel vir my baie soos die episodes van mono, soms selfs die geswelde kliere en laegraadse koors wat by die herhalende mono voorkom. Dit is dus begryplik waarom ek my kan bevraagteken of daar ‘n verband tussen die twee is of nie. voel baie soos die episodes van mono, soms selfs die geswelde kliere en lae-koors wat gereeld by die herhalende mono voorkom. Dit is dus begryplik waarom ek my kan bevraagteken of daar ‘n verband tussen die twee is of nie. voel baie soos die episodes van mono, soms selfs die geswelde kliere en lae-koors wat gereeld by die herhalende mono voorkom. Dit is dus begryplik waarom ek my kan bevraagteken of daar ‘n verband tussen die twee is of nie.

Navorsing rakende die oorvleueling van Fibromyalgia en Epstein Barr gaan tot in (ten minste) 1987. Buchwald, Goldenberg, Sullivan, en Komaroff het 50 pasiënte met Fibromyalgie ondersoek en hulle vir Epstein Barr getoets. Die vlak van die virus in hul stelsels was nie beduidend anders as dié van die gesonde en ongesonde kontrole nie. Die metodes wat gebruik word om fibromialgie te diagnoseer, was in hierdie tyd baie minder streng as wat die riglyne van 1990 vereis het, en waarskynlik meer gelyk aan die huidige aanvaarde riglyne. Twee kontrolegroepe is vir hierdie studie gebruik, een groep wat gesonde kontroles bevat, en die ander pasiënte wat gediagnoseer is met ten minste een chroniese siekte. ‘N Groot aantal van die pasiënte (27%) meld gereelde seer keel, asook baie van die ander simptome wat algemeen by mono voorkom, maar nie Fibro nie.

VCA-IgG wat aandui dat die persoon die virus al geruime tyd opgedoen het, het byna alle deelnemers bestaan ​​(ongeag die groep). Dit is belangrik om daarop te let dat baie mense Mono het en nooit simptome toon nie. VCA-IgM sonder EBNA-teenliggaampies dui op ‘n onlangse infeksie; nie een van die Fibro-pasiënte het positief getoets vir VCA-IgM nie. EBNA teenliggaampies dui op ‘n infeksie uit die verlede; dit is by die meeste deelnemers gevind ongeag die groep. Gegewe die resultate is dit bykans onmoontlik om te sê dat Herpes nie met Fibro verwant is nie, of dat dit so is. Aangesien hulle getoets het teen gesonde (en ongesonde beheermaatreëls) en almal bewys het van infeksies uit die verlede, is dit moontlik dat hul gesonde kontroles nie so gesond was soos wat hulle gedink het nie, dat die ongesonde kontrolegroep moontlik oorvleuelende probleme gehad het wat nie gediagnoseer is nie, en dat ‘n aantal van ander dinge,

Opmerking: ‘n Eintlik interessante ding in hierdie studie wat na my uitgespring het, was dat selfs in 1987 deur rumatoloë berig word dat hulle glo dat Fibromyalgie-pasiënte die grootste persentasie van hul pasiënte sou uitmaak. Dit is terug voordat die oorspronklike diagnostiese kriteria gestel is, en lank voordat die meeste dokters regtig glo dat Fibromialgie bestaan. Klaarblyklik het die drie dokters wat by hierdie studie betrokke was, glo in Fibromialgie. Miskien het Fibro-pasiënte hulle daarom omgesoek.

In 2012 het Hedberg berig dat die latente Epstein Barr-virus gekoppel is aan baie verskillende outo-immuunafwykings, waaronder MS, Hashimotos-tiroïeditis, RA, Sjogren’s, Chrons, en ‘n aantal ander wat dikwels gesien word as oorvleuelende versteurings met fibromialgie. Hy het ook verslag gedoen oor ‘n genetiese mutasie wat in die bloed gevind is wat Epstein Barr toelaat om homself te verhoog en te onderhou, wat moontlik tot outo-immuunprobleme kan lei.

Heelwat meer navorsing is gedoen oor Chroniese Moegheidsindroom (CFS); beide Epstein Barr en Herpes Virus 6 is gekoppel aan chroniese moegheidsindroom; soveel as 70% van diegene wat met fibromialgie gediagnoseer word, word ook gediagnoseer met chroniese moegheidsindroom, en daar is baie debat oor of Fibro en CFS twee afsonderlike entiteite of twee ente van dieselfde spektrum kan wees.

Natuurlik bring dit alles by die onlangse bevindings van Dr.’s Duffy en Pridgen aan die Universiteit van Alabama (Roll Tide!). Hulle het die moontlikheid ondersoek om fibromialgie, chroniese pyn en IBS te behandel met behulp van ‘n kombinasie van antivirale middels wat gewoonlik gebruik word om HSV-1 (koorsblare) te behandel. Hulle het amper per ongeluk oor hierdie potensiële behandeling gestruikel en is nou op pad na fase 3-proewe. Dit kan die ding wees wat die Herpes-virus aan fibromialgie (en verwante toestande) verbind en vir baie van ons beduidende verligting kan bied.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.