Daith Piercing & Fibromyalgi – Hjelper det migrene?

AV JULIA NELSON

Hvis du har fibromyalgi, er det en god sjanse for at du også opplever migrene. De kan være ganske ødelagte. Mine sendte meg til ER en gang, men ikke på grunn av smerter. Det er fordi migrene-effektene etterlignet et anfall på mange måter. Og migrene kan treffe deg enten du har fibromyalgi eller ikke. Så hva kan du gjøre med dem? Vel, det er medisiner, selvfølgelig. Du kan også bare ri dem ut. Eller du kan prøve alternative metoder som akupunktur som har vist seg å være svært effektiv til å lindre migrene. Mange mennesker henvender seg til et tilsynelatende beslektet alternativ som kalles en  daith piercing .

En daith (uttales “doth”, men tilsynelatende “daith” som “faith” er også akseptabel) piercing går gjennom ørets innerste bruskfold. Det er slags nær en tragus piercing. Mange sverger ved dem for å lindre migrene. Andre sier at de er ubrukelige. De fleste ser ut til å tro at piercing at plasseringen på øret er relatert til akupunkturens bruk av trykkpunkter. Så hva er egentlig avtalen? Og fungerer det virkelig eller ikke? Enda viktigere, bør du få en?

Daith Piercing: Er det som akupunktur?

Når vi snakker om akupunktur og trykkpunkter, snakker vi egentlig om det som vanligvis kalles kinesisk medisin. Det er tradisjonelle former, klassiske former og  mange  andre. Jeg er ikke ekspert på dette feltet. Men jeg har studert en rekke bøker, dokumentarer og andre ressurser om eller relatert til kinesisk medisin. Jeg har til og med skrevet om det i akademiske omgivelser. Jeg har også en ektefelle som har fullført nesten halvparten av opplæringen som kreves bare for å  forstå  kinesisk medisin, ikke engang for å  praktisere  ennå. Dermed kan jeg fortelle deg med absolutt sikkerhet: det er basert på et  svært sammensatt system  som bokstavelig talt er tusenvis av år gammelt. Og det er definitivt effektivt, ikke noe spørsmål der!

Kinesisk medisin (noen ganger kalt østlig medisin) er forankret i en mye annen forståelse av kroppen enn vestlig medisin. Her i Vesten har vi en tendens til å fokusere på å lindre symptomer, i stedet for å se på systemet som helhet. Kinesisk medisin ser ikke bare på hovedorganene, men deres leveringssystemer, energikanaler som går overalt, og mye mer. Akupunktur bruker veldig spesifikke punkter på kroppen som er rettet mot høyt spesifiserte organsystemer og funksjoner, som alle er koblet sammen. Har du vært hos akupunktør eller i det minste sett nålene de bruker? De er ultra fine og bøyes lett. Men de er akkurat i riktig størrelse fordi målene er så små.

Om den øreringer …

Tenk på hvor tykk en tradisjonell ørering er sammenlignet med en av nålene. Nå er en akupunktør trent for å treffe det  eksakte  stedet i øret for å lindre migrene. Dermed, hvis en piercer som aldri har fått opplæring i kinesisk medisin skjærer øret i det innerste brusk kaste seg, hva er oddsen for at de vil treffe  svært  få øye på for å lindre migrene? Ganske slank, synes du ikke? Jeg mener, det er rammet eller savnet, ikke sant?

Hjelper det deg å forstå en mulig (og høyst sannsynlig!) Årsak til at noen sier at daith piercinger fungerer utmerket for å lindre migrene, men andre sier at det ikke gjør noe?

Er Daith Piercing trygt?

En daith-piercing er nettopp det: en piercing. Det er like trygt som de fleste piercinger er, noe som betyr at det fortsatt har de samme risikofaktorene som andre piercinger også. Mest kjent er infeksjon. Annet enn det er det en annen risikofaktor som er bemerkelsesverdig, men helt basert på individet: smerteterskel. Selv om ørebrusk ikke nødvendigvis er farlig for piercing, kan det definitivt skade. Og hvis du lider av fibromyalgi, er du allerede unormalt følsom for smerter.

Så det ultimate spørsmålet er: skal jeg gjøre det? Hvis du vil avlaste migrene gjennom en daith piercing, er sjansene for at den er effektive omtrent 50/50 ifølge anekdotiske rapporter. Faktisk kan du bli overrasket over å vite at det ikke er mye forskning på migrene. Men det er mange mennesker der ute som har fått en piercing i løpet av et forsøk på å lindre migrene. Sjekk historiene deres før du tar en beslutning.

Noen få ord med forsiktighet

La oss gjenta: det kan fungere eller ikke. Hvis du har fibromyalgi eller en økt følsomhet for smerte, så jeg vil råde  mot  dette piercing. Fordi selv de personer med flere piercinger og en høy terskel for smerter har en tendens til å være enige – dette er et spesielt smertefullt sted. Men hvis du vil gjøre det uansett, bare fordi det ser bra ut, så gå for det. Legg merke til at det kan bli smittet og ofte gjør vondt en stund under helingsprosessen. Vær også forsiktig fordi noen mennesker har bivirkninger eller allergier mot visse metaller. Dette kan være relatert til et overskudd av eller en slags giftighet i kroppen din. Det er i alle fall noe å huske på.

Hvis du leter etter måter å lindre migrene, anbefaler jeg på det sterkeste å finne en akupunktør av god kvalitet før du prøver daith piercing. Og hvis du har fibromyalgi, fortell utøveren. De trenger å vite om smertefølsomhet fordi de kan endre planene sine i henhold til hva du kan håndtere. Snakk med dem om å få en piercing for å behandle migrene. Du kan finne ut at de velger andre punkter på kroppen for å behandle migrene dine mye mer effektivt enn det ene stedet på øret.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.