Nytt vaccin mot fibromyalgi som verkligen fungerar

Om någon skulle kunna ge dig ett vaccin som skulle kunna bota din fibromyalgi, skulle du göra det? Det kan låta som en dröm, men det är närmare verkligheten än du kanske tror. Los Angeles-baserade biomedicinska företaget   EpicGenetics   och Massachusetts General Hospital forskare söker FDA (Food and Drug Administration) godkännande för att testa Bacille Calmette-Guérin (BCG) vaccin   som en potentiell behandling för fibromyalgi nästa år .

BCG är ett generiskt tuberkulosvaccin som är nästan 100 år gammalt och har administrerats säkert miljoner gånger, “säger Dr. Denise Faustman, chef för Faustman Lab vid Massachusetts General Hospital. ”I mer än tio år har vår forskargrupp vid Massachusetts General Hospital aktivt studerat den roll som BCG-vaccinet kan spela i behandlingen av olika former av autoimmunitet. Vårt nuvarande mål är typ 1-diabetes, men totalt sett testas BCG vid ett antal autoimmuna sjukdomar. Under de kommande två åren kommer vi att påbörja klinisk testning av BCG vid fibromyalgi. “

Enligt Världshälsoorganisationen får mer än 100 miljoner barn BCG-vaccinet varje år. Det används främst i utvecklingsländer där tuberkulos fortfarande är aktiv. BCG-vaccin är inte tillgängligt i USA på grund av den låga risken för infektion. I USA används BCG i ett litet antal patienter för att behandla blåscancer.

Så den uppenbara frågan är, varför skulle ett vaccin mot en infektiös lungsjukdom användas för fibromyalgi? Svaret ligger i immunsystemet.

Vacciner ges vanligtvis till friska människor för att förhindra infektion. I detta fall skulle BCG-vaccinet emellertid administreras till patienter med fibromyalgi för att underlätta deras symtom.

När EpicGenetics fick i uppdrag att skapa ett diagnostiskt test för fibromyalgi för många år sedan, utförde forskare alla typer av laboratorietester på fibromyalgi-patienter för att bestämma deras skillnad från friska kontroller och deras symtom. Forskare har upptäckt flera avvikelser i vita blodkroppar hos fibromyalgipatienter, vilket leder till att de drar slutsatsen att symtomen är förknippade med ett försvagat immunsystem.

“Vi tror att [benämningen] fibromyalgi är en felaktig nomenomgivning”, säger Dr Bruce Gillis, VD för EpicGenetics. ”Dessa människor lider inte av allt som påverkar musklerna till exempel. Vad de lider av är att deras immunsystem inte kan producera normala mängder skyddande proteiner. … Det finns celler i immunsystemet som kallas perifera mononukleära blodceller. De producerar inte normala mängder skyddande proteiner som kallas kemokiner och cytokiner. “

Upptäckten ledde till utvecklingen av FM / ett blodprov för fibromyalgi. (Ja, trots vad dina läkare har berättat för dig, finns det ett blodprov för fibromyalgi, men det accepteras inte i det medicinska samhället.) Testet analyserar halterna av fyra kemokiner och cytokiner som finns på reducerade nivåer i fibromyalgi-patienter. Dessa fyra kemokiner och cytokiner är desamma som de som stimuleras av BCG-vaccinet.

“Baserat på vad som har publicerats i den medicinska litteraturen, tror vi att detta vaccin kommer att vända immunsystemets abnormiteter [av fibromyalgi],” sade Gillis.

Gillis och Faustman söker FDA-godkännande för att administrera de första BCG-vaccinerna till fibromyalgipatienter i början av nästa år.

“Detta är första gången som direkt fibromyalgi-behandling kommer att göras,” sade Gillis. “Som ni vet behandlar läkemedlen [för närvarande på marknaden] för fibromyalgi endast symtomen. De har inga fördelar med immunsystemet. [Läkemedelsföretag] medger att de bara behandlar symtomen, men att du måste behandla sjukdomen, och det är därför vi fortsätter med att tillämpa vaccinet [till FDA]. “

Om Gillis ‘teori är sant, kommer “kemokinerna och cytokinerna som är bristfälliga i fibromyalgipatienter inte längre att vara bristfälliga [när BCG-vaccinet administreras],” sade Gillis. ”Produktionsnivåerna normaliseras, och du måste anta att deras symtom försvinner. Vi tror att vi är på gränsen till något större. “

Eftersom vaccinet har en lång historia, förväntas det inte orsaka större biverkningar hos patienter.

BCG-vaccinet förväntas kosta mellan 20 och 25 dollar per dos – ett nominellt belopp jämfört med den pågående kostnaden för daglig medicinering.

“Vi tror att en fibromyalgipatient skulle behöva högst en eller två doser så att du kan förstå varför jag inte får mycket stöd från läkemedelsföretagen,” sa Gillis.

Förutom vaccinetestet samarbetar EpicGenetics med University of California i Los Angeles (UCLA) och Chicago College of Medicine vid University of Illinois för att sekvensera genomerna på 250 000 fibromyalgi-patienter.

“Vi letar efter någon form av genetiska mönster eller avvikelser eller mutationer,” sade Gillis.

Patienter vars fibromyalgi är positivt med hjälp av FM / ett test kommer att kunna delta i den genomiska studien.

FM / testet kostar för närvarande 936 $ men täcks av vissa försäkringsbolag och Medicare. EpicGenetics supportteam hjälper patienter att avgöra om deras försäkringsbolag kommer att täcka testet. En räntefri betalningsplan finns för personer som är försäkrade eller vars försäkring inte täcker testet.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.