Wat familielede van mense met fibromialgie moet weet

Hierdie pos is gemik op familielede en die onmiddellike omgewing rondom mense met fibromialgie.

Alhoewel fibromialgie nie opvallend is nie, is dit baie werklik. Baie mense dink dat iemand nie regtig siek is nie, tensy hy siek lyk. As u fibromialgie het, kan die persoon gesond wees (aan die buitekant), maar binne ‘n optog van verskriklike, vreeslike simptome.
Fibromialgie is ‘n moeilike siekte om te verstaan. Alhoewel daar geen genesing is nie, kan dit bestuur word om lewensgehalte te hê. Omdat alle gevalle verskillend is, werk behandelings soos oefeninge, medisyne of terapieë nie ewe goed vir almal nie. Dit is voortdurend om te soek wat die beste vir u werk.
Moenie mislei word deur die voorkoms nie. Gesinslede het die indruk dat die persoon met fibromialgie nie genoeg moeite doen om beter te voel nie omdat hy nie goed eet of nie genoeg oefen nie. Die waarheid is dat elke poging, hoe klein dit ook al is, ‘n werk of ‘n opoffering is wat veel groter is as wat dit sou kos om iemand gesond te maak.
Fibromialgie is nie ‘n sielkundige probleem nie. Baie mense dink dat dit onmoontlik is om soveel hartverskeurende simptome te hê en dat niks tydens hul mediese eksamens uitkom nie, en daarom skryf hulle hierdie toestand dikwels toe aan ‘n sielkundige probleem. En dit is belangrik om te weet dat daar voldoende wetenskaplike bewyse is om te bewys dat dit ‘n regte staat is.
Die lewe kan heeltemal verander met fibromialgie. Dit is normaal dat die persoon met fibromialgie nie meer dieselfde dinge as voorheen kan doen nie, of dat hulle baie hulp van hul familielede nodig het om dit te doen. Dit kan wissel van veranderende gewoontes tot die verandering van werk.
Skommeling in aktiwiteitsvlakke is normaal. ‘N Persoon met fibromialgie kan een dag baie aktief wees omdat ‘n ander dag nie eers uit die bed kan opstaan ​​nie. Die persoon is nie lui nie of maak asof hy werk vermy. Daar sal dae wees wanneer u hoeveelheid energie baie laag sal wees. Fibromialgie is ‘n siekte met baie op- en afdraandes.
Die persoon met fibromialgie leef permanente lyding. Selfs as u dit nie heeltyd uitdruk nie, voel u altyd pyn in u hele liggaam, uitputting en baie eksterne stimuli, soos reuke, geraas, lig, weer, en ander faktore, kan u ongemak vererger. Probeer jouself heeltyd op sy plek hou sodat jy hom kan verstaan.
Soms vermy die persoon met fibromialgie liggaamlike kontak. U kan baie pyn ervaar met nie-pynlike stimuli, soos handvatsels, klappe op die rug, aanraking op die arms en skouers, en selfs met ‘n sterk drukkie, in die algemeen enige aanraking wat wrywing of wrywing veroorsaak. Niemand moet aanstoot neem as dit kom by die vermyding van hierdie soort intimiteit nie.
Die moegheid van fibromialgie is nie ‘n eenvoudige moegheid nie. Dit is nie net liggaamlike uitputting nie, maar ook geestelike uitputting, wat nie met rus verbeter nie, en ‘n persoon ‘n paar dae vorentoe in die bed kan gooi. Die persoon voel uitgeput of uitgeput deur moegheid.
Die persoon met fibromialgie is nie antisosiaal of apaties nie. Dikwels weier hulle uitnodigings of hou hulle op om vergaderings by te woon omdat hulle uitgeput is, ‘n krisis ondergaan, of omdat hulle ‘n beperkte hoeveelheid energie het, bang is dat sekere aktiwiteite ‘n uitbraak kan veroorsaak, wat al hul simptome kan vererger. oomblik na ‘n ander.
Fibromialgie veroorsaak kognitiewe probleme. Die persoon vergeet dinge (soms klein, soms belangrik) en sukkel om te konsentreer; Dit staan ​​bekend as fibroneblin. Dit laat hulle dikwels dinge verloor of ongeoriënteerd voel.
Vermyding van stres is noodsaaklik vir die persoon met fibromialgie. Daar is bewys dat spanning die simptome van fibromialgie vererger, wat hul pyn, moegheid en malaise verhoog. Probeer tuis ‘n stil omgewing skep en vermy situasies en stressors.
Die persoon met fibromialgie is geneig om geïsoleer te word. Dit beteken nie dat u u sosiale lewe wil beëindig of dat u uself nie meer waardeer nie. Inteendeel, probeer om kontak met haar te verstaan ​​en te behou, en toon aan dat u u liefde en ondersteuning het wanneer u dit nodig het. Bied u hulp aan vir ‘n taak wat u op ‘n gegewe tydstip nie kan doen of doen nie, soos inkopies doen of kinders by die skool afhaal.
Die ondersteuning en begrip van hul gesinslede kan hulle beter laat voel. Alhoewel u baie min aan die siekte kan doen, moet u dit nie behandel asof niks gebeur het nie, want hierdie houding kan gesien word as apatie of oninteresseerd, wat u laat voel dat u nie omgee wat u verhouding met u en u gesondheid beïnvloed nie. beïnvloed. fisies en emosioneel. Inteendeel, help hom met huishoudelike take wat baie moeite kan verg, soos om klere op te hang of beddens op te sit.
Gesinslede van iemand met fibromialgie moet op hoogte gehou word. As u nog steeds nie weet waaroor hierdie siekte gaan nie, soek dan op die internet, daar is ontelbare bronne van inligting daaroor, wat u kan gebruik om u geliefde te help om dit beter te bestuur.
Gaan saam met hom na sy mediese afsprake. Dit is een van die beste maniere om u ondersteuning te toon. Boonop ondersteun u hom om die behandelings te voltooi, terwyl u terselfdertyd die toestand van sy toestand en sy vordering verstaan.
Goeie kommunikasie is baie belangrik in die gesin. Fibromialgie wek gevoelens, beide met die pasiënt en met ander familielede. Dit is noodsaaklik om dit op ‘n gesonde manier uit te druk om wrok en vyandige gesindhede te voorkom, wat die simptome net kan vererger of ‘n krisis vir die pasiënt kan veroorsaak.
Ek hoop dat hierdie eenvoudige wenke almal sal bereik wat ‘n geliefde het wat siek is aan fibromialgie of enige ander chroniese pynstaat.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.