Mange av oss har fibromyalgi, vi har opplevd alle tretthetsnivåer av denne nye modellen, i forskjellige varianter,

Tretthetsutmattethet når du har fibromyalgi overstiger “normal tretthet,” ifølge en fersk publikasjon i tidsskriftet BMC – Musculoskeletal Disorders.

Image result for norwegian women fatigue

Forskerne ønsket å forstå mer detaljert trettheten som oppstår i fibromyalgi og hvilken innvirkning det har på livene våre. Etter å ha gjennomført en serie intervjuer, analyserte de resultatene og utviklet en konseptuell modell for fibromyalgiutmattethet, som inkluderer:

En følelse av overveldende tretthet
Det forbedrer seg ikke med hvile eller søvn.
Det er ikke proporsjonalt med innsatsen som gjøres fra dag til dag.
Assosiert med en følelse av svakhet og tyngde
Forstyrrelse av motivasjon og ønske om å utføre aktiviteter
Vanskelig å utføre langvarige oppgaver
Dette forhindrer oss i å konsentrere oss, tenke tydelig og huske ting.
For de av oss som lever med denne typen tretthet, er det ikke nytt. Imidlertid ser det ut til at denne modellen er et godt skritt fremover. Den medisinske verdenen har ikke en korrekt forståelse av de forskjellige typer tretthet og trenger et passende språk for å beskrive dem. Alle føler seg slitne på et tidspunkt og tretthet er en av de viktigste klagene som legene hører. Denne modellen gir en definisjon av tretthet relatert til fibromyalgi, som skiller den fra andre typer tretthet.

Mange av oss har fibromyalgi, vi har opplevd alle tretthetsnivåer av denne nye modellen, i forskjellige varianter, og nesten helt sikkert har vi alle erfaring med leger som ofte ikke forstår svakheten vi føler oss hjemme. årsak til tretthet. Dette kan være et skremmende symptom, siden det noen ganger skremmer oss å gå av frykt for å falle og føle beina så svake at det ser ut til at de ikke kan holde oss tilbake. Og ettersom denne svakheten kommer og går, virker den noen ganger ikke engang som gir mye mening.

Forhåpentligvis kan denne nye modellen hjelpe oss og legene våre bedre å forstå tretthet forbundet med fibromyalgi.

Fortell oss hva du synes om denne nye modellen. Det ser ut til at dette høres ut som trettheten du opplever.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.