Balans mellan fibromyalgi och moderskap

AV STELLA JONES

Det är en väldigt lycklig upplevelse att vara mamma, men den här upplevelsen kan vara så svår för dig om du också lider av fibromyalgi.

Image result for Balance between Fibromyalgia and Motherhood

Hur stor möjlighet finns det att uppfostra barnen samtidigt som de hanterar symptomen på fibromyalgi? Ja, det finns en möjlighet och vi hittar olika sätt i den här artikeln som hjälper alla mamma att balansera sitt ansvar att vara mamma med den kroniska smärtan.

Energi

Att vara mamma är det så mycket svårt att få energi att hantera fibromyalgi och barnen, båda. Du bör försöka berätta om ditt tillstånd till din familj så att de lär känna och förstå dig och försöka kompromissa med dig.

Även när du känner dig energisk, låt dem veta så att du kan ha en kvalitetstid med dem. Stanna bara i sängen om du inte känner dig okej.

Ge tid till dina barn

När du känner dig okej kan du gå ut med dina barn. Men vad kan du göra om du inte mår bra och tar ut dina barn? Det bra sättet är att ta dem ut för nödvändig shopping och när du mår bra, ta dem ut till parken, så att dina goda dagar inte tillbringas genom att gå till livsmedelsbutiker.

Det finns tillfällen då du inte mår bra och dina barn vill gå ut. Så du bör göra några alternativa saker som att ge dem ett konstprojekt eller någon form av aktivitet. Löfte inte dina barn att du inte kan uppfylla. Det är okej att skjuta upp saker när du inte mår bra.

Göra flera saker samtidigt

Multiverksamhet har varit ett bra sätt att hantera allt. Speciellt bör mödrar lära sig flerfunktionsförmågan. Tyvärr kommer saker och ting att göras långsamt och du blir mindre organiserad när du gör fler uppgifter. Men om du gör sakerna ett steg i taget, kommer du att bli mindre stressad.

Det betyder att du kommer att fokusera på den ena uppgiften att göra det och kan ta pauser när du vill. Du kan gå till nästa uppgift efter att den första har slutförts. Men detta är en utmaning för dem som har mycket saker och ansvar, och ännu en mer utmanande sak att få barn att stiga. Du måste lära dig att leva utan multi-tasking, så kan det vara möjligt?

Du kan ge dina barn vissa uppgifter om de är tillräckligt gamla. Det kommer att lära dina barn att ta ansvar också så att du får lite tid att koncentrera sig på en uppgift i taget utan att stressa dig själv. Att vara mamma är den viktigaste uppmärksamheten att uppfostra dina barn, ta hand om deras foder och arbeta på ett jobb. Det här är inte fel, men allt du behöver göra är att eliminera så mycket stress som möjligt.

Fler tips

För att balansera moderskapet och fibromyalgi följer du några fler tips du kan göra:

  1. Gör mer av övningen. Motion är ett effektivt sätt att behandla fibromyalgi och minska smärtsymtomen. Det är sant att personer med fibromyalgi har svårt att göra tillräckligt med träning på grund av smärtan. Men kom ihåg att det är ett av de bästa sätten att läka musklerna och ge energi till kroppen. Stelheten blir mindre och smärtan blir mindre. Börda inte dig själv med att göra många övningar varje dag. Att träna i nästan 20 till 30 minuter kan förbättra din styrka.
  2. Undvik att röka. Eftersom nikotin är skadligt för musklerna genom att minska blodflödet, på grund av att mängden syre sänks i musklerna och smärtan börjar öka.
  3. Titta på fibronomi. Du bör undersöka det. Fibromyalgi är användbart för de som lider av fibromyalgi; det är hur vi flyttar kroppen för att slutföra uppgifterna med mindre smärta och effektivt hantera allt. Det finns mycket information om fibronomi. Det är något värt att undersöka.
  4. Försök ta vila så mycket som möjligt. Fibromyalgi har ett vanligt symptom, trötthet. På grund av detta har du svårt att sova på natten. Om du tar mycket vila, kommer det att minska risken för stress och sjukdom och på grund av det kommer du att hantera din fibromyalgi på ett enklare sätt medan du tar hand om dina barn. Att schemalägga lite tid för dina personliga hobbyer som att läsa en bok eller trädgårdsarbete etc. kan vara ett annat sätt att koppla av själv.
  5. Hantera fibromyalgi under graviditeten. Det finns många gravida patienter som har fibromyalgi som rapporterar att de har mer smärta i slutet av graviditeten. Anledningen är att alla faktorer som orsakar smärta sammanfogas vid den tiden. Så det blir svårare för mamma att bli avslappnad vid den tiden.

Du måste engagera dig i något fysioterapiprogram som ger dig massage och värme i korsryggen för att bli avslappnad. Injektioner med triggpunkterna är också effektiva, men du bör prata med din läkare först för att se till att ingen negativ effekt kommer att uppstå under graviditeten.

Om du lider av fibromyalgi kommer det sent i graviditeten att vara svårt, men du bör veta att du har nått slutet. Du kommer att vara bekväm med behandlingarna och fysioterapi.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.