Endelig Fibromyalgi Mystery Endelig Løst!

AV JULIA NELSON

Mange leger trodde at fibromyalgisykdom var ” imaginær ” eller ” fysiologisk ”. Gåte av fibromyalgi har fått millioner av syke som leter etter rosiness i smertestillende medisiner. Forskere prøvde å finne hovedkilden til fibromyalgi, og de fant ut at den ikke stammer fra hjernen. Til slutt fant legene mysteriet om at denne sykdommen trylles frem i pasientens forestillinger. Men forskere har nå avslørt hovedkilden til fibromyalgi; det er smertene som stammer i overflødige blodkar i hånden, det mest usannsynlige stedet.

En nervefiber, kalt som arteriole-venule (AV-shunts) i ekstremt veldig høy mengde, ble funnet i hudprøvene fra hånden til fibromyalgi-pasienter, og den ble funnet via hudprøven fra hånden til en pasient hvis hud var nullet inn, og det ble funnet at denne pasienten hadde mangel på sensoriske nervefibrer som forårsaker en redusert reaksjon på smerte. Denne oppdagelsen førte til nye behandlinger og kanskje til og med en total kur i fremtiden, noe som ga lettelse for så mange som 5 millioner amerikanere trodde hadde sykdommen.

Forskere har oppdaget at det er en direkte sammenheng mellom disse nervene og den store spredte kroppssmerter som fibromyalgi pasienter føler. Før denne oppdagelsen trodde forskere at disse fibrene bare var ansvarlige for å regulere blodstrømmen og ikke spilte noen rolle i smerter-prikken.

Sammen med bred spredt dyp vevssmerter, lider fibromyalgi-pasienter også av svekkende tretthet. Det dvelende spørsmålet om at hvorfor mange lider av ekstreme smerter i hånden og i det ømme punktet over hele kroppen, og hvorfor kaldt vær ser ut til å forverre symptomene.

Tidligere trodde man at disse nerveenderne bare var involvert i å regulere blodstrømmen på et underbevisst nivå, men nå hadde vi bevis på at disse blodåreendene også kunne bidra til vår bevisste følelse av berøring og smerte.

Dr. Frank L.Rice (Neuroscienist)

Feilstyring av blodstrømmen kan være kilden til muskelsmerter og ermer. Tretthet ble antatt å være et resultat av oppbygging av lave nivåer av melkesyrer. Alt dette igjen kan bidra til hyperaktivitet i hjernen.

Millioner av syke selv ved å bruke den nåværende behandlingen for å overvinne sykdommen har ikke funnet lettelse. Et enkelt råd vil hjelpe mye å bekjempe sykdommen, ” få mer søvn og trene regelmessig ”. På den annen side terapier inkludert medisiner mot narkotiske smerter, anfall mot anfall, hjelper antidepressiva også til å kurere sykdommen. Nå beveger fibromyalgi-pasienter seg mot en eventuell kur fordi mysteriet er løst.

Hver gang noe ikke passer inn i deres bitte små forståelse, fornedrer de pasienten og forteller dem at de er gale, ble det i svaret på spørsmålet sagt av en kommentator, ‘Når skal de noen gang finne ut at tingene aldri er ‘alt i hodet ditt? Folk har lidd gjennom dette siden de ble oppfunnet. Foreskriving av SSRI for alt er ikke svaret mer enn en hysterektomi og en lobotomi.

Over hele verden gleder pasienter som lider av fibromyalgi over at mysteriet om fibromyalgi endelig er løst og kunngjøringen om å låse opp for bedre fremtidige behandlinger har potensiale i det.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.