Gode ​​nyheter: Første lisens gitt for å behandle smerte med medisinsk cannabis

AV JULIA NELSON

Lisens til å behandle smerter med medisinsk cannabis gitt foran.

En lisens for å behandle kroniske smerter med medisinsk cannabis har blitt gitt her for første gang, har den dukket opp. En 3-måneders avtale fikk grønt lys av helsedepartementet om å bruke Tetrahydrocannabinol (THC) mennesker i konstant kval.

Image result for Gode ​​nyheter

THC er den viktigste psykoaktive bestanddelen av cannabis. Det er foreløpig ulovlig å bruke medisinsk cannabis her – men legekonsulenter kan søke om lisensen fra sak til sak. En tre måneders lisens kan gis til fots av en søknad som er sendt direkte til helseministeren i medhold av paragraf 14 i loven om misbruk av rusmidler.

I henhold til retningslinjer fra Chronic Pain Ireland, ville THC IKKE bli konsumert via røyking. En pasient ville ideelt tatt det ved å vapne eller i te. Under de strenge vilkårene vil en medisinsk fagperson administrere en startdose, overvåke pasienten og justere dosen deretter, sier de. Pasienter vil bli plassert under konstant medisinsk tilsyn.

I februar i fjor kunngjorde helseminister Simon Harris at han ville implementere en anbefaling av helseprodukter tilsynsmyndighet om at cannabisbaserte produkter blir gjort tilgjengelig for noen pasienter med multippel sklerose og epilepsi, og de som lider av kvalme i cellegift.

Imidlertid var ikke kroniske smerter inkludert i Harris ‘plan. Det var på dette grunnlaget at Chronic Pain Ireland søkte statsråden om lisens, for et av medlemmene deres, sammen med deres legekonsulent.

Det var ingen formelle retningslinjer for søknad fra Department of Health, så McLoughlin opprettet en fra bunnen av. Dette er nå tilgjengelig på Chronic Pain Irlands nettsted.

Søknaden inkluderte hvordan THC ville bli administrert, detaljer om pasientens medisinske konsulent og hvilken dosering de potensielt ville begynt på.

Pasienten kan ta medisinsk cannabis enten gjennom te eller ved vaping.

“Noen mennesker er desperate på grunn av kroniske smerter,” sa McLoughlin. “Jeg kjenner personlig til folk som bruker cannabis for kroniske smerter. Noen sier at det fungerer, andre sier at det ikke gjør det. Men du må alltid gå til legen din. ”

Professor i farmakologi og terapeutikk David Finn, som også er meddirektør for Center for Pain Research ved NUI Galway, sa tildeling av lisensen var en “viktig utvikling”.

“Dette er en veldig interessant og viktig utvikling som viser en anerkjennelse fra irsk medisinsk fagpersonell og ministeren for helse for den potensielle terapeutiske verdien av medisinsk cannabis for behandling av kroniske smerter,” sa prof Finn.

“Kroniske smerter er den mest undersøkte indikasjonen for cannabinoider, og flertallet av kliniske studier, metaanalyser og systematiske vurderinger konkluderer med at cannabis eller cannabinoider kan være effektive for å lindre visse typer kroniske smerter.

“Omtrent 20% av den irske befolkningen lider av kroniske smerter, og opptil 40% av pasientene rapporterer at håndteringen av smertene deres er utilstrekkelig, enten på grunn av den begrensede effekten av eksisterende behandlinger eller uakseptabelt høye nivåer av bivirkninger.”

Solidaritet-folk før profitallianse TD Gino Kelly har vært en mangeårig kampanje for å legalisere cannabis til medisinske formål og fremmet et opposisjonsforslag for dette.

Lovforslaget om regulering av cannabis til medisinell bruk 2016, går nå inn i sin tredje debattfase og vil gå for helseutvalget for Oireachtas tidlig neste år. “Tidevannet har nå snudd. Det er en betydelig dag for mennesker med kroniske smerter i Irland, ”sa Kelly.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.