Elektroconvulsietherapie voor de behandeling van fibromyalgie Depressie

VAN STELLA JONES

Je voelt je misschien een beetje ongemakkelijk door de fase van “elektroconvulsietherapie”. De geest gaat naar de dagen dat de medische wetenschap niet wetenschappelijker was dan tegenwoordig en patiënten werden blootgesteld aan elektrische schokken om hen onderdanig te houden. Op basis van uw popcultuurbeeld van elektroconvulsietherapie, is het logisch dat u niet wilt overwegen om elektroconvulsietherapie als behandeling te nemen.

In populaire verbeelding heeft deze ECT echt een slechte klap gekregen. En dit is de reden dat ons een van de meest effectieve behandelingen over het hoofd heeft gezien voor een symptoom dat veel mensen met fibromyalgie treft: depressie.

Laten we dus eens kijken naar elektroconvulsietherapie. Wat is deze therapie? Is het veilig of niet? En is het effectief voor de behandeling van fibromyalgie-depressie?

Wat is elektroconvulsietherapie?

Een procedure die elektriciteit naar de hersenen stuurt en een aanval veroorzaakt, is elektroconvulsietherapie. Dit klinkt misschien brutaal of beangstigend, maar een goede reden misschien is dat de reden waarom artsen het gebruiken. Dat is de reden waarom het werkt.

De praktijk dateert uit de vroege dagen van de psychotherapie, toen de artsen opmerkten dat patiënten met epilepsie en depressie zich vaak beter voelden na een aanval. Dus gingen de artsen op zoek naar een manier waarop aanvallen kunstmatig kunnen worden opgewekt met elektriciteit. Maar ze hadden geen middelen of een goede training om het efficiënt te gebruiken. En ze snapten ook niet hoe het eigenlijk werkte.

We weten vandaag niet eens hoe elektroconvulsietherapie fibromyalgie-depressie behandelt. De artsen denken dat het iets te maken heeft met de manier waarop het de bloedstroom in de hersenen verandert en chemicaliën voor neurotransmitters afgeeft.

Is het veilig of niet?

Elektroconvulsietherapie werd vroeger vaak toegediend door mensen met een medische opleiding. Min of meer door vallen en opstaan ​​werd de patiënt vastgebonden en met een spanning gesocked die tot botbreuken of ander ernstig letsel leidde.

Maar geen enkele dag, deze procedure is heel anders gedaan. In het begin is de patiënt verdoofd om te voorkomen dat ze te veel rondzwaaien, en het betekent ook dat je geen enkele herinnering hebt dat je echt geschokt bent. De elektriciteitsdosis wordt zorgvuldig toegediend om ervoor te zorgen dat deze veilig is.

Na de procedure wordt de patiënt wakker met minder bijwerkingen. Gewoonlijk is tijdelijk geheugenverlies op de korte termijn de belangrijkste effecten die zich voordoen. Hoewel, deze geheugenverlieseffecten kunnen enkele weken of zelfs maanden aanhouden en sommige fysieke bijwerkingen kunnen ook optreden zoals pijnlijke kaken of spieren.

Is elektroconvulsietherapie effectief of niet?

Veel studies zijn uitgevoerd naar de effectiviteit van elektroconvulsietherapie die zegt dat het wordt beschouwd als een van de meest effectieve behandelingen voor medicijnresistente depressie. Deze therapie is effectiever in vergelijking met pillen bij de behandeling van fibromyalgie-depressie op de korte termijn.

Elektroconvulsietherapie wordt ook aanbevolen door artsen in situaties waarin iemands leven rechtstreeks wordt bedreigd door de depressie, bijvoorbeeld als ze een risico lopen op zelfmoord of zelfs weigeren te eten en drinken. Dus in deze gevallen kan elektroconvulsietherapie onmiddellijke verlichting van de symptomen bieden.

Elektroconvulsietherapie wordt ook door veel mensen gebruikt als onderhoudsbehandeling. Ze gebruiken het om hun depressie onder controle te houden. Maar er is enig ongeloof over of ECT effectief is als een langdurige behandeling. Maar zelfmoord is een veel ernstig risico voor mensen met fibromyalgie. Het wordt zelfs beschouwd als een dergelijk risico dat fibromyalgie-patiënten gemiddeld een kortere levensduur hebben, ondanks het feit dat fibromyalgie geen fatale aandoening is. Dus die behandeling is een letterlijke redder in nood als het helpt bij het snel behandelen van ernstige depressies. De meeste gevallen van zelfmoord worden spontaan gepleegd en veel onderzoeken hebben aangetoond dat de persoon meestal niet opnieuw probeert zelfmoord te plegen als u stopt met het uitvoeren ervan.

Bovendien is er enig bewijs dat aantoont dat ECT kan helpen met enige pijn gerelateerd aan fibromyalgie. Maar overtuigend is dit niet bewezen. Sommige mensen zweren erbij die de behandeling hebben gehad en sommige wetenschappelijke studies hebben geconcludeerd dat het echt geen effectieve manier is om fibromyalgie-pijn te behandelen. Dus nu is het moeilijk te zeggen of het effectief is of niet. We moeten meer informatie over dit onderwerp hebben. Het kan echter een goed idee zijn om elektroconvulsietherapie te overwegen als u lijdt aan fibromyalgie en ook lijdt aan een depressie. U moet manieren vinden die voor u zullen werken.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.