Selkärangan hoidon vaikutukset fibromyalgiaan

KIRJOITTANUT STELLA JONES

Selkärangan hoitomenetelmien on todettu olevan hyvin vähän tehokkaita henkilöille, joilla on vaikea selkäkipu, joka on samanlainen kuin fibromyalgian aiheuttamat vaikutukset.

Epiduraaliset steroidi-injektiot selkärangan hoitoon ovat osoittautuneet kohtuullisen tehokkaiksi häiriön hoitamiseksi. Lähes 42 prosentilla ihmisistä havaittiin fibromyalgia, jonka mukaan selkäranka kipusi, kun heidän oireitaan verrattiin American Reumatologian yliopiston asettamiin kriteereihin.

Selkärangan hoitomuotojen, kuten epiduraalisten steroidi-injektioiden ja tahojen yhdistävien interventioiden, on todettu olevan huomattavasti suosittuja. Vaikka toimenpiteistä on tullut yhä suositumpia, valitettavasti näiden hoitojen onnistumisaste on valtavasti alhainen. Menettelyjen epäonnistumisaste on tällä hetkellä välillä 25–45 prosenttia. Selkärangan injektiohoidoilla on todettu olevan hyvin vähän pitkäaikaista hyötyä.

Joidenkin viimeaikaisten tutkimusten mukaan selkärangan hoidon heikot tulokset johtuvat pääasiassa masennuksesta, oireiden kestosta, selkärangan leikkauksen historiasta, opioidien käytöstä hoitomuodossa ja nuoresta iästä.

Yleisesti hyväksytty fibromyalgian syy on epänormaali kivun käsittely keskushermostossa, ja tällä sairaudella voi olla tärkeä merkitys selkärangan paikallisten hoitotoimenpiteiden epäonnistumisessa.

Fibromyalgiapotilailla havaitaan olevan matala kipua estävien välittäjäaineiden taso ja korkea välittäjäaineiden taso, jotka lisäävät kipua. Siksi tila vaikuttaa laajalti sellaisten hoitojen, kuten selkärangan injektioiden, onnistumisasteeseen.

Fibromyalgian häiriön epätavallisen käyttäytymisen vuoksi muutetut hoitomenetelmät ovat yleistyneet kuin perinteiset lähestymistavat.

Esimerkki olisi masennuslääkkeiden, kuten serotoniini-norepinefriinin takaisinoton estäjien, käyttö selkäkipujen hoidossa. Käyttäytymishoidon ja liikuntaohjelman on todettu olevan tehokkaampia fibromyalgiassa kuin muut selkärangan hoidot.

Hoitojen antamista koskevien tutkimusten tarkat lukemat löytyvät lisää kokeista, joissa käytetään selkärangan injektioita ja neuropalvelua. Tutkimuksen rajoituksia ovat sen poikkileikkaus ja yhden paikan suunnittelu.

Parasta hoitoa fibromyalgian häiriön oireiden torjumiseksi tehdään. Oireyhtymä on yleistymässä nopeasti ja kärsivät tiedostavat tosiasiat ja lääkkeet.

Unettomien öiden, masennuksen ja jatkuvien lihaskipujen ja -kipujen tila osoittautuu erittäin hankalaksi ja hirveästi uuvuttavaksi. Koska häiriö on niin poikkeuksellinen, että fibromyalgian asianmukainen hoito tai mahdollinen paraneminen näyttää olevan hyvin aineeton.

Taudin hoitoa ja parantamista on vaikea löytää, koska sen syy on edelleen mysteeri.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.