7 manieren om vermoeidheid te bestrijden voor Fibro-patiënten

VAN JULIA NELSON

In de strijd tegen fibromyalgie is vermoeidheid een van de meest uitdagende veldslagen. Hoe kun je energie terugwinnen of nieuwe energiebronnen vinden om toegang te krijgen. Hoe kunnen we extra lepels vinden om in onze zak te stoppen? Er zijn verschillende dingen die kunnen worden gedaan, maar elke persoon is anders. Wat voor sommigen werkt, werkt misschien niet voor een ander. Hier zijn enkele suggesties voor enkele manieren om vermoeidheid te bestrijden.

In de strijd tegen fibromyalgie is vermoeidheid een van de meest uitdagende veldslagen. Hoe kun je energie terugwinnen of nieuwe energiebronnen vinden om toegang te krijgen. Hoe kunnen we extra lepels vinden om in onze zak te stoppen? Er zijn verschillende dingen die kunnen worden gedaan, maar elke persoon is anders. Wat voor sommigen werkt, werkt misschien niet voor een ander. Hier zijn enkele suggesties voor enkele manieren om vermoeidheid te bestrijden.

Manieren om vermoeidheid te bestrijden

Bescherm je  lepels

Het idee van de lepeltheorie is een geweldige manier om de realiteit van fibromyalgie te verklaren. Kort gezegd zegt de lepeltheorie dat je elke dag een bepaald aantal lepels moet gebruiken (zie ze als eenheden van energie). Bij het vinden van manieren om vermoeidheid te bestrijden, is behoud het eenvoudigste antwoord. Probeer de energievoorraden die je hebt te beschermen. Dit betekent leren nee te zeggen tegen dingen. Soms moeten pijnpatiënten nee zeggen tegen dingen die ze willen doen, dus het is belangrijk om ook nee te zeggen tegen dingen die we niet willen doen of de energie niet hebben om te doen. Als je activiteiten probeert te doen die je lepels nemen, simpelweg omdat je probeert de gevoelens van iemand te beschermen, dan moet je misschien enkele prioriteiten evalueren. Is het belangrijker om uw lichaam te laten functioneren en energie over te houden voor uw dierbaren? Of, is het belangrijker om iemands gevoelens te beschermen en ermee in te stemmen iets te doen waarvoor je misschien geen energie hebt? Het kan belangrijk voor je zijn om van die persoon een prioriteit te maken, en dat is een keuze die je voor jezelf moet maken. Conservering is de meest voor de hand liggende en conservatieve manier om uw energie te behouden.

Vooruit plannen

Dit is een subcategorie om je lepels te beschermen, maar vooruit plannen kan een geweldig hulpmiddel zijn. Er is een bepaalde hoeveelheid leven die je niet kunt plannen, maar je kunt proberen jezelf klaar te stomen voor succes in plaats van falen. Het kan betekenen dat u de gemotoriseerde kar in de supermarkt gebruikt, activiteiten vermijdt die u te veel leegmaken, of uw idee opzij zet waartoe u in staat zou moeten zijn. Vooruit plannen betekent alleen vooruit kijken en de meest energie-efficiënte manier plannen om de taken van uw dag uit te voeren. Het ego kan een grote vijand zijn van het gebruik van de meest energie-efficiënte middelen om een ​​taak uit te voeren. U ziet er misschien niet zo cool uit als u zou willen, het voelt alsof u niet op het niveau werkt dat u zou moeten kunnen, of het zicht van iemand anders op u beschadigen. Is het belangrijker voor u om vanuit ego te werken,

Voedsel

Het voedsel dat u consumeert is een van de grootste manieren om vermoeidheid te bestrijden, zelfs als u geen chronische pijn heeft. Het zou geweldig zijn als er een “fibro-dieet” was dat voor iedereen werkte, maar dat is niet realistisch. De voedingsindustrie is zo groot in Amerika omdat verschillende diëten anders werken voor verschillende mensen. Het vinden van een dieet dat werkt om energie naar je lichaam te brengen, vereist ervaring en experimenten. Het kan frustrerend zijn om verschillende diëten te proberen en niet de juiste voor jou te vinden, maar je moet rekening houden met de dingen die werken. Wanneer u begint met het verzamelen van informatie over wat voor u werkt, kunt u uw voeding aanpassen aan uw behoeften. Het is de moeite waard om te proberen je voeding in te bellen, want als je rommel eet, zal je energie nooit optimaal zijn.

Oefening

Dit is moeilijk om te beginnen als je geen energie hebt en met chronische pijn omgaat. Het kan voelen alsof je energie gebruikt die je niet hebt, en kan in het begin contraproductief aanvoelen. Aan de slag en momentum opbouwen is altijd het moeilijkste deel, maar als je eenmaal begint, wordt het gemakkelijker om door te gaan. Oefening betekent niet altijd duwen, slijpen, zweten en elke laatste ons energie die je in je lichaam hebt gebruiken. Je kunt korte wandelingen maken, yogahoudingen doen of een paar baantjes trekken. Probeer eerst een oefening waarbij eerst maar één “lepel” wordt gebruikt en probeer dit regelmatig te doen. Als je merkt dat je energie toeneemt, geweldig. Als het het tegenovergestelde effect heeft, doe dan wat het beste voor uw lichaam werkt.

supplementen

Bij het zoeken naar manieren om vermoeidheid te bestrijden, vinden veel mensen supplementen die hen helpen hun energie te verhogen. Een geweldige plek om te beginnen met het zoeken naar supplementen is door een bloedtest van uw arts te krijgen om te zien of u een tekort aan essentiële vitamines of mineralen heeft. Vitamine D-, ijzer- en B-vitamines worden vaak gebruikt om de energie bij fibro-patiënten te verhogen. Er kan ook een andere stof zijn waaraan je lichaam een ​​tekort heeft die een negatieve invloed op je energie kan hebben. Melatonine is ook een supplement dat u kan helpen om rustiger te slapen en op zijn beurt meer energie te geven. Er zijn verschillende vitaminesupplementen die speciaal zijn samengesteld om fibrosymptomen te bestrijden. Zoek degene die het beste voor u werkt.

Bescherm je slaap

Slaap het hoofd van manieren om de vermoeidheid te bestrijden, punt uit. Het is niet altijd een optie om midden op de dag in bed te klimmen en een lang dutje te doen. Het is echter mogelijk om vooruit te plannen en uw slaap te beschermen om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk krijgt. Het kan betekenen dat je vroeg naar bed gaat; slaapmiddel nemen; kussens, slaapmaskers, verduisteringsgordijnen, lakens, bovenmatrassen, enz. vinden die u nodig hebt voor een zo goed mogelijke slaap. Als slaap het belangrijkste is dat je lichaam nodig heeft om optimaal te presteren, maak dan van een goede hoeveelheid rustgevende slaap een prioriteit. Bescherm je slaap.

Manier van denken

Bij het omgaan met menselijke kwalen door kanker, MS, fibromyalgie, chronische pijn of chronische vermoeidheid, is mindset altijd het belangrijkste. Het is ongelooflijk om de verhalen te onderzoeken van wat mensen kunnen bereiken met de kracht van de geest. Als je je constant op je symptomen en vermoeidheid concentreert, zal het je leven regeren. Uiteraard is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je zult je geest in de loop van de tijd moeten conditioneren om selectief te zijn voor de gedachten waar je bij stilstaat. De praktijk van het omleiden van je geest zal ook je cognitieve functie versterken, en meditatie is een geweldige manier om het omleiden van je geest te oefenen. Mindset maakt het ook gemakkelijker om gemotiveerd te blijven om ego te overwinnen, dienovereenkomstig te plannen, consistent te blijven met lichaamsbeweging en ook je voeding te beheren.

Dit zijn enkele suggesties voor manieren om vermoeidheid tegen fibromyalgie te bestrijden. Het belangrijkste is om te vinden wat het beste voor u werkt. Wat zijn enkele manieren om vermoeidheid te bestrijden die voor u werken? Deel ze in de reacties.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.