Studie: THC effektiv behandling mot fibromyalgi smerte

AV JULIA NELSON

En studie utført i Nederland har funnet at THC-rik medisinsk cannabis er en effektiv behandling mot smerter forårsaket av fibromyalgi, ifølge  The Growth Op.

Studien ble utført av Leiden University Medical Center og farmasøytiselskapet Bedrocan International i  Nederland. Interessant nok fant forskere at cannabisekstrakter som inneholder rent CBD ikke var effektive; i stedet tyder bevisene på at cannabis som er høyt i THC er mest nyttig.

Studien sammenlignet høye THC-ekstrakter mot placebo så vel som CBD-produkter flere ganger under progresjonen av fibromyalgi hos 20 pasienter, via vaporizer.

Utfallet er veldig viktig for pasienter som lider av fibromyalgi. Nå har vi de alvorlige kliniske bevisene som leger ber om når de forskriver produktene våre og som helseforsikringsselskaper ønsker å ha, for å legitimere refusjon. ” – Tjalling Erkelens, administrerende direktør i Bedrocan, via Growth Op

Det er klart i studien at THC spesielt er nyttig for behandling av fibromyalgi, som påvirker muskler og sener spesielt. Erkelens sa at den neste fasen av testing vil være å sammenligne THC-holdige produkter med  opiater for å bestemme om cannabis kan brukes til å erstatte bruken av de vanedannende smertestillende stoffene.

En annen nyere studie  har vist at opioider stort sett er ineffektive mot kroniske smerter. Sammen med den nye nederlandske studien virker det som håpefullt at fremtidige studier angående problemet vil finne at cannabis kan være en vellykket off-ramp for opioidbruk.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.