Hvordan det å gi opp meieri har påvirket fibromyalgi og kroniske Lyme-symptomer

AV JULIA NELSON

Av Donna Gregory Burch.

Jeg har alltid sagt at jeg aldri vil sulte så lenge jeg har to ting i huset mitt: peanøttsmør og cheddarost. Dette har vært bærebjelker siden jeg var liten fordi de begge har protein, de er lette å ta og spise uten matpreparater, de er trøstende (for meg, i det minste) og de smaker bare godt!

Dessverre har kroppen min vokst til å hate dem begge siden jeg utviklet fibromyalgi og kronisk Lyme. Jeg ga opp min elskede Skippy peanøttsmør i fjor etter at jeg ble kvalm når jeg spiste det.

Men jeg holdt fast på ost i kjært liv helt til jeg begynte å mistenke at det også var årsaken til at symptomene mine blusset opp. Ligen min ble bekreftet da jeg testet positivt for en kaseinfølsomhet. Legen min rådet meg til å gi avkall på alt meieri,  bortsett fra produkter fra geiter og sauer.

Siden kostholdet mitt allerede er superbegrenset (ingen gluten, soya, bearbeidet sukker, hurtigmat, brus osv.), Ignorerte jeg rådene hennes i flere måneder til kroppen min tvang meg til å ta grep. I forrige måned sank jeg med et trist hjerte en stor del cheddarost og en kopp myk servering fra favorittisebutikken min, og forpliktet meg deretter til 30 dager uten meieri.

Her er hva jeg lærte fra mitt 30-dagers eksperiment.

Leksjon 1: Meieri er vanedannende

Gjennom årene har jeg lest artikler om  hvordan meieri er vanedannende, men jeg har aldri trodd det før jeg kuttet ost ut av livet mitt. Mine abstinenssymptomer minnet meg om alle de gangene i 30-årene da jeg hadde prøvd å slutte å røyke. Dag 3 var alltid den vanskeligste fordi det var da kroppen min virkelig gikk i mega tilbaketrekning, og viljestyrken min ville begynne å falme.

Det var det samme da jeg ga opp ost. På dagene 3-5 var jeg så gretten at jeg fantaserte om å slå sammen tilfeldige fotballmammaer i Target. Da mannen min skulle komme hjem fra jobb, måtte jeg advare ham om ikke å snakke med meg fordi jeg kanskje begynte å kaste ting på ham. Jeg følte at jeg kunne tygge gjennom takspiker!

Heldigvis var disse følelsene av sinne og angst kortvarige. Når jeg kom gjennom den første uken på 30-dagers eksperimentet, hadde jeg dem ikke lenger.

Leksjon 2: Meieri irriterte definitivt tarmen min

Denne leksjonen var den mest åpenbare. Fra dag 1 hadde jeg mindre oppblåsthet, gass og fordøyelsessykdom. For det meste forsvant mageproblemene mine i løpet av min måned med melkefri. Stor gevinst!

Leksjon 3: Meieri utløste histaminresponsen min

Den største grunnen til at jeg endelig ga opp meieri, er at jeg har hatt en rennende nese, vannrike øyne, overflødig slim og ansiktsspyling de siste 6 månedene. Jeg tok over-the-counter allergi medisiner for å redusere kroppens histaminrespons og konstant tømme et vev rundt i lomma.

Jeg begynte å merke at jeg trengte å blåse i nesa og tørke øynene mye mer etter at jeg spiste moderate mengder meieri. Da jeg undersøkte dette, lærte jeg ost og noen andre meieriprodukter er mat med høyt histamin og kan utløse symptomene jeg hadde.

Siden jeg ga fra meg meieri, har jeg sett en reduksjon i histaminreaksjonene mine, men det var ikke så bra som jeg hadde håpet. Jeg har fremdeles et vev i lommen; Jeg bruker det bare ikke så ofte.

Det er klart det fortsatt er noen krenkende matvarer i kostholdet mitt, så min reise med å finne ut av det fortsetter.

Leksjon 4: Les alltid matetiketter

Jeg visste ikke hvor mange matvarer som inneholder meieri før jeg unngikk det. For eksempel visste jeg ikke at mitt favorittmerke av glutenfrie kjeks inneholder meieri. Under en annen handletur skulle jeg kjøpe litt blomkålris fra delen med frossen mat, og du gjettet det, den hadde meieri.

Å lese matmerker er et krav når du går meierifri. Heldigvis lister de fleste matvareprodusenter matallergener på slutten av ingredienslistene, så det er ikke så vanskelig å raskt oppdage matvarer som inneholder melkeprodukter. Det er bare frustrerende at det er så mange av dem!

Leksjon 5: Jeg kan ikke ignorere min følsomhet for meierier

I går kveld spiste jeg ost for første gang siden 30-dagers eksperimentet startet. En time etter å ha spist var jeg kvalm. Det tok meg ytterligere to timer å innse at kvalmen min sannsynligvis var en reaksjon på osten jeg hadde spist med middag.

Jeg har den samme reaksjonen når jeg spiser gluten, så nå får meieri ikke bare vondt i magen og nesen løper, men jeg føler meg syk når jeg spiser den også. Stort sukk.

Det jeg ikke lærte

Jeg hadde forventet å gi opp meieri ville redusere fibro / Lyme-smerter ved å redusere betennelse i kroppen, men jeg merket ikke noen endring i andre symptomer enn reduserte gastrointestinale og histaminproblemer.

Imidlertid gikk jeg gjennom en stor oppblussing av en herniated plate i ryggen i hele april. Det forårsaket en økning i smertene mine generelt. Det er mulig jeg ikke så noen forbedring på grunn av ryggproblemet mitt.

Jeg har en operasjon på den hernierte platen snart, så jeg er fremdeles håpefull med å gå melkefritt og redusere mine kroniske smerter.

Hva blir det neste?

Jeg har bestemt meg for å fortsette eksperimentet uten meieri. Jeg vil behandle meieri som jeg gjør gluten og de andre 5000+ matvarene jeg unngår. Jeg vil holde meg unna 95% av tiden, og bare spise den når jeg spiser ute eller for spesielle anledninger.

Jeg er trist at jeg ikke klarer å nese på ostepinner eller strø parmesan på marinarasausen min. Det suger at jeg må se mannen min spise iskrem hver natt og ikke vil kunne stjele noen skjeer fra bollen hans.

Men min reise for å helbrede Lyme og fibromyalgi er viktigere enn noen bestemt matvaregruppe. Jeg må gjøre det jeg må gjøre for å bli bedre selv om det betyr å ofre ost og peanøttsmør. Kanskje en dag vil kroppen min slutte å krangle med maten min, og jeg vil kunne glede meg over en stor, ooey-gooey skive pizza igjen. Fingrene krysset!

Donna Gregory Burch fikk diagnosen fibromyalgi i 2014 etter flere år med uforklarlige smerter, tretthet og andre symptomer. Hun fikk senere diagnosen kronisk Lyme-sykdom. Donna dekker nyheter, behandlinger, forskning og praktiske tips for å leve bedre med fibromyalgi og Lyme på bloggen hennes,  FedUpwithFatigue.com. Du kan også finne henne på Facebook  og Twitter . Donna er en prisbelønnet journalist som har dukket opp på nettet og i aviser og tidsskrifter i hele Virginia, Delaware og Pennsylvania. Hun bor i Delaware sammen med mannen sin og deres mange pelsbabyer.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.