Als je van iemand met fibromyalgie houdt, houd er dan rekening mee dat ze intens lijden!

DOOR JULIA NELSON

Als je van iemand met fibromyalgie houdt, ervaar je intense pijn die varieert van dag tot dag en van uur tot uur. Dat kunnen we niet voorspellen. Dus we willen dat u begrijpt dat soms dingen op het laatste moment moeten worden geannuleerd en het stoort ons net zo veel als u.

We willen dat je weet dat we moeten leren om ons lichaam te accepteren met hun grenzen, en het is niet gemakkelijk. Er is geen remedie voor fibromyalgie, maar we proberen de symptomen elke dag te verlichten. We vragen om hier geen last van te hebben.

Vaak voelen we ons overweldigd en kunnen we niet meer omgaan met stress dan wij. Voeg indien mogelijk niet meer stress toe aan mijn lichaam.

Hoewel we goed zien, voelen we ons niet goed. We hebben geleerd om meestal met constante pijn te leven. Als je ons gelukkig ziet, betekent dat niet per se dat we geen problemen hebben, daar gaan we alleen mee om. Sommige mensen denken dat we niet zo slecht kunnen zijn als we goed zijn. Pijn is het niet Het is een ‘onzichtbare’ chronische ziekte en het is voor ons niet gemakkelijk om het te krijgen.

Begrijp alsjeblieft, want we kunnen niet werken en we zijn niet lui. Onze vermoeidheid en pijn zijn onvoorspelbaar en daarom moeten we aanpassingen maken in onze levensstijl. Iets wat eenvoudig en gemakkelijk lijkt te zijn, is niet voor ons en kan ons veel vermoeidheid en pijn bezorgen. Niet per se iets dat we gisteren hebben gedaan, we kunnen het vandaag doen, maar dat betekent niet dat we het ook niet kunnen.

Soms zijn we depressief. Wie zou er niet depressief zijn door een sterke en constante pijn? Er is gevonden dat depressie bij fibromyalgie met dezelfde frequentie voorkomt als bij elke andere chronische pijnaandoening. Het doet ons pijn om depressief te zijn, maar we zijn depressief door de pijn en het onvermogen om te doen wat we hebben gebruikt. We voelen ons ook slecht als er geen steun of begrip is van artsen, familie en vrienden. Begrijp alsjeblieft, met jouw steun en jouw hulp mijn pijn te verminderen.

Terwijl we de hele nacht slapen, rusten we niet genoeg. Mensen met fibromyalgie hebben een slechte slaapkwaliteit, waardoor de ergste dagelijkse pijn slecht slaapt.

Voor ons is het niet eenvoudig om lange tijd in één positie (zelfs stoelen) te blijven. Het veroorzaakt veel problemen en het kost tijd om te herstellen. Waarom sommige activiteiten niet verlaten, we weten dat deze factor ons zou schaden. Soms zijn we goed om te weten welke gevolgen het zal hebben.

We worden niet gek als we soms simpele dingen vergeten, wat we zeggen, iemands naam of als we het verkeerde woord uitspreken. Dit zijn cognitieve problemen die deel uitmaken van fibromyalgie, vooral op dagen dat we veel pijn hebben. Het is vreemd voor jou en mij. Maar we lachen samen en helpen ons gevoel voor humor te behouden.

De meeste mensen met fibromyalgie zijn zeer bekend met deze aandoening, sommige artsen en anderen omdat we onszelf hebben moeten leren om ons lichaam te begrijpen. Dus alsjeblieft, als je me een “remedie” aanbiedt, doe het dan niet. Niet omdat ik je hulp niet waardeer of niet, maar omdat ik mezelf op de hoogte houd en veel heb geprobeerd.

We zijn erg blij als we een dag hebben met weinig of geen schade als we slapen, als we iets doen dat we in lange tijd niet hebben bereikt als we het begrijpen.

We waarderen echt alles wat je hebt gedaan en voor mij kunt doen; Inclusief uw inspanningen om te informeren en te begrijpen. De kleine dingen betekenen veel voor me en ik heb je hulp nodig. Wees vriendelijk en geduldig. Bedenk dat ik in dit nog steeds vermoeide lichaam nog steeds ben. Ik probeer te leren leven van dag tot dag met mijn nieuwe grenzen en hoop te houden morgen. Help me lachen en zie de prachtige dingen die God ons geeft.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.