Hvis du elsker noen med fibromyalgi, må du huske at de lider intenst!

AV JULIA NELSON

Hvis du elsker noen med fibromyalgi, opplever du intense smerter som varierer fra dag til dag og fra time til neste. Vi kan ikke forutsi det. Så vi vil at du skal forstå at noen ganger ting må avlyses i siste øyeblikk, og det plager oss like mye som du gjør.

Vi vil at du skal vite at vi må lære å akseptere kroppene våre med sine grenser, og det er ikke lett. Det er ingen kur mot fibromyalgi, men vi prøver å lindre symptomer hver dag. Vi ber om ikke å lide av dette

Mange ganger føler vi oss overveldet og takler ikke mer stress enn vi gjør. Hvis mulig, ikke legg mer stress på kroppen min.

Selv om vi ser bra, føler vi oss ikke bra. Vi har lært oss å leve med konstant smerte mesteparten av tiden. Når du ser oss glade, betyr det ikke nødvendigvis at vi ikke har problemer, vi takler bare det. Noen mennesker tror at vi ikke kan være så dårlige hvis vi er gode. Smerte er ikke. Det er en “usynlig” kronisk sykdom, og det er ikke lett for oss å få den.

Vennligst forstå, fordi vi ikke kan jobbe, og vi er ikke late. Trettheten og smerte våre er uforutsigbare, og det er derfor vi må gjøre justeringer i livsstilen vår. Noe som virker enkelt og enkelt å gjøre er ikke for oss og kan forårsake oss mye tretthet og smerter. Ikke nødvendigvis noe vi gjorde i går, vi kan gjøre det i dag, men det betyr ikke at vi heller ikke kan gjøre det.

Noen ganger er vi deprimerte. Hvem ville ikke bli deprimert av en sterk og konstant smerte? Det har blitt funnet at depresjon forekommer med samme frekvens i fibromyalgi som i enhver annen kronisk smertetilstand. Det gjør oss vondt å være deprimerte, men vi er deprimerte av smerte og manglende evne til å gjøre det vi har brukt. Vi føler oss også dårlige når det ikke er støtte eller forståelse fra leger, familie og venner. Vennligst forstå, med din støtte og din hjelp minske min smerte.

Mens vi sover hele natten, hviler vi ikke nok. Personer med fibromyalgi har en dårlig søvnkvalitet, noe som gjør at de verste daglige smerter sover dårlig.

For oss er det ikke lett å være i en stilling (til og med seter) i lang tid. Det forårsaker oss mange problemer, og det tar oss tid å komme oss. Hvorfor ikke la noen aktiviteter, vi vet at denne faktoren vil skade oss. Noen ganger er vi gode til å kjenne konsekvensene det vil gi.

Vi blir ikke sprø hvis vi noen ganger glemmer enkle ting, hva vi sier, noens navn eller vi uttaler feil ord. Dette er kognitive problemer som er en del av fibromyalgi, spesielt på dager der vi har mye smerter. Det er rart for deg og meg. Men vi ler sammen og hjelper til med å opprettholde vår sans for humor.

De fleste mennesker med fibromyalgi er veldig kjent med denne tilstanden, noen leger og andre fordi vi har blitt tvunget til å utdanne oss til å forstå kroppene våre. Så vær så snill, hvis du tilbyr meg en “kur”, ikke gjør det. Ikke fordi jeg ikke setter pris på din hjelp eller ikke, men fordi jeg holder meg orientert og har prøvd mange ting.

Vi er veldig glade når vi har en dag med liten eller ingen skade når vi sover når vi gjør noe som vi ikke har oppnådd på lenge når vi forstår det.

Vi setter virkelig pris på alt du har gjort og kan gjøre for meg; Inkludert din innsats for å informere og forstå. De små tingene betyr mye for meg, og jeg trenger at du hjelper meg. Vær snill og tålmodig. Husk at i denne fremdeles slitne kroppen er jeg fortsatt. Jeg prøver å lære å leve dag for dag med mine nye grenser og holde håpet i morgen. Hjelp meg å le og se de fantastiske tingene som Gud gir oss.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.