Usynlige symptomer på fibromyalgi du bare ikke kan ignorere

AV JULIA NELSON

Fibromyalgi rammer mer enn 5 millioner mennesker i USA, og tallene øker.

Det er mange ubehagelige symptomer på fibromyalgi. Det er kjent som en usynlig sykdom fordi folk ikke kan se hvordan mennesker lider av sykdommen.

Generelt er fibromyalgi en veldig alvorlig tilstand som de lider opplever, og symptomene på det bør være kjent.

Smerter rundt anbudspunktene

Et av de vanligste symptomene på sykdommen er at ømhetspunktene har en tendens til å bli veldig ømme rundt leddene i kroppen. Ømheten kalles smertepunktene, og når trykket påføres disse punktene, resulterer det i mye smerte.

Smertene er rett rundt hudens overflate. Områdene rundt nakken, ryggen og rumpa er den mest rammede. Imidlertid er smertene stort sett usynlige og lite kjent.

Kriblende følelse

Et annet vanlig problem forbundet med fibromyalgi er prikking. Prikking er et usynlig symptom og resulterer i følelse av stikkende type. Det påvirker forskjellige deler av kroppen, og det er mest vanlig å kjenne en kriblende følelse.

De vanlige problemene forbundet med fibromyalgi er mangel på bevegelse, press på nervene, unormalt vitamin- og mineralnivå blant forskjellige andre.

Kronisk utmattelse

Flertallet av menneskene som har fibromyalgi går gjennom en slags kronisk tretthet.

Leger tror at det kan være på grunn av en infeksjon med et virus, og det kan føre til hormonell ubalanse, søvnproblemer blant mange andre lignende forhold.

Kronisk tretthet er følelsen du får når du er ekstremt sliten. Du begynner å føle deg sløv, overveldet og svak, og det er ganske enkelt et tilfelle av å ikke være god nok.

Kronisk tretthet er i utgangspunktet en følelse av å føle seg trøtt, og mange mennesker kan bare utelukke dette, men dette er sant at kronisk tretthet kan føre til at du føler deg alvorlig slapphet.

Utmattelse – Føler utmattet hele tiden

Personer som har fibromyalgi opplever søvnproblemer som får dem til å nå dype søvnnivåer.

Utmattelse fører til en økning i tretthet og en generell følelse av fortvilelse. Andre symptomer inkluderer langsom blodsirkulasjon i kroppen, enorm utmattelse og manglende evne til å føle smerte eller søvn.

Humørsvingninger

Du kan også føle at humøret ditt går i høyslipp når du fibromyalgi. Du kan finne deg i veldig dårlig humør og klikke på menneskene du er glad i eller bli veldig sint.

Imidlertid er det visse medisiner som ikke forbedrer humøret og gir en enorm nedgang i personens irritabilitet og forårsaker også en smerteheving.

Hormonelle forandringer

Rare hormonelle forandringer er noe du kanskje ikke visste at eksisterte når det gjelder fibromyalgi, men det er sant at de eksisterer.

Hormonelle forandringer innebærer ekstrem høy eller lav produksjon av visse hormoner, og dette er noe som kan gå upåaktet av mange, men det er et av de vanlige usynlige symptomene på fibromyalgi.

Du begynner å føle deg tull

Nummenhet er et annet vanlig problem med fibromyalgi-pasienter. Smertene er svært utbredt, og mange lider gjennom nummenhet.

Nummenhet er der fordi du begynner å føle spasmer og stivhet i musklene.

Nummenhet irriterer nervene og resulterer i et generelt tap av følelse, noe fibromyalgi lider er kjent for å oppleve.

Mange mennesker tror kanskje at disse symptomene bør ignoreres, men de bør ikke fordi de er et av de mest usynlige symptomene på fibromyalgi.

Fibromyalgi er kjent som en usynlig funksjonshemming fordi du ikke kan se den, og du virkelig ikke vet når det gjør vondt.

Derfor er dette noe som gjør det desto viktigere for folk å være oppmerksom på dets usynlige symptomer.

Depresjon

Vi vet alle navnet depresjon, men depresjon er noe som følger med fibromyalgi, og det kan utelukkes som depresjon er noe som ofte utelukkes av de fleste.

Det er mange forskjellige typer depresjon som en person kan føle fordi depresjon forårsaker anfall av morgenstivhet, angst, hodepine blant forskjellige andre.

Det er en av de mest integrerte delene av fibromyalgi og bør håndteres med største forsiktighet. Dessuten er det et symptom som ikke bør ignoreres i det hele tatt.

Ben og når de verke

Achy bein er ikke vanlig, men folk som lider av fibromyalgi er kjent for å ha achy bein.

Beinsmerter, ømhet og andre er alle forårsaket av et alvorlig avbrudd i blodtilførselen din og fibromyalgi er noe som bringer dette med seg.

Personer som lider av dette er kjent for å ha søvnproblemer og manglende evne til å utføre fysiske øvelser.

Achy bein er et symptom som folk går gjennom på en daglig basis, men noen vil kanskje aldri vite at det er på grunn av fibromyalgi, og det er derfor noe du bør sjekke.

Rare forstyrrende mareritt

Du trodde aldri at du ville oppleve mareritt på grunn av fibromyalgi, men det er sant at fibromyalgi gir mareritt og mange av dem.

Du kan muligens oppleve levende, forstyrrende drømmer og også ha alvorlige søvnvansker når det gjelder fibromyalgi, og derfor er det et symptom du bør være oppmerksom på.

Det kan også forårsake hypersomnia, som er overdreven søvn. Derfor bør du sjekke for disse symptomene og aldri utelukke et mareritt fordi det kan være på grunn av fibromyalgi.

Manglende evne til å uttrykke

I noen alvorlige tilfeller av fibromyalgi, kan du også ha en manglende evne til å uttrykke deg gjennom de rette ordene eller huske de riktige navnene eller se ansiktene.

Du kan også ha mye problemer med å følge veibeskrivelse og miste sporet av tog og bli lett distrahert også.

Dessuten vil du også ha kortvarig hukommelsestap. Kortsiktig hukommelsestap innebærer å glemme små ting, ting som er veldig viktige.

Overfølsomhet – økt følsomhet for lukt osv.

Fibromyalgi gir også en alvorlig årsak til overfølsomhet for lukt, sterkt lys og høye lyder.

Du vil helt sikkert være veldig forsiktig med luktene og føre til at deg selv blir ekstremt følsom over ingenting.

Du kan også ha veldig lav alkoholtoleranse og følsomhet for matvarer og andre.

Vanskelighetsfokusering

Ja, en annen sannhet om fibromyalgi er at du kommer til å møte mye problemer med å fokusere. Det kan være uforklarlige synsendringer og synlige blinde flekker.

Du kan ikke være i stand til å fokusere, ingen i det hele tatt, og stillingen kan øke.

Angst, angst, angst

Angst er et veldig vanlig problem forbundet med fibromyalgi, og det er noe du aldri må ignorere.

Angst er et vanlig symptom i vår tidsalder og tid, men det er også et usynlig symptom på fibromyalgi.

Du må derfor sørge for at når du opplever angst, kan det være på grunn av sykdommen.

Svimmelhet

Fibromyalgi kan også gi svimmelhet sammen med nummenhet. Du begynner kanskje å stå og kan falle ned osv.

Dette er ofte assosiert med fibromyalgi og et symptom du ikke bør ignorere.

Forvirret sinnstilstand

Fibromyalgi kan føre til at du har en forvirret sinnstilstand hele tiden – du vet kanskje ikke hva du gjør og ikke gjør, og det er derfor noe du bør huske på.

Fibromyalgi kan føre til at du går tapt og kan presse deg mot å ha en veldig forvirret tilstand som du kanskje ikke virkelig forstår hvorfor, men vet at det kan være på grunn av fibromyalgi.

Klønete

Du vet kanskje aldri dette, men fibromyalgi kan føre til at du blir klønete og du kan føle deg sløv og lat generelt. Det er et symptom du ikke bør se bort fra.

kramper

Kvinner tenker kanskje at de står overfor kramper på grunn av andre årsaker, men sannheten er at fibromyalgi gir mange kramper – kramper får kroppen din til å verke alvorlig og setter livet ditt i fare.

Derfor er det noe du ikke bør ignorere i det hele tatt. Kramper kan føre til at bena smerter eller kroppen din til å føle en helt annen følelse.

Uansett hva årsaken måtte være, er kramper alvorlige og et usynlig symptom på fibromyalgi.

Svak, svak, svakhet

Ja, svakhet er ofte ofte assosiert med fibromyalgi, og du bør prøve å ikke unngå dette spesielle symptomet, da det også kan føre til mange andre problemer med det. Du kan begynne å føle deg svak overtid, men merk at det er et symptom på fibromyalgi.

Tap av minne

Tap av minne er ofte assosiert med fibromyalgi. Du kan begynne å føle at du glemmer, og du bør vite det på grunn av fibromyalgi.

Kronisk hodepine

Kronisk hodepine er også et vanlig symptom på fibromyalgi. Det kommer med alvorlig hodepine, og det manifesterer seg i migrene.

IBS

IBS er kjent som irritabelt tarmsyndrom og er ofte assosiert med fibromyalgi. IBS forårsaker magesmerter, kvalme, diaré og andre symptomer.

Dårlig søvn

Dårlig søvn igjen er et vanlig symptom på fibromyalgi og dårlig søvn kan utløse mange andre problemer, så som angst, stress, tretthet og andre.

Økt følsomhet for smerte

Hvis du har fibromyalgi, kan du legge merke til at du føler en intens følsomhet for smerter. Smerten er mindre, men den er alvorlig, og den får personen til å bli mindre motstandsdyktig.

Høye nivåer av utmattelse

Alle symptomene ovenfor bidrar da til høye utmattelsesnivåer. Det er en følelse du kanskje tror er på grunn av noe annet, men fibromyalgi kan forårsake alvorlig og høyt nivå av utmattelse du er nødt til å ignorere.

Visuelle blinde flekker

Har du noen gang hatt visuelle blinde flekker? Vet at det kan være på grunn av fibromyalgi. Fibromyalgi kan føre til at øynene dine blir livlige, så vær forsiktig og våken av disse symptomene.

Følelse av kvalme

Kvinner tror kanskje kvalme skyldes noe annet problem, men du bør vite at fibromyalgi kommer med kvalme.

Du kan føle deg svimmel og ha en manglende evne til å stå på begge føttene. Kvalme gjør det mot deg, og det er en del av fibromyalgi.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.