Artsen van fibromyalgie waarschuwen: ‘Tramadol doodt meer levens dan welk ander medicijn dan ook’

DOOR JULIA NELSON

Duizenden mensen gebruiken tramadol als pijnstiller en het is schadelijker en doodt elke dag meer mensen dan welk ander medicijn dan ook, inclusief heroïne en cocaïne.

Het effect van het medicijn op het lichaam hangt af van het gebruik ervan. Net als wanneer pijnstiller wordt gemengd met andere drugs of alcohol, wordt het erg kwetsbaar, maar als pijnstilling precies wordt ingenomen, veroorzaakt het geen schade.

In Noord-Ierland waren 33 sterfgevallen alleen gerelateerd aan het gebruik van Tramadol en onder de doden bevonden zich een 70-jarige gepensioneerde en een 16-jarig meisje. Het laat duidelijk zien dat het gebruik van dit medicijn niet afhangt van, welke leeftijdsgroep mensen het kunnen gebruiken, maar van de veilige voorgeschreven methode van consumptie. Om ernstige of matige pijn te behandelen, wordt de op opioïden gebaseerde medicatie op recept gebruikt. In 2014 werd een medicijn geclassificeerd dat het niet zonder recept kan worden toegewezen, was klasse “C” opoid.

Het belangrijkste probleem is dat veel mensen die verslaafd zijn aan het gebruik van deze gevaarlijke drug; Tramadol is in regelmatige routines om het van de zwarte markt te krijgen omdat ze niet meer recepten kunnen krijgen voor het beëindigen van hun behandelingen, en ook omdat hun arts een ander medicijn heeft voorgeschreven en ze niet kunnen gaan met het vorige medicijn waaraan ze geobsedeerd zijn.

“Omdat het een medicijn is dat zo vaak wordt gebruikt en zo wordt voorgeschreven, denk ik niet dat mensen het potentiële risico beseffen dat ze hebben wanneer ze Tramadol gebruiken zonder medisch toezicht”, legt professor Jack Crane, een patholoog uit de staat Noord-Ierland, uit.

Crane vereiste dat de Tramadol-classificatie opnieuw moest worden bijgewerkt zodat de nadelige niet kan worden geconsumeerd, zodat deze wordt bijgewerkt naar klasse “A”.

Pijnbestrijding: tolerantie en verslaving
Sommige voorgeschreven medicijnen die worden gebruikt om pijn te behandelen, kunnen verslavend zijn. Verslaving verschilt van fysieke afhankelijkheid en tolerantie.

⦁ In geval van fysieke afhankelijkheid, wanneer een stof plotseling wordt opgeschort, treden ontwenningsverschijnselen op.

⦁ Tolerantie treedt op wanneer de startdosis van een stof na verloop van tijd zijn potentie verliest.

Sommige mensen ontwikkelen verschillende psychologische en gedragsreacties met het gebruik van verdovende pijnstillers, en dit is wat we verslaving noemden.
Hoewel het gebruik van sommige voorgeschreven verdovende middelen een effect van verslaving heeft, zoals tolerantie en fysieke afhankelijkheid van de mensen, maar het betekent dat ze niet verslaafd zijn omdat dit effect slechts in een zeer klein percentage voorkomt, omdat ze worden gebruikt met de juiste medische toediening.

Opioïde analgetica werken door samen te werken met de receptoren in de hersenen, waardoor het pijngevoel wordt geblokkeerd en de effecten vergelijkbaar zijn met die van opium of morfine.

Ze mogen niet langer dan 3 of 4 maanden worden gebruikt, tenzij dit gebeurt onder directe toediening van uw arts.

Namen van sommige opioïde medicijnen:

⦁ Codeïne.
⦁ Fentanyl
⦁ Hydrocodon
⦁ Hydromorfon
⦁ Meperidine
⦁ Morfine
⦁ oxycodon
⦁ Tramadol

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.