Fibromyalgi regnes nå som en livslang sykdom i sentralnervesystemet

Fibromyalgi er den nest hyppigste revmatiske lidelsen bak artrose, og, fremdeles stort sett ukjent, anses nå å være en permanent lidelse i sentralnervesystemet som er ansvarlig for den økte smerten forårsaket av kroppen. lidelse Daniel Clauw, MD, professor i anestesiologi ved University of Michigan, analyserte det nevrologiske grunnlaget for fibromyalgi under plenumskonferansen i dag på American Pain So årlige vitenskapelige møte

Clauw forklarte at smerter i fibromyalgi kommer mer fra hjernen og ryggmargen enn fra områder i kroppen der alle kan oppleve perifere smerter. Tilstanden antas å være assosiert med endringer i måten hjernen behandler smerte og annen sensorisk informasjon. Han sa at leger burde mistenke fibromyalgi-pasienter med multifokale (hovedsakelig muskel- og skjelettsmerter) smerter som ikke helt er forklart av skade eller betennelse.

“Fordi smerteveier i kroppen forsterkes hos fibromyalgi-pasienter, kan smerter forekomme hvor som helst, så kronisk hodepine, visceral smerte og sensorisk hyperresponsivitet er vanlig hos mennesker med denne tilstanden. smertefull tilstand, “sa Clauw.

“Dette betyr ikke at perifert nociceptive inntak ikke bidrar til smerte hos fibromyalgi-pasienter, men de opplever mer smerte enn det som normalt forventes fra graden av perifert inntreden.” Personer med fibromyalgi og andre smertefulle tilstander “opplever smertene i forhold til de som ikke har sykdommen beskrevet som en berøring,” la Clauw til.

På grunn av opprinnelsen til fibromyalgiasmerter i sentralnervesystemet, sa Clauw at opioider og andre narkotiske smertestillende midler generelt ikke er effektive fordi de ikke reduserer aktiviteten til nevrotransmittere i hjernen. “Disse medikamentene har ikke vist seg å være effektive hos fibromyalgi-pasienter, og det er bevis på at opioider til og med kan forverre fibromyalgi og andre sentraliserte smerteforhold,” sa han.

Clauw råder leger til å integrere farmakologiske behandlinger som gabapentin, trisykliske midler og selektive serotonin gjenopptakshemmere, ikke-farmakologiske tilnærminger som kognitiv atferdsterapi, trening og stressreduksjon.

“Noen ganger oppveier størrelsen på responsen på behandling for enkel, billig medisinsk behandling medisinene,” sa Clauw. “Den største fordelen er bedre ytelse, som bør være hovedmålet for å behandle enhver kronisk smertetilstand. De fleste fibromyalgipasienter kan se at symptomene forbedres og føre normale liv med de rette medisinene og intensiv bruk av ikke-farmakologiske terapier. “

Ciedad.

“Fibromyalgi kan sees på både som en diskret sykdom og som en vanlig utfartsvei for å sentralisere smerter og bli kronisk.  De fleste mennesker med denne sykdommen har historier om kroniske smerter gjennom livet, sa Clauw.  “Tilstanden kan være vanskelig å diagnostisere hvis du ikke er kjent med de klassiske symptomene fordi det ikke er en eneste årsak og det ikke er noen utvendige tegn.”

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.