5 fakta om Kratom og fibromyalgi

AV JULIA NELSON

Vi har hørt litt surr om Kratom som et potensielt alternativ for behandling av fibromylgie-symptomer. Her er 5 fakta som vi samlet fra vår online forskning.

1. Kratom, eller bladene på mitragyna speciosa-treet, har blitt brukt i århundrer av urbefolkningen i flere land i Sørøst-Asia. Nylig har populariteten vokst i de vestlige nasjonene i verden etter hvert som bevisstheten om planten og potensielle fordeler har økt.

2. Kratom brukes ofte til smertelindring, nedsatt angst, humørforbedring, nedsatt hypertensjon, nedsatt utmattelse, økt fokus, lindring av IBS (irritabel tarm syndrom) og økt energi.

 3. Kratom påvirker opioidreseptorene i hjernen på en måte som ligner opiater. Et av Kratoms aktive midler er mitragynin, som kan gi de opiumlignende effektene, og fungerer også som et muskelavslappende middel og betennelsesdempende.

4. På grunn av dets psykoaktive effekter og bekymringer om sitt potensiale for misbruk, er Kratom forbudt i flere land (Thailand, Malaysia, Australia og Burma) og 4 amerikanske stater (Tennessee, Indiana, Wisconsin og Vermont). Kratom er lovlig i de andre 46 amerikanske stater.

5. Det er 3 forskjellige stammer av Kratom, som hver gir forskjellige effekter: hvit blodåre, grønn blodåre og rød blodåre. Hvit blodåre beskrives som et sentralstimulerende middel, grønn blodåre brukes ofte til å behandle smerter og angst, og rød blodåre blir spionert som et muskelavslappende middel. Rødåre Kratom er også kommoni brukt som en egenbehandling for å komme seg etter opiatavhengighet.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.