Patiënten met fibromyalgie kunnen hulp krijgen van injecties met triggerpoints

DOOR JULIA NELSON

Auteur: Rida Hassan

Fibromyalgie is een aandoening waarbij u spierontsteking en chronische pijn heeft. Dit kan verwoestende pijn zijn en het bereik kan licht tot matig en van matig tot ernstig zijn. Er kunnen verschillende symptomen en gezondheidsgerelateerde problemen zijn als gevolg van fibromyalgie.

Pijn in nek, schouders, heupen en andere gebieden kunnen de symptomen zijn van fibromyalgie. Door de spierpijn kunnen uw normale activiteiten worden verstoord. Depressie en angst kunnen hierdoor optreden en u kunt verhoogde stressniveaus hebben.

Mensen bij wie fibromyalgie is vastgesteld, kunnen last hebben van chronische pijn die maanden of zelfs jaren kan aanhouden. Mensen worden meestal moe en kunnen de routine-activiteiten niet uitvoeren vanwege deze chronische pijn.

Deze pijn kan het je moeilijk maken, wat leidt tot depressie en isolatie. U kunt zich uitgeput en moe genoeg voelen om zelfs maar uit bed te komen. Niet in staat zijn om sociale evenementen en activiteiten bij te wonen vanwege gebrek aan energie kan leiden tot isolatie en eenzaamheid. Als u slaapt, kan dit een belangrijke reden zijn om minder energiek te zijn.

Er zijn veel alternatieve therapieën voor fibromyalgiepatiënten. Medicamenteuze behandelingen zijn er, maar veel mensen vermijden het gebruik van farmaceutische medicijnen, omdat ze ontdekken dat deze medicijnen hun toestand niet verbeteren. In plaats van de medicijnen te nemen, vinden mensen andere manieren om hun aandoening te behandelen.

Massages

Om de pijn te verzachten, zijn mensen meer geneigd tot massage-, acupunctuur- en triggerpoint-therapieën. Een professional kan de massage in een ontspannen omgeving doen, zodat de persoon zich ontspannen voelt en de spierspanning afneemt. Massage kan ook effectief zijn als je het thuis doet. Het verlicht spierstijfheid en pijn.

Acupunctuur

Het is een traditionele Chinese spierbehandeling die helpt bij het ontspannen van spieren en het stimuleren van de energiestroom door Qi vrij te geven. Qi wordt de energiestroom van een lichaam genoemd en acupunctuur is effectief geweest om stress te verminderen en de pijn van fibromyalgie te verlichten.

Triggerpoint-therapieën

Pijnlijke triggerpoints die verband houden met fibromyalgie kunnen specifiek worden behandeld door triggerpoint-therapieën. Energie kan op een niet-invasieve manier, dat wil zeggen op een lager niveau, worden toegepast op diepe spierweefsels en pijnlijke gebieden. Het aanspannen van spieren en het verlichten van pijn kan ook worden gedaan door het uitrekken van warmte. Voordat een bepaald gebied wordt uitgerekt, wordt er warmte op aangebracht, zodat de spieren los en flexibel zijn. Myofasciale afgifte en triggerpointmassage zijn manuele therapieën die kunnen worden uitgevoerd door fysieke of massagetherapeuten. Lidocaïne is aanwezig in Lidoderm-pleisters en u kunt ze op recept krijgen.

Het inbrengen van een naald met verdovingsmiddel (lidocaïne of corticosteroïden) in het midden van het triggerpunt is triggerpoint-injecties die helpen bij het verminderen van benauwdheid en pijn. De pijn verdwijnt na de injectie. Deze injecties zijn een snel en pijnloos proces om pijn te verlichten en kunnen in de spreekkamer worden gegeven. Tijdens één bezoek kan deze behandeling in veel delen van het lichaam worden gedaan.

Spiergroepen zoals armen, benen, nek en onderrug kunnen worden behandeld met TPI’s. Fibromyalgie en spanningshoofdpijn kunnen ook worden behandeld door TPI. Myofasciaal pijnsyndroom kan ook worden behandeld.

Sommige triggerpoints kunnen worden behandeld met fysiotherapie, massages of stretching, dus het is niet nodig om alle triggerpoints te injecteren. Maar de chronische triggerpoints kunnen effectief worden behandeld door TPI om de pijn en druk te verlichten. Deze zijn het beste voor patiënten die aan fibromyalgie of andere spierpijn lijden en bij wie de triggerpoints actief zijn.

Natuurlijk zijn er veel manieren om fibromyalgie te behandelen en deze farmaceutische medicijnen zijn maar eenrichtingsverkeer. Alternatieve therapieën zoals massage, lichaamsbeweging, triggerpoint-therapie, acupunctuur en andere methoden worden ook gebruikt. Het is bewezen dat verschillende therapieën voor verschillende mensen effectiever zijn.

Als u fibromyalgie behandelt, zal het uw levensstijl veranderen, zoals u dan een regelmatig schema zou moeten hebben, en moet u proberen niet te veel te plannen of te veel te plegen. Het handhaven van stressniveaus en het vinden van manieren om de stress te verminderen, is belangrijk voor mensen. Triggerpoint-therapie is ook effectief bij de behandeling van fibromyalgie. Je moet verschillende methoden voor de behandeling proberen.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.