Hvordan ta vare på en pasient med coronavirus hjemme ?: Anbefalinger fra Minsa

Helsemyndighetene i  Peru og Latin-Amerika  har anbefalt at en person berørt  av Covid-19 coronavirus henvises til hjemmet sitt  hvis saken ikke er alvorlig , for bedre oppmerksomhet rundt tilstanden og bedringen, men etter  medisinske anbefalinger.

I dag   spesifiserte Helsedepartementet (Minsa) at på denne måten unngås spredning av sykdommen til mennesker i  sårbare situasjoner , men  hvordan skal pleie av en koronaviruspasient være hjemme eller hjemme?

RELATERTE PUNKTER:
Coronavirus i Peru: 9 døde og 580 smittet med COVID-19

27. mars 2020, 1:54

Karantenen forlenges til 12. april, med 13 dager til, kunngjorde Martín Vizcarra

26. mars 2020, 13:25

Hvordan ta vare på en pasient med coronavirus hjemme ?: Anbefalinger fra Minsa
Hvordan ta vare på en pasient med coronavirus hjemme ?: Anbefalinger fra Minsa

ANBEFALINGER

I denne forbindelse ga  departementet  gjennom direktøren for direktoratet for strategiske intervensjoner i folkehelse i  departementet Ángel Gonzales  følgende anbefalinger:

Rommet må være ventilert

Pasienten skal forbli i et  riktig ventilert enkeltrom (vinduer og dør åpen) , og skal ikke gå på jobb, skole, møter eller arrangementer.

Ingen fysisk aktivitet

Pasienten skal hvile og unngå aktiviteter som  krever fysisk aktivitet.

Færre delte mellomrom

Minimer bruken av delte mellomrom (kjøkken, stue, blant andre),  og disse mellomrommene må være godt ventilert (forlate vinduer åpne). Hvis mulig, bør du bruke et eget bad.  Dette bør rengjøres hver dag med et hjemmelaget desinfeksjonsmiddel.

Ingen besøkende og en omsorgsperson

Begrens  antall mennesker som tar seg av deg, tilordne en person som er ved god helse  og ikke uten risikofylte sykdommer eller gravid. Ikke tillat besøk.

Hvordan ta vare på en pasient med coronavirus hjemme ?: Anbefalinger fra Minsa
Hvordan ta vare på en pasient med coronavirus hjemme ?: Anbefalinger fra Minsa

Drikk væsker, buljonger, sportsdrikke

Det er  viktig at pasienten inntar tilstrekkelige væsker som vann, buljonger, sportsdrikker, drikke med elektrolytter til babyer for  å unngå dehydrering. I tillegg bør du dekke til munnen når du hoster og nyser med albue fleksjon, eller bruker engangsvev.

Hyppig håndvask

Vask hendene ofte med såpe og vann i minst 20 til 30 sekunder , skummer eller bruker en alkoholbasert lotion, spesielt etter bruk av engangsvev og hoste eller nysing i hendene.

Bruk mascarillaer

Bruk en enkel maske hvis du må være i vanlige områder i huset eller i nærheten av andre mennesker, og når du går til legen og unngå kontakt med dyr.

Direktøren for Integrated Networks Directorate for Lima Centro, Alfredo Centurión, påpekte for sin side at sykehusene og helsestasjonene i det første omsorgsnivået i hans jurisdiksjon kontinuerlig holder demonstrasjonssamlinger med riktig håndvask med såpe og vann, minimum 20 sekunder, et av de mest effektive tiltakene for å forhindre denne sykdommen.

FOR PERSONALER

Personer som pleier en Covid 19- pasient  kan fange den og på sin side spre sykdommen til andre,  selv før symptomene dukker opp. Følg derfor disse anbefalingene:

Bruk av masker

Det er viktig at  de som pleier en syk person bruker maske eller ansiktsmaske  når de forlater hjemmet for å unngå å overføre sykdommen i tilfelle de nylig er smittet.

Engangshansker

For  håndtering av brukte lommetørklær, klær eller under hver pasientpleieprosedyre, bør engangshansker brukes og håndvask utføres  med riktig teknikk. Hender skal vaskes med såpe og vann eller med alkoholbasert håndkrem etter berøring av en syk person, håndtering av brukte lommetørklær eller klær.

Bruk masker riktig

Det anbefales også å  bruke en enkel maske hver gang du kommer inn på pasientens rom . “Brukte masker bør fjernes fra ansiktet uten å berøre fronten, bare sidene og umiddelbart kastes i søpla, slik at ingen andre berører dem,” bemerket Dr. Centurion

Etter å ha fjernet masken, vask hendene med såpe og vann eller et alkoholbasert desinfeksjonsmiddel. Ikke bruk masker eller hansker igjen.

Folk som kommer tilbake til Peru

Personer som har feber, hoste og hodepine og som har kommet 14 dager før et smittet område som Spania, Italia, Japan, Korea, blant andre land, bør kontakte 113 helse for å få nødvendig veiledning og oppmerksomhet.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.