Coronavirus en fibromyalgie: wat u moet weten


DOOR: JACOB TEITELBAUM, MD

Velen van jullie zijn bezorgd over de media-aandacht die aan het coronavirus wordt gegeven. Maakt u zich zorgen dat het gevaarlijker kan zijn als u fibromyalgie heeft, en zo ja, wat moet u eraan doen?

Het artikel van vandaag heeft de vorm van een Q&A. En het gaat veel verder dan wat je in het nieuws hebt gehoord. Ik denk dat je het erg nuttig zult vinden!

Laten we beginnen met 4 snelle tips voordat we naar het overzicht gaan:

 1. Zodra het virus uw gebied bereikt, kan het zuigen op zinktabletten terwijl u buiten bent in openbare ruimtes met veel verkeer (metro’s, drukke winkels, vliegtuigen) het virus bij contact doden.
 2. Misschien wilt u ook uw immuniteit versterken met vlierbessen, zink en vitamine A (niet meer dan 8.000 eenheden per dag, omdat hogere doses geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken), C, D en E. Deze worden allemaal gecombineerd op optimale niveaus in een product genaamd ViraPro ™ (neem tweemaal per dag een).
 3. Een supplement genaamd ProBoost ™ kan erg nuttig zijn om de immuniteit te verbeteren. Ik begin dit te nemen bij het eerste teken van een infectie.
 4. Hoewel de ViraPro ™ de belangrijkste voedingsstoffen bevat die nodig zijn om de immuniteit te optimaliseren, kan een goede multivitamine (bijvoorbeeld het energierevitalisatiesysteem) ook uw immuniteit helpen.

Ik bewaar de eerste drie items hierboven in mijn medicijnkastje om de immuniteit te vergroten bij het eerste teken van een virale infectie. Ik heb jarenlang elke dag de vierde genomen.

Dus wat zijn de speciale implicaties van het coronavirus voor mensen met CVS en fibromyalgie?

Het coronavirus is een familie van virussen waaronder verkoudheid. Symptomen kunnen relatief mild of ernstig zijn, zoals in het geval van het MERS-coronavirus (Middle Eastern Respiratory Syndrome).

Helaas hebben de media vaak de gewoonte om wolf te huilen om nieuwe ziekte-uitbraken. Toen ze mensen in paniek raakten over de vogelgriep en MERS, was ik een van de artsen in de nationale media die mensen vertelde zich er geen zorgen over te maken, tenzij ze een gezondheidswerker waren (of bespuwd waren door een kameel). En deze veranderden nooit echt in grote problemen.

Maar dit is een ander soort virus en het brengt risico’s met zich mee die het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen rechtvaardigen. We weten nog niet hoe het zal verlopen, maar dit is wat u moet weten.

Q&A voor Coronavirus en CVS / FMS

Vraag:  Zal coronavirus mij doden?

Dat is heel onwaarschijnlijk. Huidige schattingen laten een sterftecijfer van 2% zien. Het is echter mogelijk  veel  lager dan dit, omdat veel geïnfecteerde mensen met slechts milde symptomen (wat in de meeste gevallen waarschijnlijk zal zijn) niet worden getest en niet worden opgenomen in deze cijfers, wat resulteert in een verhoogd sterftecijfer. Het risico is meestal voor ouderen met bestaande onderliggende gezondheidsproblemen zoals ernstig emfyseem – in wezen dezelfde categorie mensen die het meeste risico lopen te sterven aan een gewone griep. Om dit in perspectief te plaatsen sterven jaarlijks 30.000 tot 60.000 mensen aan de gewone griep.

Vraag:  Maar zal mijn immuunsysteem met fibromyalgie me er niet vatbaarder voor maken dat het me doodt?

Nee. Ik heb de afgelopen 45 jaar duizenden mensen met fibromyalgie effectief behandeld en ik heb nog nooit iemand zien sterven aan griep. Ze hebben zich misschien ellendig gevoeld en het heeft misschien een tijdje geduurd voordat het wegging, maar ik heb nog nooit gezien dat het iemand permanent schade berokkent.

Hier is een tip voor degenen onder u die alles lijken te vangen en het eeuwig lijken te duren om te herstellen. In mijn ervaring is het optimaliseren van de bijnierfunctie de manier om dit om te keren. Als ik bijnierondersteuning geef aan degenen die ik behandel, is de reactie die ik regelmatig terug hoor:  “Voor het eerst was iedereen om me heen dit jaar ziek, maar ik heb niets opgevangen!”

Dus voor degenen die symptomen van bijniervermoeidheid hebben, zoals geïrriteerd zijn bij honger (“Hangry”), lage bloeddruk of orthostatische intolerantie (bijv. POTS / NMH), denk ik dat bijnierondersteuning nuttig is om de immuunfunctie te ondersteunen. Hiervoor raad ik een product aan met de naam Adrenaplex®. Dit omvat een aantal bijnierondersteunende voedingsstoffen, waaronder de drop. Elke ochtend kan een kopje zoethoutthee nuttig zijn. Naast het helpen van de bijnierfunctie, is ook aangetoond dat het glycyrrhizine in zoethout actief is tegen coronavirus (evenals hepatitis bij een aantal andere virussen). Hoewel deze studies hoge doses intraveneus gebruiken.

Vraag:   Kunnen bijniersteroïden zoals prednison helpen bij preventie?

Tenzij je deze nodig hebt voor andere problemen, denk ik dat het nemen van bijniersteroïden een slecht idee is. De hoge doses die door de meeste artsen worden gebruikt, onderdrukken de immuniteit eigenlijk. Dat is in tegenstelling tot de zeer lage dosis hydrocortison (Cortef) tot 20 mg per dag, wat naar mijn ervaring in de fibromyalgiepopulatie vaak de immuniteit aanzienlijk verbetert, samen met andere fibromyalgiesymptomen in een groot percentage van de gevallen

Vraag:  Dus je denkt dat dit virus een echte zorg is. Wat moet ik doen om veilig te blijven?

In tegenstelling tot de vogelgriep en MERS, ja, dit is serieus. Hoewel we geluk kunnen hebben en het gemakkelijk kunnen laten overblazen, is dit een waar we op voorbereid moeten zijn. Dit zijn de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen:

 1. Als het je gemeenschap hard begint te raken, ga dan niet onnodig uit op drukke plaatsen totdat het voorbij gaat.
 2. Als je uitgaat, was je handen dan 10 tot 20 seconden met zeep wanneer je thuiskomt, of wanneer je ook maar komt waar je heen gaat. Zelfs zonder de antiseptische zepen spoelt dit 92% van het virus weg.
 3. Zoals u waarschijnlijk weet, is handdesinfecterend middel vrijwel overal uitverkocht. Maar zodra het weer beschikbaar is, is het redelijk om een ​​antiseptische handwas zoals Germ-X ​​of Purell te krijgen. Zorg ervoor dat degene die je krijgt minstens 60% alcohol bevat. Veel antiseptische handwasbeurten, waaronder sommige van de Purell-lijn, hebben in plaats daarvan geen benzalkonium. Benzalkonium doodt het virus niet. Bedrijven racen om deze producten weer op voorraad te krijgen. Houd dus Amazon en uw lokale winkels in de gaten.
 4. Tenzij ik per vliegtuig of ander openbaar vervoer reis, ben ik niet van plan een gezichtsmasker te gebruiken. Deze maskers voorkomen niet dat u het virus inademt, omdat het virus te klein is om erdoor gefilterd te worden. Wat het masker doet, is ervoor zorgen dat u uw vingers niet in uw mond en gezicht stopt, wat handig is en u helpt het virus te verspreiden als u al besmet bent. Houd er rekening mee dat u het virus waarschijnlijk niet zult inademen, tenzij iemand die het heeft binnen 6 voet van u is en hoest in uw richting.
 5. Het grotere probleem is wanneer iemand met het coronavirus in hun handen hoest en dan iets aanraakt, bijvoorbeeld een deurknop of leuning. Het virus kan ongeveer een week op dat object leven. Als je dat voorwerp aanraakt, kan het overgaan op je handen en van daaruit in je mond. Dus een belangrijk advies is als u onderweg bent wanneer het virus uw gemeenschap treft, vermijd dingen aan te raken die talloze andere mensen hebben aangeraakt, zoals deurknoppen en leuningen. Steek uw vingers niet in uw gezicht en mond. Draag een paar papieren handdoeken in uw zak of tas en gebruik deze wanneer u dingen aanraakt die iedereen aanraakt. Als je dan komt waar je heen gaat, gooi je de papieren handdoek weg. Neem nog een papieren handdoek om in te niezen als je moet hoesten, en gooi die ook weg.

Vraag:  Welke andere dingen kunnen mij veiliger houden?

Je hebt twee hoofdlijnen. Zie het als een aangevallen middeleeuws stadje. De eerste verdedigingslinie is de gracht of muur om te voorkomen dat de aanvaller de stad (je lichaam) binnenkomt. Bovenstaande waarschuwingen zijn een goed begin. Maar hier zijn andere maatregelen die ik zal nemen zodra het virus in mijn omgeving algemeen voorkomt:

 1. Zoals ik al eerder zei, zuig op een zuigtablet in drukke openbare ruimtes. Lage concentraties zink doden het coronavirus bij contact. Ik dacht dat ik behoorlijk uniek was geweest in het uitzoeken van dit onderzoek. Vervolgens las ik een artikel van een grote coronavirusonderzoeker die dezelfde aanbeveling doet. U zult dus merken dat zinktabletten nu moeilijker te vinden zijn. Maar houd ze in de gaten terwijl bedrijven racen om ze bij te vullen.
 2. Als ik thuiskom omdat ik in drukke gebieden ben, ben ik van plan om in elk neusgat een paar druppels colloïdaal zilver in de neus te spuiten. Zilver heeft de neiging om veel, zo niet de meeste, virussen te doden. Het zorgt er ook voor dat ze zich niet aan uw cellen hechten.
 3. Wanneer het in mijn omgeving actief wordt, ben ik van plan ViraPro (één tablet tweemaal daags) in te nemen totdat het probleem voorbij is. Het bevat de belangrijkste voedingsstoffen zink en vitamine A, C, D en E, plus vlierbessen, waarvan ook is aangetoond dat ze actief zijn tegen coronavirus. Naast het doden van het virus bij contact, helpt zink in de bloedbaan op een optimaal niveau ook sterk de immuniteit en vertraagt ​​het het virus.
 4. Ik neem het vitaminepoeder van het Energy Revitalization System (dat ik sowieso elke dag inneem) en raad aan om het nu te starten om de immuniteit te optimaliseren.

Vraag:  Wanneer wordt het coronavirus waarschijnlijk een probleem in de VS?

Hoewel niemand hiervoor een glazen bol heeft, is er eind maart een weloverwogen gok. Tot die tijd zullen de gevallen waarschijnlijk sporadischer zijn.

Vraag:  Wat gaat u doen als u hoest en koorts krijgt die duidt op infectie?

Aangezien dit virus voornamelijk uw longen aantast, is hoesten gevolgd door koorts een veelvoorkomend teken. Als ik dat begrijp, ben ik van plan:

 1. Blijf op de ViraPro.
 2. Drink elke ochtend een of twee kopjes zoethoutthee (niet na 15.00 uur, want dit kan u ‘s nachts wakker houden).
 3. Overweeg om een ​​paar keer per dag meerdere theelepels colloïdaal zilver (de vloeibare drinkbare soort) in te nemen. Het is niet duidelijk hoe nuttig dit zou zijn. Als er een holistische arts in de buurt was die intraveneuze behandelingen zou doen, zou ik intraveneuze glycyrrhizine krijgen (dit wordt aangetroffen in zoethout en is aangetoond dat het effectief is tegen coronavirus), vitamine C en zilver.
 4. Voeg driemaal per dag theProBoost ™ toe, een pakje onder de tong om de immuniteit verder te optimaliseren.

Vertrouw erop dat het goed komt. Bij de meeste mensen is het virus waarschijnlijk niet erger dan een andere verkoudheid of griep. Maar een greintje preventie kan een lange weg gaan.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.