Coronavirus og fibromyalgi: Hva bør du vite

AV JULIA NELSON

AV: JACOB TEITELBAUM, MD

Mange av dere synes dere er ganske opptatt av at mediaoppmerksomheten får koronaviruset. Bekymrer du at det kan være farligere hvis du har fibromyalgi, og hvis det er det, hva du bør gjøre med det?

Dagens artikkel vil være i form av et spørsmål og svar. Og det vil gå langt utover det du har hørt i nyhetene. Jeg tror du vil synes det er veldig nyttig!

La oss begynne med fire raske tips før vi begynner på oversikten:

 1. Når viruset treffer området ditt, kan det å drepe viruset ved kontakt med suging av sink, mens du er ute i sterkt trafikkerte offentlige områder (t-bane, travle butikker, fly).
 2. Det kan også være lurt å øke immuniteten din mot Elderberry, sink og vitamin A (ikke mer enn 8000 enheter om dagen, da høyere doser kan forårsake fødselsdefekter), C, D og E. Disse er alle kombinert på optimale nivåer i et produkt kalt ViraPro ™ (ta en to ganger om dagen).
 3. Et supplement kalt ProBoost ™ kan være svært nyttig for å forbedre immuniteten. Jeg begynner å ta dette ved det første tegn på en infeksjon.
 4. Selv om ViraPro ™ har de viktigste næringsstoffene som trengs for å optimalisere immuniteten, kan et godt multivitamin (f.eks. Energy Revitalization System) også hjelpe immuniteten din.

Jeg oppbevarer de tre første varene ovenfor i medisinskapet mitt for å øke immuniteten ved det første tegn på virusinfeksjon. Jeg har tatt den fjerde hver dag i flere år.

Så hva er de spesielle implikasjonene av coronavirus på mennesker med CFS og fibromyalgi?

Koronaviruset er en familie av virus som inkluderer forkjølelse. Symptomene kan være relativt milde eller alvorlige som for MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome) coronavirus.

Dessverre er media ofte i vane med å gråte ulv over nye sykdomsutbrudd. Da de panikk folk om fugleinfluensaen og MERS, var jeg en av legene i nasjonale medier som ba folk ikke bry seg om det med mindre de var helsepersonell (eller hadde blitt spyttet på av en kamel). Og disse ble aldri virkelig betydelige problemer.

Men dette er en annen type virus, og den utgjør risikoer som garanterer å ta riktige forholdsregler. Vi vet ikke hvordan det vil spille ut ennå, men her er det du trenger å vite.

Spørsmål og svar for Coronavirus og CFS / FMS

Spørsmål:  Vil coronavirus drepe meg?

Det er veldig usannsynlig. Nåværende estimater viser en dødelighet på 2%. Imidlertid kan det godt være at det er  mye  lavere enn dette, ettersom mange smittede personer med bare milde symptomer (som de fleste tilfeller sannsynligvis vil være) ikke blir testet og ikke blir inkludert i disse tallene, noe som resulterer i en oppblåst dødelighet. Risikoen er stort sett for eldre mennesker som har eksisterende underliggende helseproblemer som alvorlig emfysem – i hovedsak den samme kategorien mennesker som har størst risiko for å dø av en vanlig influensa. For å sette dette i perspektiv, dør 30.000 til 60.000 mennesker hvert år av den vanlige influensa.

Spørsmål:  Men vil ikke mitt immunforsvar med fibromyalgi gjøre meg mer utsatt for at den dreper meg?

Nei. Jeg har behandlet tusenvis av mennesker med fibromyalgi de siste 45 årene, og jeg har aldri sett noen dø av influensa. De kan ha følt seg elendige, og det kan ha tatt en stund før det forsvant, men jeg har aldri sett det forårsake permanent skade på noen.

Her er et tips til dere som ser ut til å fange alt og ser ut til å ta evig tid for å komme seg. Etter min erfaring er optimalisering av binyrefunksjonen måten å snu dette. Når jeg gir binyrestøtte til de jeg behandler, er responsen jeg rutinemessig hører tilbake  “For første gang var alle andre rundt meg syke i år, men jeg fanget ingenting!”

Så for de som har symptomer på binyre tretthet, for eksempel å være irritable når de er sultne (“Hangry”), lavt blodtrykk eller ortostatisk intoleranse (f.eks. POTS / NMH), tror jeg binyrestøtte er nyttig for å støtte immunfunksjon. For dette anbefaler jeg et produkt som heter Adrenaplex®. Dette inkluderer en rekke binyrebærende næringsstoffer inkludert lakris. En kopp lakris te hver morgen kan også være nyttig. I tillegg til å hjelpe binyrefunksjonen, har glycyrrhizin i lakris også vist seg å være aktiv mot coronavirus (samt hepatitt hos en rekke andre virus). Selv om disse studiene bruker høye doser intravenøst.

Spørsmål:   Kan adrenal steroider som prednison hjelpe med forebygging?

Med mindre du trenger disse for andre problemer, synes jeg det er en dårlig idé å ta binyrebarksteroider. De høye dosene som brukes av de fleste leger, undertrykker faktisk immuniteten. Det er i motsetning til den meget lave dose hydrokortison (Cortef) opptil 20 mg om dagen, noe som etter min erfaring med fibromyalgi ofte forbedrer immuniteten sammen med andre symptomer på fibromyalgi i store deler av tilfellene.

Spørsmål:  Så du føler at dette viruset er en virkelig bekymring. Hva bør jeg gjøre for å være trygg?

I motsetning til fugleinfluensaen og MERS, ja, dette er alvorlig. Selv om vi kan være heldige og få det til å blåse over lett, er det her vi bør være forberedt. Her er de viktigste forholdsreglene du kan ta:

 1. Hvis det begynner å ramme samfunnet ditt hardt, ikke gå ut overfylte steder unødvendig før det begynner å passere.
 2. Når du går ut, vasker du hendene med såpe i 10 til 20 sekunder når du kommer hjem, eller når du kommer dit du skal. Selv uten antiseptiske såper, vasker dette bort 92% av viruset.
 3. Som du sikkert vet, er håndrenser stort sett utsolgt overalt. Men når den først er tilgjengelig igjen, er det rimelig å få en antiseptisk håndvask som Germ-X ​​eller Purell. Sørg for at den du får har minst 60% alkohol i seg. Mange antiseptiske håndvask har ikke benzalkonium, inkludert noen av Purell-linjen. Benzalkonium dreper ikke viruset. Bedrifter konkurrerer om å få disse produktene tilbake på lager. Så følg med på Amazon og dine lokale butikker.
 4. Med mindre jeg reiser med fly eller annen massetransport, planlegger jeg ikke å bruke en ansiktsmaske. Disse maskene hindrer ikke deg i å inhalere viruset, da viruset er for lite til å bli filtrert av det. Det masken gjør er å forhindre at du legger fingrene i munnen og i ansiktet, noe som er nyttig, og hjelper deg fra å spre viruset hvis du allerede er smittet. Husk at det ikke er sannsynlig at du puster inn viruset med mindre noen som har det er innen 6 meter fra deg og hoster i din retning.
 5. Det større problemet er når noen med koronaviruset hoster i hendene, og så berører noe, for eksempel en dørhåndtak eller rekkverk. Viruset kan leve på det objektet i omtrent en uke. Hvis du berører den gjenstanden, kan den overføres til hendene dine og derfra inn i munnen. Så et viktig råd er at hvis du er ute og kommer når viruset treffer samfunnet ditt, bør du unngå å berøre ting som utallige andre mennesker har rørt – som dørhåndtak og rekkverk. Unngå å sette fingrene i ansiktet og munnen. Ha noen få papirhåndklær i lommen eller vesken, og bruk disse når du berører ting alle andre berører. Når du kommer dit du skal, kaster du papirhåndkleet. Ta et nytt papirhåndkle til å nyse i hvis du må hoste, og kast det også.

Spørsmål:  Hvilke andre ting kan holde meg tryggere?

Du har to hovedforsvarslinjer. Tenk på det som en middelalderby under angrep. Den første forsvarslinjen ville være vollgraven eller muren for å forhindre at angriperen kommer inn i byen (kroppen din). Forsiktighetene ovenfor er en god start. Men her er andre tiltak jeg skal gjøre når viruset blir vanlig i mitt område:

 1. Som jeg sa tidligere, når du er ute i travle offentlige områder, sug på en sinkpott. Lave konsentrasjoner av sink dreper koronaviruset ved kontakt. Jeg trodde jeg hadde vært ganske unik i å finne ut av dette fra forskningen. Så leste jeg en artikkel av en stor forsker på coronavirus som kommer med den samme anbefalingen. Så du vil finne ut at sink pastiller nå blir vanskelig å finne. Men hold øye med dem når selskapene konkurrerer om å legge dem på nytt.
 2. Når jeg kommer hjem fra å være ute i overfylte strøk, planlegger jeg å legge noen få sprut av en kolloidal sølv nesespray i hvert nesebor. Sølv har en tendens til å drepe mange, om ikke de fleste, virus. Det forhindrer dem også i å feste seg til cellene dine.
 3. Når det blir aktivt i området mitt, planlegger jeg å ta ViraPro (en tablett to ganger om dagen) til problemet oppstår. Den inneholder de viktigste næringsstoffene sink og vitaminene A, C, D og E, pluss Elderberry, som også har vist seg å være aktiv mot coronavirus. I tillegg til å drepe viruset ved kontakt, bidrar sink i blodomløpet i optimale nivåer også sterkt til immunitet og bremser viruset.
 4. Jeg tar vitamin Revolutions System-vitaminpulver (som jeg tar hver dag uansett), og anbefaler å starte det nå for å optimalisere immuniteten.

Spørsmål:  Når blir koronaviruset sannsynligvis et problem i USA?

Selv om ingen har en krystallkule for dette, er en utdannet gjetning rundt slutten av mars. Inntil da vil tilfeller sannsynligvis være mer sporadiske.

Spørsmål:  Hva vil du gjøre hvis du får en hoste og feber som indikerer infeksjon?

Siden dette viruset hovedsakelig påvirker lungene, er hoste etterfulgt av feber et vanlig tegn. Hvis jeg får det, har jeg tenkt å:

 1. Hold deg på ViraPro.
 2. Drikk en eller to kopper lakris te hver morgen (ikke etter kl. 15.00, da det kan holde deg våken om natten).
 3. Vurder å ta flere teskjeer kolloidalt sølv (den flytende drikkelige typen) noen ganger om dagen. Det er ikke klart hvor nyttig dette vil være. Hvis det var en holistisk lege i nærheten som gjorde intravenøs behandling, ville jeg fått intravenøs glycyrrhizin (dette finnes i lakris og har vist seg å være effektivt mot koronavirus), C-vitamin og sølv.
 4. Legg til ProBoost ™, en pakke under tungen tre ganger om dagen for å optimalisere immuniteten ytterligere.

Stol på at du har det bra. Hos de fleste vil viruset sannsynligvis ikke være verre enn å få annen forkjølelse eller influensa. Men en unne forebygging kan gå langt.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.