Fibromyalgie gedetecteerd bij 93% dankzij een cerebrale handtekening

Een studie gepubliceerd in de Pain- droom onthulde de identificatie van verschillende reacties van de hersenen op de uitgevoerde stimuli, en dit maakte het mogelijk om in 93% van de gevallen van mensen met fibromyalgie te identificeren.

Marina López-Solà van de Universiteit van Colorado in Boulder gebruikte met de hulp van haar collega’s functionele magnetische resonantiebeeldvorming en kunstmatige intelligentie-technieken die deep learning worden genoemd om de activiteit te bestuderen van de hersenen van 37 mensen met fibromyalgie en 35 mensen in een controlegroep.

Er werden 3 subtypes van markers of neurologische patronen geïdentificeerd, deze waren gecorreleerd met overgevoeligheid voor pijn.

De onderzoekers leggen uit dat de diagnostische criteria die tegenwoordig worden gebruikt het niet mogelijk maken om de onderliggende mechanismen en de kenmerken van fibromyalgie bij elk individu te onderscheiden.

Ze voegen eraan toe dat “het potentieel van hersenmetingen zoals die we hebben ontwikkeld, is dat ze bepaalde hersenafwijkingen bij elke persoon kunnen aangeven. Ze helpen fibromyalgie herkennen voor wat het is, een aandoening van het centrale zenuwstelsel, en behandelen het effectiever. “

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.