Nieuwe studie zegt dat mensen met de diagnose fibromyalgie hyperparathyreoïdie kunnen hebben

Een nieuwe studie, gepresenteerd aan het congres van de American Association of Endocrine Surgeons (AAES), ontdekte dat bijna alle mensen met primaire hyperparathyreoïdie die ook de diagnose fibromyalgie hadden, een verbetering van hun symptomen zagen na bijschildklieroperatie.

“Deze ontdekking suggereert dat sommige mensen met fibromyalgie eigenlijk niet-herkende hyperparathyreoïdie hebben en daarom kunnen worden genezen door een operatie. Commentaar Kelly L. McCoy van de Universiteit van Pittsburgh en co-auteur van de studie. “Aangezien de twee ziekten veel symptomen gemeen hebben, kan er verwarring ontstaan ​​bij de diagnose. “, Benadrukt de onderzoeker.

Een studie die op het congres van het American College of Rheumatology (ACR) in oktober 2013 werd gepresenteerd, had al aangetoond dat bij 10% van de mensen met fibromyalgie een onverwachte hyperparathyreoïdie werd gevonden.

 McCoy concludeert daarom dat screening op hyperparathyreoïdie moet worden gedaan voordat een diagnose van fibromyalgie wordt gesteld. Dr. Mira Milas van de Universiteit van Oregon, die als moderator optrad op de AAES-conferentie, zei dat alle mensen die mogelijk de diagnose fibromyalgie hebben, ongeacht het verloop van hun behandeling, een hyperparathyreoïdie screeningstest.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.