Ny studie sier at personer med diagnosen fibromyalgi kan ha hyperparatyreoidisme

En ny studie, presentert for American Association of Endocrine Surgeons (AAES) kongressen, fant at nesten alle mennesker med primær hyperparatyreoidisme som også hadde en diagnose av fibromyalgi, så en forbedring i symptomene deres etter parathyroid kirurgi.

“Denne oppdagelsen antyder at noen mennesker med fibromyalgi faktisk har ukjent hyperparatyreoidisme og derfor kan kureres ved kirurgi. Kommenterte Kelly L. McCoy fra University of Pittsburgh og medforfatter av studien. “Siden de to sykdommene har mange symptomer til felles, kan forvirring i diagnosen oppstå. “, Understreker forskeren.

En studie presentert på kongressen til American College of Rheumatology (ACR) i oktober 2013 hadde allerede avslørt at en uventet hyperparatyreoidisme ble funnet hos 10% av personer som fikk diagnosen fibromyalgi.

 McCoy konkluderer derfor med at screening for hyperparatyreoidisme bør gjøres før en diagnose av fibromyalgi. Dr. Mira Milas fra University of Oregon, som fungerte som moderator på AAES-konferansen, sa at alle mennesker som potensielt er diagnostisert med fibromyalgi, uavhengig av behandlingsforløpet, bør gjennomgå en screeningstest for hyperparathyreoidisme.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.