8 ting mennesker med fibromyalgi bør slutte å gjøre

Da jeg først fikk diagnosen, følte jeg at amitriptylin ville løse søvnproblemene mine, noe som ville avlaste meg fra fibromyalgi-symptomene mine.

 Fokuser på dine behov – Hvis du har noen form for kronisk svekkende tilstand, må du prioritere dine egne behov. Selv om du er den sunneste personen på planeten, bør du ikke la dine behov glemme.

 Slutt å tilbringe tid med gale mennesker. – Hvis noen tilfører stress i livet ditt, gjør stresset deg syk. Fjern stress ved å fjerne den personen. Du kan ikke være i stand til å eliminere dem fullstendig, men du kan velge å unngå dem når det er mulig.

Slutt å prøve å være der for alle. – Evnen til å si “Nei” er veldig svak. For ofte kan de av oss med fibromyalgi ikke være i stand til å si “nei”, og føler oss skyldige når vi ikke kan si “ja”. Vi kan ikke være der for alle.

Slutt å lyve for deg selv. – Du er syk, innrøm det. Du føler deg ikke bra. Noen andre spør, og du sier “Jeg har det bra”, men det er ikke sannheten. Det er ikke sannheten når du sier det til dem, og det er absolutt ikke sannheten når du sier det til deg selv.

Slutt å kaste bort tid på å forklare for andre. – De fleste bryr seg ikke nok om deg for å bry deg om sykdommen din, eller hvorfor du ikke kan gjøre det du ikke kan gjøre. Bare si “nei” og gå videre. Ikke prøv å forklare hvorfor du ikke kan gjøre det, fordi de sannsynligvis ikke lytter uansett.

Slutt å leve i fortiden. – Slutt å prøve å nå de levestandardene du hadde før sykdommen din.

Slutt å berike deg selv for gamle feil. – Skyld og skyld er våre stadige venner. Slutt å beskylde deg selv for ting du har gjort tidligere (eller ting du skulle ønske du hadde gjort). Det er i fortiden, la det gå og gå videre. Igjen, fokuser på hva du kan gjøre i fremtiden.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.