Forskere: Fibromyalgiasmerter kan være knyttet til ryggmargsdysfunksjon

AV JULIA NELSON

I følge en studie med tittelen “Forlenget kutan stille periode i fibromyalgi foreslår sentral sensibilisering som patogenese” og publisert i tidsskriftet PLOS One, kan dysfunksjon i ryggmargsbehandling være ansvarlig for smerter i fibromyalgi (FM) pasienter.

Blant andre bivirkninger er Fibromyalgi fremstilt av kronisk utbredt smerte, men den viktigste årsaken som er ansvarlig for kroniske smerter i FM er fremdeles vag. En fersk undersøkelse har vist at for fibromyalgi patogenese, sentral smerteforsterkning er nøkkelen, er FM patogenese også kjent som “sentral sensibilisering” er en prosess som er preget av forsterket smerte og sensorisk prosessering i ryggmargen og hjernen.

Den kutane stille perioden (CSP), en ryggmargsrefleks som ble interced med A-delta kutane afferenter som brukes til å evaluere smertebehandling i både det sentrale og perifere nervesystemet, mellom FM-pasienter og normale sunne kontroller, ble sammenlignet av forskerne. Antall personer som ble analysert var 24 fibromyalgipasienter (diagnostisert i henhold til klassifiseringssystemet American College of Rheumatology fra 1990) og 24 sunne kontroller av samme alder og kjønn. CSP ble sjekket fra abductor pollicis Brevis muskel som er til stede i hånden mellom håndleddet og tommelfoten ved å bruke standard elektrodiagnostisk utstyr, sammen med pasientenes parametere der statistikkinformasjon, antall anbudspunkter, visuell analog skala og fibromyalgi påvirker undersøkelser score ble inkludert.

Disse funnene tyder på at fibromyalgi er forbundet med sentralmodulasjonsmekanismer som ikke fungerer i sentralnervesystemet. I følge forskernes studie var det heller ingen sammenheng mellom CSP og kliniske parametere som VAS-poengsum, K-FIQ-score, alder og høyde, som stiller spørsmål ved spørsmålet om å bruke CSP for å kartlegge alvorlighetssykdom. Faktisk understreker forskere at det er nødvendig med ekstra gjennomgang for å i tillegg vurdere forholdet mellom CSP-parametere og klinisk informasjon.

Forfatterne skriver i rapporten sin, “Avslutningsvis kan dysfunksjon av supraspinal kontroll være ansvarlig for smerter i FM, noe som gir ytterligere bevis på at sentral sensibilisering ligger til grunn for sykdomspatogenesen,”

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.