Het verband tussen fibromyalgie en koorts

DOOR JULIA NELSON

Fibromyalgie is een chronische ziekte met veel verschillende kenmerken, zoals pijn in de wervelkolom, heupen, schouders, nek en ja, zelfs lichte koorts. Fibromyalgie kan bij alle personen voorkomen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt vaker voor bij vrouwen tussen de 30 en 59 jaar oud. De exacte oorzaak van fibromyalgie is niet bekend, waardoor het erg moeilijk is om er een remedie voor te vinden. . Een ander ding dat dit compliceert, is het feit dat sommige fibromyalgiesymptomen ook voorkomen bij andere ziekten / aandoeningen.

Fibromyalgie en koorts zijn eigenlijk gerelateerd omdat een persoon die lijdt aan fibromyalgie op elk moment een lichte koorts kan hebben. Er is niet echt een specifiek bewijs dat de twee verbindt, maar er is een mogelijkheid dat fibromyalgie koorts kan veroorzaken.

Personen met fibromyalgie hebben ook een zeer zwak immuunsysteem en infecties kunnen gemakkelijk worden opgepikt terwijl de symptomen oplaaien. Deze infecties kunnen zelfs tot veel hogere koorts leiden. Bovendien kan de ernstige spierpijn / tintelingen die vaak voorkomen bij personen met fibromyalgie koorts veroorzaken. Uw huid wordt erg heet en u kunt al dan niet gaan zweten. Bovendien, hoewel u zich misschien warm voelt en denkt dat u koorts heeft, zal de thermometer normaal aflezen. Je zou je dus warm kunnen voelen, maar niet echt koorts hebben.

Koorts die verband houdt met fibromyalgiesymptomen kan er ook voor zorgen dat uw klieren opzwellen. Dit gebeurt zowel bij mensen met fibromyalgie als bij mensen die alleen koorts hebben. Bovendien kan gewrichtspijn oplaaien als u lichte koorts heeft.

De koorts is echter meestal erg mild en is niet de belangrijkste reden voor ongemak bij mensen met fibromyalgie. In feite realiseren de meeste mensen zich niet eens dat ze koorts hebben, maar zijn ze meer gefocust op hun symptomen die hen het meest extreme ongemak bezorgen.

In sommige gevallen kunnen personen met fibromyalgie beginnen te bibberen voor, tijdens of na koorts. Er is niet echt een medicijn bekend dat koorts met fibromyalgie kan beteugelen, dus het individu zal door moeten gaan met zijn normale behandelingskuur, ondanks dat hij een lage (of hoge) koorts heeft.

De enige manier om koorts met fibromyalgiesymptomen te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat u de andere symptomen van uw fibromyalgie vermindert. Zorg ervoor dat u regelmatig aan lichaamsbeweging doet om spierstijfheid te verminderen. Zorg er daarnaast voor dat u een goed dieet volgt dat u veel energie zal geven. U zult er ook voor willen zorgen dat u voldoende slaapt, wat u zal helpen om ontspannen te zijn en om de symptomen van vermoeidheid en dergelijke te verminderen.

Het consumeren van een uitgebalanceerd dieet – zoals met name het consumeren van veel groenten en fruit – kan de symptomen van fibromyalgie en koorts helpen verminderen. Groenten bevatten veel vezels, wat essentieel is voor het verhogen van de stofwisseling en fruit heeft vitamines en mineralen die helpen bij het herstel en het herstel van de spieren. Als persoon met fibromyalgie moet u ervoor zorgen dat u geen cafeïne, bewerkte voedingsmiddelen, frisdranken, geraffineerde koolhydraten en ander junkfood gebruikt.

Voor mensen die niet slapen en veel stress hebben, kunnen medicijnen die slaap- en ontspanningsmethoden vergemakkelijken, geweldig zijn bij het verminderen van de symptomen van fibromyalgie, die kunnen bijdragen aan koorts.

Zowel onvoldoende slaap als stressniveaus zijn gerelateerd omdat mensen die gestrest zijn niet de juiste hoeveelheid slaap krijgen. Hoe minder slaap je kunt krijgen, hoe groter de kans dat je negatief reageert op stress. Daarom helpen ontspanningsmethoden, zoals massage, je om te ontspannen, waardoor je veel beter slaapt.

Bovendien kan massage helpen om de pijn te verminderen, wat helpt om andere symptomen te verlichten. In tijden van extreem slaapgebrek kun je slaapmedicatie gebruiken, maar zorg ervoor dat je er niet helemaal afhankelijk van wordt als een manier om te gaan slapen. Houd er ook rekening mee dat slaappillen een aantal ongewenste bijwerkingen hebben.

Om de koorts die het gevolg is van de pijn en andere symptomen van fibromyalgie te herbeleven, kunt u acupunctuur als een optie beschouwen. Dit zal de pijn op de gevoelige plekken meestal opnieuw beleven en kan heel goed dienen om stress te verminderen. Zowel massage als fysiotherapie reguleert eigenlijk de neurotransmitters in de hersenen, die je lichaam helpen om een ​​veel hogere pijndrempel te hebben. Dit leidt er ook toe dat het individu stress en pijn effectiever kan overwinnen.

Personen met fibromyalgie hebben de neiging om af en toe zowel koorts als koude rillingen te ervaren. In sommige gevallen zullen de individuen de hele tijd dat ze aan fibromyalgie lijden koorts hebben, de meesten zullen eigenlijk nooit een koorts ervaren. Artsen zeggen dat personen die zich in de meer gevorderde stadia van fibromyalgie bevinden, minder last hebben van koorts en koude rillingen, en dat mensen in de vroege stadia eerder worden getroffen.

Kortom, fibromyalgie is een chronische ziekte die veel verschillende kenmerken heeft, zoals pijn in de wervelkolom, heupen, schouders, nek en ja, zelfs lichte koorts. Fibromyalgie kan bij alle personen voorkomen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt vaker voor bij vrouwen tussen de 30 en 59 jaar oud. De exacte oorzaak van fibromyalgie is niet bekend, waardoor het erg moeilijk is om er een remedie voor te vinden. . Een ander ding dat dit compliceert, is het feit dat sommige fibromyalgiesymptomen ook voorkomen bij andere ziekten / aandoeningen.

Fibromyalgie en koorts zijn eigenlijk gerelateerd omdat een persoon die lijdt aan fibromyalgie op elk moment een lichte koorts kan hebben. Er is niet echt een specifiek bewijs dat de twee verbindt, maar er is een mogelijkheid dat fibromyalgie koorts kan veroorzaken.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.