9 eerste tekenen van fibromyalgie, iedereen moet op de hoogte zijn

Als u met pijn worstelt, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u al dan niet worstelt met een aandoening die fibromyalgie wordt genoemd. Dus wat zijn de eerste tekenen van fibromyalgie? Deze ziekte heeft een aantal verschillende symptomen en daarom is het belangrijk dat we proberen te begrijpen wat de eerste tekenen van fibromyalgie zijn voordat we beslissen of dit het probleem kan zijn of niet.

Fibromyalgie is een ziekte die gegeneraliseerde spierpijn en vermoeidheid veroorzaakt. De Arthritis Foundation rangschikt het onder de meer dan honderd vormen van artritis; De huidige overtuiging is echter dat de symptomen worden veroorzaakt door een overactief zenuwstelsel. Voor sommigen veroorzaakt het milde symptomen, terwijl anderen er behoorlijk last van kunnen hebben.

Fibromyalgie is een even moeilijke ziekte om te diagnosticeren. Het kan niet worden gediagnosticeerd door röntgenfoto’s, scans of bloedonderzoek; in sommige gevallen gaan patiënten jaren zonder diagnose. Uw arts kan de aandoening bepalen op basis van een lichamelijk onderzoek en door uw geschiedenis van symptomen bij te houden.

In het begin kunnen uw symptomen zeer universeel zijn en op andere symptomen lijken. Als u begrijpt op welke symptomen u moet letten, kunt u met uw arts samenwerken om een ​​juiste diagnose te stellen.

Eerste tekenen van fibromyalgie

Dit roept een groot probleem op, niet in het minst omdat fibromyalgie voor iedereen anders is. Natuurlijk zijn er enkele overeenkomsten, maar verschillende mensen zullen op verschillende manieren de eerste tekenen van fibromyalgie opmerken. Het hangt af van hoe het zich in iemands lichaam manifesteert en hoe de persoon voor zichzelf zorgt. Veel factoren spelen een rol, dus het is bijna onmogelijk om deze vraag te beantwoorden.

2. pijn

Er wordt gezegd dat er een symptoom is dat bijna iedereen gemeen heeft. Pijn, ik weet dat het een heel algemene term is, maar het is eigenlijk het enige dat iedereen met fibromyalgie gemeen lijkt te hebben. De pijn kan op verschillende plaatsen worden geconcentreerd, maar meestal is het in een deel van het lichaam waar het anders onverklaarbaar zou zijn.

Het heeft niet veel zin en het kan een bepaald alarm veroorzaken, afhankelijk van de pijn en het ongemak van de persoon. Pijn kan natuurlijk ook de oorzaak zijn van andere problemen, maar het is bijna altijd betrokken bij de vroege stadia van fibromyalgie.

3. verstoorde slaap

Een ander klassiek vroeg symptoom van fibromyalgie is het gevoel dat je niet goed kunt slapen. Uw rust kan verstoord zijn, of u slaapt maar wordt wakker zonder af te koelen. Uw lichaam heeft mogelijk niet de juiste balans van chemicaliën om uw lichaam in een rustgevende slaap te brengen als u fibromyalgie heeft. Klik hier om de tips voor het omgaan met slaapproblemen te lezen.

4. ongemak buik

Veel mensen met fibromyalgie hebben last van verschillende spijsverteringsproblemen die zich snel manifesteren met symptomen zoals buikpijn, obstipatie of diarree, het prikkelbare darmsyndroom en moeite met het verteren of slikken van voedsel. Experts zeggen dat fibromyalgie soms problemen met de spieren van de slokdarm kan veroorzaken. KLIK HIER voor meer informatie.

5. overvloedig zweten

Het symptoom dat u vroeg in uw diagnose opmerkt, is overmatig zweten. Voor sommige mensen is dit misschien gezond verstand, aangezien zweten gewoonlijk wordt geassocieerd met angst. Sommige mensen met fibromyalgie zweten zwaar en denken misschien zelfs dat ze koorts hebben. Een autonome breuk in de hypothalamus is de oorzaak.

De hypothalamus is het amandelgrote deel van de geest dat rust regelt en zweten en andere geprogrammeerde lichamelijke vermogens beheert. Autonome breuk leidt tot meer zweten, waardoor het voor de getroffen persoon nog ongemakkelijker wordt. Bepaalde medicijnen en veranderingen in levensstijl die u koel kunnen houden en uitdroging kunnen deze bijwerking van fibromyalgie helpen verlichten; In andere gevallen moet u mogelijk uw arts vragen hoe u stress kunt verlichten. Klik hier voor meer informatie over fibromyalgie en zweten en het beheer ervan.

6. Pairsthésie

Paresthesie is een onverklaarbaar gevoel van koude rillingen en gevoelloosheid dat mensen met fibromyalgie kunnen ervaren. Hij wordt vaak herkend met nervositeit of angst voor het probleem en kan worden geassocieerd met snelle en diepe ontspanning. Dit kan op zijn beurt acroparesthesie veroorzaken, een verkoudheid in handen en voeten vanwege de afwezigheid van koolstofdioxide. Activiteit kan ook een rol spelen bij de behandeling. Veel mensen met fibromyalgie ervaren ook angst, wat vaak vroeg in de diagnose wordt gezien.

7. Algemene symptomen

In de vroege stadia van fibromyalgie kunt u beginnen met het detecteren van geheugenproblemen en uw concentratievermogen. Het kan zijn dat u buitensporig gevoelig bent voor geluid, licht en temperatuurveranderingen. Ze duiden niet automatisch op een diagnose van fibromyalgie, maar ze zijn vaak aanwezig in de vroege stadia van fibromyalgie.

8. Tederheid

Tedere punten zijn symmetrische punten die zich zowel boven als onder de taille bevinden en worden door artsen gebruikt om fibromyalgie te diagnosticeren. Er is meer tederheid op deze gebieden wanneer er een duwtje gaat komen. Anderen kunnen deze gevoelige punten van fibromyalgie bijna altijd voelen.

9. Fibro Haze

Een ander probleem dat veel mensen met fibromyalgie kunnen bestrijden, is ‘fibro haze’, ook wel braindrain genoemd. Dit is een symptoom van sterke fibromyalgie die veel mensen pijn en verbijstering bezorgt. Fibro Haze is ongelooflijk stressvol om mee om te gaan.

Mensen met dit symptoom zullen het moeilijk vinden om hun woorden te kiezen, hun kortetermijngeheugen is erg slecht en ze kunnen lange tijd rondlopen. Ze kunnen mensen bij de verkeerde naam noemen, ze kunnen vergeten waar ze zijn en wat ze doen, of ze kunnen in paniek raken.

Referenties:

  • Eerste tekenen van fibromyalgie: eerste tekenen en symptomen van Bill Cravens via behandeling met fibromyalgie
  • Vroege symptomen van fibromyalgie die iedereen zou moeten kennen door Robert Janes via Health Prep
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.