9 første tegn på fibromyalgi, alle bør være klar over

Hvis du sliter med smerter, kan du lure på om du sliter med en tilstand som kalles fibromyalgi. Så hva er de første tegnene på fibromyalgi? Denne sykdommen har en rekke forskjellige symptomer, og på grunn av dette er det viktig for oss å prøve å forstå hva som er de første tegnene på fibromyalgi før vi bestemmer oss for om dette kan være problemet eller ikke.

Fibromyalgi er en sykdom som forårsaker generelle muskelsmerter og tretthet. Arthritis Foundation rangerer det blant mer enn hundre former for leddgikt; Imidlertid er den nåværende troen på at symptomene er forårsaket av et overaktivt nervesystem. For noen gir det milde symptomer, mens andre kan bli rammet ganske alvorlig.

Fibromyalgi er en like vanskelig sykdom å diagnostisere. Det kan ikke diagnostiseres ved røntgenbilder, skanninger eller blodprøver; i noen tilfeller går pasienter år uten diagnose. Legen din kan bestemme tilstanden basert på en fysisk undersøkelse og ved å spore historien om symptomer.

Til å begynne med kan symptomene dine være veldig universelle og se ut som andre tegn. Å forstå hvilke symptomer du skal se etter vil hjelpe deg å samarbeide med legen din for å få en passende diagnose.

Første tegn på fibromyalgi

Dette reiser et stort problem, ikke minst fordi fibromyalgi er forskjellig for alle som har det. Jada, det er noen likheter, men forskjellige mennesker vil begynne å merke de første tegnene på fibromyalgi på forskjellige måter. Det avhenger av hvordan det manifesterer seg i en persons kropp og hvordan personen tar vare på seg selv. Mange faktorer kommer inn, så det er nesten umulig å svare på dette spørsmålet.

2. smerter

Det sies at det er et symptom som nesten alle har felles. Smerte, jeg vet at det er et veldig generelt begrep, men det er egentlig den tingen som alle med fibromyalgi ser ut til å ha felles. Smertene kan være fokusert forskjellige steder, men mesteparten av tiden er det i et område av kroppen hvor det ellers ville være uforklarlig.

Det gir ikke mye mening, og det kan utløse en viss alarm avhengig av personens smerte og ubehag. Selvfølgelig kan smerter også være årsaken til andre problemer, men det er nesten alltid involvert i de tidlige stadiene av fibromyalgi.

3. forstyrret søvn

Et annet klassisk tidlig symptom på fibromyalgi er følelsen av at du ikke får sove ordentlig. Hvilken din kan være forstyrret, eller du kan sove, men våkner uten å kjøle deg ned. Det kan hende at kroppen din ikke har riktig balanse av kjemikalier for å la kroppen din gå i en avslappende søvntilstand hvis du har fibromyalgi. Klikk her for å lese tipsene for å håndtere søvnproblemer.

4. inconfort abdominal

Mange mennesker med fibromyalgi lider av forskjellige fordøyelsesproblemer som manifesterer seg raskt med symptomer som magesmerter, forstoppelse eller diaré, irritabelt tarmsyndrom og problemer med å fordøye eller svelge mat. Eksperter sier at fibromyalgi noen ganger kan forårsake problemer med spiserøret. For å finne ut mer, KLIKK HER.

5. rikelig svette

Symptomet du kanskje legger merke til tidlig i diagnosen, er overdreven svette. For noen mennesker kan dette være sunn fornuft, med tanke på at svette vanligvis er forbundet med angst. Noen mennesker med fibromyalgi svetter tungt og kan til og med tro at de har feber. En autonom brudd i hypothalamus er årsaken.

Hypothalamus er det mandelstore området av sinnet som kontrollerer hvile og styrer svette og andre programmerte kroppslige kapasiteter. Autonom brudd fører til økt svette, noe som gjør det enda mer ubehagelig for den som blir rammet. Visse medisiner og livsstilsendringer som kan holde deg kjølig og uttørking kan bidra til å lette denne bivirkningen av fibromyalgi; I andre tilfeller kan det hende du må spørre legen din om hvordan du kan lindre stress. Klikk her for å lære mer om fibromyalgi og svette og dets behandling.

6. Pairsthésie

Parestesi er en uforklarlig følelse av frysninger og nummenhet som mennesker med fibromyalgi kan oppleve. Han blir ofte gjenkjent med nervøsitet eller angst for problemet og kan assosieres med rask og dyp avslapning. Dette kan igjen føre til akroparestesi, en kjøling i hender og føtter på grunn av fravær av karbondioksid. Aktivitet kan også spille en rolle i behandlingen. Mange mennesker med fibromyalgi opplever også angst, som ofte sees tidlig i diagnosen.

7. Generelle symptomer

I de tidlige stadiene av fibromyalgi kan du begynne å oppdage hukommelsesproblemer og konsentrasjonsevnen din. Du kan oppleve at du er for følsom for støy, lys og temperaturendringer. De indikerer ikke automatisk en diagnose av fibromyalgi, men de er ofte til stede i de tidlige stadiene av fibromyalgi.

8. Ømhet

Anbudspunkter er symmetriske punkter som ligger både over og under midjen og brukes av leger til å diagnostisere fibromyalgi. Det er økt ømhet i disse områdene når en dytting er i ferd med å oppstå. Andre kan føle disse ømme punktene med fibromyalgi nesten hele tiden.

9. Fibro Haze

Et annet problem som mange mennesker med fibromyalgi kan bekjempe er “fibro uklarhet”, også kalt hjerneflukt. Dette er et symptom på sterk fibromyalgi som etterlater mange mennesker i smerter og forvirring. Fibro Haze er en utrolig stressende ting å takle.

Personer med dette symptomet vil synes det er vanskelig å velge ord, korttidshukommelsen er veldig dårlig, og de kan gå rundt i lengre perioder. De kan kalle folk med feil navn, de kan glemme hvor de er og hva de gjør, eller de kan begynne å føle panikk.

referanser:

  • Første tegn på fibromyalgi: første tegn og symptomer på Bill Cravens via fibromyalgi-behandling
  • Tidlige symptomer på fibromyalgi Alle burde vite om av Robert Janes via Health Prep
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.