5 veelvoorkomende oorzaken van fibromyalgie-aanvallen

Zoals iedereen met fibromyalgie weet, zijn er soms momenten waarop de symptomen acuter en intenser zijn dan normaal. Deze tijden staan ​​algemeen bekend als fibromyalgie-uitbraken (of uitbraken).

Fibromyalgie-aanvallen kunnen één dag tot meerdere weken duren en hebben meestal een bijbehorende trigger. Begrijp veel voorkomende triggers van fibromyalgie-uitbraken kunnen patiënten helpen een strategie te ontwikkelen om het aantal voorvallen in de toekomst te verminderen.

# 1 – Klimaatverandering

Veel fibromyalgiepatiënten hebben ons verteld dat hun aanvallen worden veroorzaakt door veranderingen in het weer.

Weerfactoren die de symptomen van fibromyalgie verergeren, zijn onder meer: ​​(1) veranderingen van warm naar koud, (2) snelle daling van de luchtdruk (vaak als gevolg van neerslag en wind) en (3) lage absolute vochtigheid.

# 2 – Stress

Stress verzwakt het lichaam van degenen die het ervaren. Voor degenen die aan fibromyalgie lijden, kan stress de situatie verergeren.

Het verminderen van de stress in het leven is geen gemakkelijke taak, maar zal in de loop van de tijd waarschijnlijk leiden tot minder uitbraken. Wijzigingen aanbrengen in de levensstijl, zoals de tijd nemen om te ontspannen, yogalessen te starten en prioriteit te geven aan uw gezondheid, zijn enkele van de suggesties die we vaak horen.

# 3 – Overmatige inspanning

Op slechte dagen kan het moeilijk zijn om gewoon uit bed te komen. Op goede dagen hebben fibromyalgiepatiënten vaak moeite om taken en verantwoordelijkheden bij te houden die ze niet hebben kunnen oplossen.

Maar dit kan overmatige fysieke inspanning veroorzaken die een uitbraak van fibromyalgie veroorzaakt. Daarom raden we het tempo van fysieke activiteiten aan, zelfs op goede dagen.

# 4 – Gebrek aan voldoende slaap

Slaapproblemen komen veel voor bij mensen met fibromyalgie. Velen melden dat ze elke dag uitgeput wakker worden, alsof ze helemaal niet geslapen hebben.

Slaapgebrek of veranderingen in normale slaappatronen kunnen een uitbraak veroorzaken. Het vinden van manieren om ervoor te zorgen dat u een rustige, rustgevende slaap heeft, kan een belangrijke stap zijn om het aantal aanvallen na verloop van tijd te verminderen.

# 5 – Veranderingen in medicijnen

Patiënten met fibromyalgie veranderen vaak van medicatie in de loop van de tijd in hun zoektocht naar verlichting van hun fibromyalgiesymptomen. Veranderingen veroorzaakt door nieuwe medicijnen kunnen soms een uitbraak veroorzaken.

Het ideaal is om een ​​ondersteunende arts te hebben die indien nodig alternatieve medicijnen kan aanbevelen en ook de nadelige effecten van het aanbrengen van wijzigingen in uw behandelprotocol kan verzachten. Als u dat niet doet, is het misschien tijd om een ​​nieuwe arts te zoeken.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.