6 måter å kommunisere dine fibromyalgibehov til partneren din

Hjelp andre med å hjelpe deg

Når du lever med fibromyalgi, trenger partneren din og kjære mer støtte enn om du er ved god helse. Men å be om hjelp kan være vanskelig. Dette kan skape usikkerheter for deg og få deg til å føle at du ikke trekker din egen vekt. Å be om hjelp kan imidlertid styrke forholdet ditt ved å bygge tillit. Det kan også gi deg tillit til at partneren din vil være til stede under fibromyalgiutbrudd og andre vanskelige tider. Motsatt, å kommunisere dine behov styrker partnerens tillit til å søke hjelp åpent, og folk som elsker deg kan spille en aktiv rolle i helsen din.

1. Gjør forespørslene dine direkte og spesifikke.

Du kan tro at partneren din kjenner deg så godt at han skal kunne lese tankene dine og forutse dine behov, men uansett hvor lenge du har vært sammen, vet han eller hun sannsynligvis ikke at denne supermakten utviklet seg. Den beste måten å få det du trenger er å spørre direkte. Vær spesifikk med dine forespørsler. Fortell partneren din at du har en fibromyalgi-krise ikke er nok. Du må vise nøyaktig hvilken type hjelp du trenger.

2. Planlegg diskusjoner regelmessig for å ta igjen livet.

Å leve med fibromyalgi gjør det enkelt å pakke seg inn i smerter og tretthet og miste de intime båndene med dine kjære. Bli med og snakk om dagen din. I tillegg til å dele dagen din, hva du føler og hva du trenger, må du også sørge for å gjøre en innsats for å lytte til partneren din og høre om deres dag, følelser og behov. Det vil være dager hvor du ganske enkelt ikke kan føre en samtale, men hvis du organiserer disse diskusjonene hver dag, vil ikke en savnet dag skade.

3. Bruk skjeeteorien for å forklare utmattelsen din.

Hvis du har problemer med å uttrykke hvordan du føler deg, kan du bruke en analogi. Skjeeteori tilsvarer energi til skjeer, der mennesker uten kronisk sykdom har ubegrensede skjeer, men personer med fibromyalgi har et minimalt antall skjeer som forsvinner i forskjellige takter med forskjellige aktiviteter. Velg et fast antall skjeer for å indikere hvor mye energi du har hver dag. I stedet for å spørre hvordan du har det, kan partneren din spørre deg om hvor mange skjeer du startet den dagen og hvor mange skjeer du har igjen.

4. Bruk batterianalogien for å beskrive ditt nåværende energinivå.

Batteri-analogien ligner på skjeeteorien, bortsett fra at du tar opp energien din i stolpene til et mobiltelefonbatteri. Nettene når du ikke sover godt, er det som å glemme å koble til telefonen. Så du starter med færre barer enn etter en god natts søvn. I løpet av dagen går batteriet ut når du fullfører oppgaver, noen oppgaver bruker mer batteri enn andre. Å uttrykke at batteriet er lite eller fulladet vil hjelpe partneren din å vite om du trenger å hvile eller gå videre.

5. Forklar tydelig betydningen av ordene du velger for å beskrive effekten av fibromyalgi på deg.

Forsikre deg om at partneren din forstår hva du mener når du sier “Jeg er sliten” eller “Jeg er ferdig.” Dette er to forskjellige uttrykk som kanskje eller ikke betyr forskjellige ting for deg. Selv om “jeg er sliten” kan bety at du er sliten, men du er ikke klar til å stoppe aktiviteten, bør “jeg er ferdig” bety at du er ferdig og at du bør stoppe. Partneren din skal forstå hva du vil si når du beskriver hvordan du føler deg fibromyalgi til enhver tid, og om nødvendig være klar til å imøtekomme dine behov.

6. Bruk visuelle hjelpemidler for å kommunisere hvordan du føler deg.

Hvis du ofte har problemer med å få den energien du trenger til å kommunisere, kan det være nyttig å lage en tavle med fibromyalgi-symptomene og de forskjellige behovene dine. Alt du trenger å gjøre er å sirkle rundt symptomene dine og behovene dine for dagen, så vel som gjenstandene du trenger hjelp med. Partneren din kan sjekke denne informasjonen når han / hun kommer hjem. Dette kan være spesielt nyttig på dager der du ikke en gang vil snakke. Partneren din kan se nøyaktig hva du trenger uten å avbryte hvile og spørre.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.