Seksten viktigste fibromyalgi-tegn og symptomer du bare ikke kan ignorere

Seksten viktigste fibromyalgi-tegn og symptomer du bare ikke kan ignorere

Mange mennesker er ikke klar over hvor ødeleggende fibromyalgi kan være for pasienten. Nedenfor er 16 fibromyalgi tegn og symptomer.

Fifteen Most Important Fibromyalgia Signs and Symptoms you just ...

1. Ekstrem utmattelse:

Følelse utmattet når du våkner etter en lang natts søvn er vanlig for personer med fibromyalgi. Personer med fibromyalgi-tegn beskriver ofte trettheten som å drenere eller som å bære død vekt. Trettheten kan være så alvorlig at en person har problemer med å utføre selv de mest grunnleggende daglige gjøremål.

2. Muskuloskeletalsmerter:

Den utbredte smerten som fibromyalgi lider, er dets kjennetegn fibromyalgi symptom. For at smerter skal anses for å være utbredt og betraktes som fibromyalgismerter, må det oppstå på begge sider av en persons kropp eller omfatte smerter både over og under midjen. Denne smerten kan også sentraliseres i spesifikke triggerpunkter på en persons kropp som sprer smerten til forskjellige regioner når presset påføres

4. Konsentrasjonsvansker:

Mangel på fokus, manglende evne til å være oppmerksom og mangler hukommelse er alle kognitive symptomer på fibromyalgi. De med fibromyalgi omtaler ofte dette settet med symptomer som “fibro tåke.”

5. Søvnproblemer:

Problemer med å falle eller sovne er et annet fibromyalgi-tegn. Mange syke opplever hyppige nattvåkninger og andre forstyrrelser som fører til ytterligere følelser av utmattelse i løpet av dagen.

6. Irritabelt tarmsyndrom:

Selv om ingen vet hvorfor, har flertallet av mennesker med fibromyalgi også denne lidelsen. Diaré, forstoppelse, smerter og oppblåsthet og kvalme er symptomer som oppleves av mennesker med begge disse lidelsene.

7. Uregelmessige hjerterytme / hjertebank:

Hjertesymptomer kan være spesielt irriterende for fibromyalgi-pasienter, men testing har en tendens til å avsløre ingen underliggende årsak. Hjertebank har en tendens til å svare på dyp pusting og andre avslapningsteknikker.

8. Hodepine:

Kronisk migrene påvirker mer enn halvparten av de som får diagnosen Fibromyalgi. De fleste av disse hodepine er klassifisert som å forårsake sterke smerter, og de oppstår tre eller flere ganger i uken. Mange mennesker opplever flere hodepine i løpet av en enkelt dag.

9. TMJ eller kjeve smerte:

Temporomandibular joint dysfunction (TMJ) lidelse rammer omtrent en fjerdedel av de med fibromyalgi. Ansiktssmerter som har sitt utspring i kjeven, kan også spre seg til en persons hode eller nakke. Vanligvis er smertene mer assosiert med leddbånd og muskler i en persons kjeveområde i stedet for leddene.

10. Blæreforstyrrelser:

Irritabel blære, hyppige urininfeksjoner og inkontinens finnes også hos de med fibromyalgi-tegn. Å brenne av vannlating og magesmerter kan føles mer alvorlig for personer med denne lidelsen.

11. Synsforstyrrelser:

Tørre eller brennende øyne, uskarpt syn og vanskeligheter med å fokusere er noen få måter Fibromyalgi-tegn kan forstyrre en persons syn. Disse symptomene kan oppstå sammen med hodepine eller svimmelhet. Imidlertid kan de også forekomme alene.

Anbefalt bok: Hva legen din kanskje ikke forteller deg om fibromyalgi: Den revolusjonerende behandlingen som kan reversere sykdommen

12. Økte følsomhet:

Ved fibromyalgi kan det ofte føles som om en persons sanser er i overdrive. Sterkt lys og sterk lukt kan øke andre symptomer som hodepine. En person kan også oppdage at de er mer følsomme for medisiner, og de kan ha en større sjanse for å utvikle bivirkninger.

13. Balanseproblemer:

Den utbredte smerte og tretthet forårsaket av denne lidelsen kan også føre til at noen får problemer med balansen. Av denne grunn er det viktig for alle med denne lidelsen å beskytte seg mot fall. Svimmelhet kan oppstå sammen med balanseproblemer.

14. Nummenhet og prikking:

Tilfeldige prikker i en persons ekstremiteter uten kjent årsak kan bare være et annet symptom på fibromyalgi-tegn. Karpaltunnelsyndrom er også ofte funnet hos personer med denne lidelsen.

15. Trening med problemer:

Hos en sunn person slipper trening smertelindrende endorfiner, men en person med fibromyalgi vil oppleve økt smerte etter til og med moderat treningsøkt. Å dele treningsøkter i flere, kortere treningsøkter, kan bidra til å lindre smertefølsomhet.

16. Preemenstruelt syndrom:

Kvinner med fibromyalgi kan oppleve mer alvorlige symptomer på PMS. Smertefull krampe, tunge perioder og humørsvingninger er noen få fibromyalgi-symptomer som kvinnelige fibromyalgi-pasienter opplever. Del hvis du kan behage det.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.