7 manieren om vermoeidheid te bestrijden voor Fibro-patiënten

DOOR JULIA NELSON

In de strijd tegen fibromyalgie is vermoeidheid een van de meest uitdagende gevechten. Hoe kunt u energie terugwinnen of nieuwe energiebronnen vinden om toegang te krijgen. Hoe kunnen we extra lepels vinden om in onze zak te steken? Er zijn verschillende dingen die kunnen worden gedaan, maar elke persoon is anders. Wat voor sommigen werkt, werkt mogelijk niet voor een andere persoon. Hier zijn enkele suggesties voor enkele manieren om vermoeidheid te bestrijden.

In de strijd tegen fibromyalgie is vermoeidheid een van de meest uitdagende gevechten. Hoe kunt u energie terugwinnen of nieuwe energiebronnen vinden om toegang te krijgen. Hoe kunnen we extra lepels vinden om in onze zak te steken? Er zijn verschillende dingen die kunnen worden gedaan, maar elke persoon is anders. Wat voor sommigen werkt, werkt mogelijk niet voor een andere persoon. Hier zijn enkele suggesties voor enkele manieren om vermoeidheid te bestrijden.

Manieren om vermoeidheid te bestrijden

Bescherm je  lepels

Het idee van de lepeltheorie is een geweldige manier om de realiteit van fibromyalgie uit te leggen. Kortom, de lepeltheorie zegt dat je een bepaald aantal lepels hebt om elke dag te gebruiken (beschouw ze als eenheden van energie). Bij het vinden van manieren om vermoeidheid te bestrijden, is conservering het eenvoudigste antwoord. Probeer de energievoorraden die je hebt te beschermen. Dit betekent dat je nee moet leren zeggen tegen dingen. Soms moeten pijnpatiënten nee zeggen tegen dingen die ze willen doen, dus het is belangrijk om ook nee te zeggen tegen dingen die we niet willen of niet de energie hebben om te doen. Als je activiteiten probeert te doen waarbij je lepels nodig zijn, simpelweg omdat je iemands gevoelens probeert te beschermen, dan moet je misschien een aantal prioriteiten evalueren. Is het belangrijker om je lichaam te laten functioneren en energie over te houden voor je dierbaren? Of, is het belangrijker om iemands gevoelens te beschermen en ermee in te stemmen iets te doen waar je misschien geen energie voor hebt? Het kan voor u belangrijk zijn om van die persoon een prioriteit te maken, en dat is een keuze die u voor uzelf moet maken. Behoud is de meest voor de hand liggende en conservatieve manier om je energie vast te houden.

Vooruit plannen

Dit is een subcategorie van het beschermen van je lepels, maar vooruit plannen kan een geweldig hulpmiddel zijn. Er is een bepaalde hoeveelheid leven die je niet kunt plannen, maar je kunt proberen jezelf op te zetten voor succes in plaats van mislukken. Het kan betekenen dat u de gemotoriseerde kar in de supermarkt gebruikt, activiteiten vermijdt die u te veel uitputten of uw idee opzij zet waartoe u in staat zou moeten zijn. Vooruit plannen betekent alleen vooruit kijken en de meest energiezuinige manier plannen om de taken van uw dag uit te voeren. Het ego kan een grote vijand zijn van het gebruik van de meest energiezuinige middelen om een ​​taak uit te voeren. Je ziet er misschien niet zo cool uit als je zou willen, het gevoel hebben dat je niet op het niveau werkt dat je zou moeten kunnen, of het zicht van een ander op jou zou kunnen schaden. Is het belangrijker dat je vanuit ego opereert,

Voedsel

Het voedsel dat je eet is een van de grootste manieren om vermoeidheid te bestrijden, ook als je geen last hebt van chronische pijn. Het zou geweldig zijn als er een ‘fibrodieet’ zou zijn dat voor iedereen werkte, maar dat is niet realistisch. De dieetindustrie is zo groot in Amerika omdat verschillende diëten voor verschillende mensen verschillend werken. Het vinden van een dieet dat werkt om energie naar je lichaam te brengen, vereist ervaring en experimenten. Het kan frustrerend zijn om verschillende diëten te proberen en niet de juiste voor u te vinden, maar u moet wel letten op de dingen die wel werken. Wanneer u begint met het verzamelen van informatie over wat voor u werkt, kunt u beginnen met het aanpassen van uw voeding aan uw behoeften. Het is de moeite waard om je voeding in te bellen, want als je junk eet, zal je energie nooit optimaal zijn.

Oefening

Dit is moeilijk om te beginnen als je geen energie hebt en te maken hebt met chronische pijn. Het kan voelen alsof je energie gebruikt die je niet hebt, en kan in het begin contraproductief aanvoelen. Beginnen en momentum opbouwen is altijd het moeilijkste deel, maar als je eenmaal begint, wordt het gemakkelijker om door te gaan. Oefening betekent niet altijd dat je moet duwen, malen, zweten en elke ons laatste energie die je in je lichaam hebt gebruikt. Je kunt korte wandelingen maken, yoga-houdingen doen of een paar baantjes trekken. Probeer eerst een oefening te doen die maar één ‘lepel’ gebruikt en probeer het regelmatig te doen. Als je merkt dat je energie toeneemt, geweldig. Als het het tegenovergestelde effect heeft, doe dan wat het beste werkt voor je lichaam.

Supplementen

Bij het zoeken naar manieren om vermoeidheid te bestrijden, vinden veel mensen dat supplementen hen helpen hun energie te vergroten. Een goede plek om te beginnen met het zoeken naar supplementen is door een bloedtest van uw arts te laten doen om te zien of u een tekort heeft aan essentiële vitamines of mineralen. Vitamine D-, ijzer- en B-vitamines worden vaak gebruikt om de energie bij fibro-patiënten te verhogen. Er kan ook een andere stof zijn waar je lichaam een ​​tekort aan heeft en die je energie negatief kan beïnvloeden. Melatonine is ook een supplement dat u kan helpen om rustiger te slapen en u op zijn beurt meer energie te geven. Er zijn verschillende vitaminesupplementen die speciaal zijn samengesteld om fibrosymptomen te bestrijden. Vind degene die het beste bij u past.

Bescherm uw slaap

Slaap de belangrijkste manier om de vermoeidheid te bestrijden, punt. Het is niet altijd een optie om midden op de dag in bed te klimmen en een dutje te doen. Het is echter mogelijk om vooruit te plannen en uw slaap te beschermen om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk krijgt. Het kan betekenen dat u vroeg naar bed moet; een slaaphulpmiddel nemen; het vinden van kussens, slaapmaskers, verduisteringsgordijnen, lakens, matrasbeschermers, enz. die u nodig heeft voor een zo goed mogelijke nachtrust. Als slaap het belangrijkste is dat uw lichaam nodig heeft om optimaal te presteren, maak dan van een goede nachtrust een prioriteit. Bescherm je slaap.

Manier van denken

Bij het omgaan met menselijke aandoeningen door kanker, MS, fibromyalgie, chronische pijn of chronische vermoeidheid, is mentaliteit altijd het belangrijkste. Het is ongelooflijk om de verhalen te onderzoeken van wat mensen kunnen bereiken met de kracht van de geest. Als je je constant concentreert op je symptomen en vermoeidheid, dan zal het je leven beheersen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult je geest na verloop van tijd moeten conditioneren om selectief te zijn voor de gedachten waar je bij stilstaat. De praktijk van het heroriënteren van je geest zal ook je cognitieve functie versterken, en meditatie is een geweldige manier om het heroriënteren van je geest te oefenen. Mindset zal het ook gemakkelijker maken om gemotiveerd te blijven om het ego te overwinnen, dienovereenkomstig te plannen, consistent te blijven met lichaamsbeweging en ook je voeding te beheren.

Dit zijn enkele suggesties voor manieren om vermoeidheid in verband met fibromyalgie te bestrijden. Het belangrijkste is om te vinden wat voor jou het beste werkt. Op welke manieren kunt u vermoeidheid bestrijden die voor u werkt? Deel ze alsjeblieft in de reacties.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.