Fibromyalgi og øyeproblemer. Lider du ???

Fibromyalgi er en type kronisk smerteforstyrrelse som kan føre til fysisk og mental lidelse. Det kan ramme mange mennesker og er vanligvis utbredt blant kvinner. Fibromyalgi har sterke effekter på nervesystemet, og det kan også påvirke synet ditt. Fibromyalgi øyeproblemer er et aspekt av fibromyalgi som ofte blir oversett.

Fibromyalgia and Eye Issues. Are You Suffering ??? | Fibromyalgia ...

Synseffekter av fibromyalgi

Fibromyalgi kan ha negativ innvirkning på øynens evne til å utføre daglige oppgaver som å utføre detaljert arbeid, lese og kjøre bil. I verre tilfeller kan fibromyalgi forårsake uskarpe eller dobbeltsyn.

Det vanligste fibromyalgiøyeproblemet er tørre øyne. Tørre øyne i fibromyalgi kan variere fra milde til alvorlige tilfeller og oppstår fordi fibromyalgi kan tørke slimhinnene i nesen, munnen og øynene. Denne tilstanden er kjent som Sicca. Det gjør det vanskelig for folk å bruke kontaktlinser og senker også produksjonen av tårer med opptil 90 prosent.

I følge National Fibromyalgia Association er øyesmerter et vanlig symptom på det kroniske smertesyndromet. Fibromyalgi kan forstyrre den normale funksjonen til okulære muskler i øyet, noe som kan føre til feilaktig justering av øynene som kan forårsake uskarpt syn

Oppsummert er synseffektene av fibromyalgi:

tørre øyne
uklare eller dobbelt syn
økte øye trykket
reduserte tåreproduksjon
lysfølsomhet
generelle smerter i øynene.

Den beste måten å behandle fibromyalgi øyeproblemer

Den beste måten å behandle fibromyalgi øyeproblemer er å håndtere sykdommen generelt. Dette inkluderer en del kjent behandling som å ta antidepressiva, smertestillende midler, psykoterapi, krampeanfall, håndtere stress og søvnproblemer, endre kostholdet ditt, trene og mange flere.

Tørre øyne kan lett lettes med øyesmøremidler eller øyedråper. Du kan bruke smøremidler gjennom dagen for å snu effekten av tørre øyne. Det vil hjelpe deg å se mer komfortabelt.

Hvis du stadig opplever fotofølsomhet, bruk et par solbriller med god UV-beskyttelse. Det kan bidra til å redusere smerter i øynene på grunn av eksponering for lys.

For de som opplever uskarpt og dobbeltsyn, er det best å se en øyelege for å avhjelpe disse synsproblemene.

Kan fibromyalgi føre til blindhet?

Generelt vil fibromyalgi ikke føre til blindhet. Imidlertid er det noen tilfeller der det kan:

Hvis en fibromyalgi-pasient også lider av revmatoid artritt, kan han eller hun utvikle arteritt, en betennelse i de temporale arteriene. Personer som lider av denne tilstanden kan oppleve delvis synstap, og noen kan miste synet helt.
Hvis øynene dine ikke behandles raskt med steroid i sterkt dose, kan betennelse overvelde synsnervene, og dette kan føre til delvis eller fullstendig blindhet i et av øynene dine eller begge.
Fibromyalgi er en kronisk og svekkende lidelse. Det kan ramme millioner av mennesker over hele verden og er ansvarlig for en rekke fysiske og mentale forhold, inkludert synsproblemer. Hvis du lider av fibromyalgi og er redd for å utvikle noen av synsproblemene nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din så snart som mulig.

Den beste måten å unngå problemer med øynene i fibromyalgi er å håndtere smertetilstanden din godt og gjøre noe som kan bekjempe denne kroniske smertetilstanden

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.