3 effektive smertestillende medisiner mot fibromyalgi

Noe av det vanskeligste å leve med fibromyalgi er å se etter en effektiv smertestillende medisin som kan undertrykke symptomer. Medisiner som virkelig er effektive for å lindre smerter, kan ha bivirkninger og risiko. På den annen side kan det hende at noen medisiner som anses som sikre ikke er like effektive. Så hvordan oppdage de beste smertestillende medisiner for fibromyalgi symptomer? Her er 3 medisiner du bør vurdere.

Tramadol
Tramadol er en av de nyeste smertestillende på markedet som er effektiv i behandling av moderat smerte til sterke smerter. Dette har ført til at leger forskriver medisiner for pasienter som lider av fibromyalgi. Det har vist positive resultater for folk flest. Tiradol har to hovedfordeler i behandlingen av fibromyalgi. For det første er det et opioid, en klasse medisiner som kan bidra til å forhindre samspillet mellom nevrotransmittere i hjernen og endre måten kroppen din vil motta smerter. Som et resultat vil Tramadol ikke påta seg avhengighets- og avhengighetsrisikoen som noen opioider vil gjøre.

I tillegg har tramadol ingen alvorlige bivirkninger. Men selvfølgelig betyr ikke dette at det ikke er noen. Folk som tar medisiner ofte har klaget på døsighet og mental tåke, spesielt hvis de tar høye doser.

Cymbalta
Cymbalta er et vanlig medisin foreskrevet til pasienter som lider av fibromyalgi. Det er en av de mest effektive medisinene når det gjelder å håndtere fibromyalgismerter. Cymbalta er en type antidepressiva. Det hjelper med å bygge nevrotransmittere, serotonin, i hjernen, noe som har en positiv effekt på fibromyalgi-symptomer. Den største fordelen med Cymbalta i de tidlige stadiene av fibromyalgi er at lave doser av medisinen kan bidra til å kontrollere smertefulle symptomer uten å måtte ta andre sterkere medisiner.

Savella
Savella er et annet medisin som er spesielt designet som en behandling for personer med fibromyalgi. Det fungerer på samme måte som antidepressiva, som Cymbalta. De forhindrer gjenopptak av serotonin i hjernen, noe som øker det totale serotoninnivået. Dette kan bidra til å adressere de forskjellige symptomene på fibromyalgi, som muskelstivhet, tretthet og smerter.

Som alle andre smertestillende medisiner, kan Savella være effektivt for andre og kanskje ikke virke for noen. Medisinen kan også forårsake noen milde bivirkninger.

For å sikre din sikkerhet er det best å ta kontakt med legen din før du bestemmer deg for å ta noen av disse fibromyalgi-medisinene.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.