Til familiemedlemmene til de som har fibromyalgi

AV JULIA NELSON

Dette innlegget er rettet mot pårørende og den nære kretsen som omgir mennesker med fibromyalgi.

Selv om fibromyalgi ikke merkes, er den veldig ekte. Mange tror at en person ikke egentlig er syk med mindre den ser syk ut. Når du har fibromyalgi, kan personen være full av helse (på utsiden), men inne i en prosesjon av forferdelige forferdelige symptomer.

Fibromyalgi er en vanskelig sykdom å forstå. Selv om det ikke er noen kur, kan det styres å ha livskvalitet. Siden alle tilfeller er forskjellige, fungerer ikke behandlinger som øvelser, medisiner eller terapier like bra for alle. Det er et konstant søk å finne det som fungerer best for deg.

Ikke la utseende bedrag deg. Ofte kan pårørende oppfatte at personen med fibromyalgi ikke gjør nok innsats for å føle seg bedre, fordi de ikke spiser godt eller ikke trener nok. Sannheten er at enhver innsats som gjøres, uansett hvor liten den er, er en jobb eller ofre mye større enn det ville koste å gjøre noen friske.

Fibromyalgi er ikke et psykologisk problem. Mange tror at det er umulig å ha så mange hjerteskjærende symptomer, og at ingenting kommer ut i deres medisinske eksamener, så de tilskriver ofte denne tilstanden et problem med psykologisk opprinnelse. Og det er viktig å vite at det er nok vitenskapelig bevis for å bevise at det er en reell tilstand.

Med fibromyalgi kan livet endre seg fullstendig. Det er naturlig at personen med fibromyalgi ikke lenger kan gjøre de samme tingene som før, eller at de trenger mye hjelp fra sine pårørende for å kunne gjøre det. Dette kan innebære fra å endre vaner til å måtte bytte jobb.

Svingninger i aktivitetsnivåer er normale. En person med fibromyalgi kan være veldig aktiv i et døgn, ettersom en annen dag kanskje ikke en gang kommer ut av sengen. Personen er ikke lat eller later som han unngår arbeid. Det vil være dager hvor energimengden din vil være veldig lav. Fibromyalgi er en sykdom med mange opp- og nedturer.

Personen med fibromyalgi lever i varig lidelse. Selv om du ikke uttrykker det hele tiden, føler du alltid smerter i kroppen din, utmattelse og mange ytre stimuli, som lukt, støy, lys, vær og andre faktorer, kan gjøre ubehaget ditt verre. Prøv å plassere deg selv på hans plass hele tiden, slik at du kan forstå ham.

Noen ganger unngår personen med fibromyalgi fysisk kontakt. Du kan oppleve mye smerte med ikke-smertefulle stimuli som håndgrep, klaps på ryggen, berøring på armer og skuldre, og til og med med en sterk klem, generelt enhver berøring som gir friksjon eller friksjon. Ingen skal bli fornærmet om det når som helst handler om å unngå denne typen intimitet.

Trettheten av fibromyalgi er ikke en enkel tretthet. Det er ikke bare fysisk utmattelse, men også mental utmattelse, som ikke forbedrer seg med hvile, og som kan ligge en person i sengen i flere dager. Personen føler seg fortært av utmattelse, utmattet eller utmattet.

Personen med fibromyalgi er ikke antisosial eller apatisk. Mange ganger nekter de invitasjoner eller slutter å delta på møter, fordi de er utslitte, de gjennomgår en krise, eller fordi de har en begrenset mengde energi, de er redd for at visse aktiviteter kan utløse et utbrudd, noe som kan forverre alle symptomene deres. øyeblikk til en annen.

Fibromyalgi forårsaker kognitive problemer. Personen glemmer ting (noen ganger små, noen ganger viktige) og har konsentrasjonsvansker; Dette er kjent som fibroneblin. Det fører ofte til at de mister ting eller føler seg desorientert.

Å unngå stress er viktig for personen med fibromyalgi. Det er vist at stress forverrer symptomene på fibromyalgi, og øker deres smerte, utmattelse og ubehag. Forsøk å gi et rolig miljø hjemme og unngå situasjoner og stressorer.

Personen med fibromyalgi har en tendens til å være isolert. Dette betyr ikke at du vil avslutte ditt sosiale liv eller at du ikke lenger setter pris på deg selv. Tvert imot, prøv å forstå og opprettholde kontakten med henne, og vis at du har din kjærlighet og støtte når du trenger det. Gi hjelp til en oppgave som du på et tidspunkt ikke kan gjøre eller ikke kan gjøre alene, for eksempel å handle eller hente barn på skolen.

Støtten og forståelsen av deres familiemedlemmer kan få dem til å føle seg bedre. Selv om det er veldig lite du kan gjøre med sykdommen, må du ikke behandle den som om ingenting skjedde, fordi denne holdningen kan oppfattes som apati eller uinteresse, noe som får deg til å føle at du ikke bryr deg, noe som påvirker både forholdet ditt til deg og helse fysisk og emosjonell.

Tvert imot, hjelp ham med husarbeid som kan innebære mye krefter, som for eksempel anbud, være velinformert. Hvis du fremdeles ikke vet hva denne sykdommen handler om, kan du se på Internett, det er utallige informasjonskilder om den, som vil tillate deg å hjelpe din kjære til å håndtere den bedre. Bli med ham til hans medisinske avtaler. Dette er en av de beste måtene å vise din støtte.

I tillegg støtter du ham for å fullføre behandlingene, samtidig som du forstår tilstanden hans og hans fremgang. God kommunikasjon er grunnleggende i familien. Fibromyalgi genererer følelser både hos pasienten og hos de andre familiemedlemmene. Det er viktig å uttrykke dem sunt for å unngå harme og fiendtlige holdninger som bare kan forverre symptomene eller forårsake krise hos pasienten. Jeg håper at disse enkle tipsene vil nå alle de som har en kjær som er syk med fibromyalgi eller annen kronisk smerte.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.