Fibromyalgi, lever i konstant utmattelse

L fibromyalgi er en sykdom av ukjent opprinnelse som har en rekke symptomer, smerte i hele kroppen, stivhet, kognitive problemer (vanskelighet med tenkning, konsentrasjon og hukommelse), depresjon, hodepine, av irritabel tarm-syndrom … og blant alle symptomene skiller trettheten seg ut.

L tretthet forbundet med fibromyalgi er en tilstand av kontinuerlig tretthet som reduserer energi og mentale kapasitet til pasienten. I mange tilfeller blir denne utmattelsen enda mer deaktiverende enn smerte. Det er overveldende tretthet som gjør at du føler deg veldig tung og svak, det gjør det også vanskeligere å tenke tydelig og bidrar til glemsomhet og glemsomhet. Pasienter klager over å ha lidd det i veldig lange perioder.

E l Smerte er det viktigste symptom på fibromyalgi, etterfulgt av tretthet. Når du lider av smerter, gjør det også vanskeligere å bære og øke den når du lider av intens tretthet . Tretthet har også stor innvirkning på følelser og er nært knyttet til lavt humør og depresjon.

Tretthet assosiert med fibromyalgi er veldig lik den som oppleves med kronisk utmattelsessyndrom, faktisk har mange mennesker med fibromyalgi CFS, ifølge et anslag fra Arthritis Foundation, mellom 50 og 70 prosent av Personer med fibromyalgi oppfyller også kriteriene for kronisk utmattelsessyndrom.

Hvorfor er trettheten så stor?

Fibromyalgi og CFS forårsaker tretthet, selv om andre assosierte faktorer som angst, stress og medisiner forverrer det.

Årsaker til så stor tretthet

Søvnforstyrrelser: Mangel på kvalitetssøvn er en av årsakene. Søvnproblemer er vanlige ved fibromyalgi, rastløs søvn av dårlig kvalitet og søvnløshet fører til at pasienten allerede våkner og er trøtt, og dette forverres med at løpet av dagen akkumuleres enda mer tretthet.

Mitokondrial dysfunksjon: Tretthet er et karakteristisk symptom på mitokondriell dysfunksjon. Mitokondrier konverterer næringsstoffer og oksygen til energi i cellene våre. Ved fibromyalgi er det vist at mitokondriene til mange celler i kroppen er skadet og ikke gir nok næringsstoffer til å gi kroppen vår energi.

Stress: stress forårsaker tretthet, og når stress er kronisk, kan det være en av faktorene som bidrar til utvikling av fibromyalgi. Personer med fibromyalgi rapporterer at stress utløser utbrudd veldig raskt. Stress når kronisk også er en forløper for angst og depresjon.

Angst eller depresjon: Angst og depresjon kan få deg til å føle deg trøtt og utmattet, personer med depresjon har 4 ganger større sannsynlighet for å få tretthet, og personer med tretthet er tre ganger mer sannsynlig å ha depresjon. Mennesker som lider av fibromyalgi er utsatt for angst og depresjon, det er en ond sirkel som kan være vanskelig å bryte.

Dårlig ernæring: Eksperter sier at dårlig ernæring er årsaken til generell tretthet. Det er flere ernæringsmessige mangler relatert til fibromyalgi, så det er veldig viktig å ha et godt, sunt og naturlig kosthold.

Medisiner: Det er mange medisiner som er reseptbelagte og uten resept, som kan forårsake tretthet og tretthet. Anti-angst medisiner, antidepressiva, medisiner med høyt blodtrykk og statiner med høyt kolesterol forårsaker tretthet og tretthet hos pasienter som tar dem, og jo flere medisiner de tar, desto mindre utmattelse vil de merke.

Måter å bekjempe tretthet med fibromyalgi.

Fibromyalgi-relatert tretthet er ikke lett å behandle. På gode dager kan utmattelse være tålelig. På dårlige dager virker imidlertid vanlige aktiviteter praktisk talt umulige.

Tips for å takle tretthet:

Doser energien: ta pauser og hold din egen rytme. Selv om du har en god dag og er full av energi, ikke prøv å gjøre for mye, det vil bare føre til krise og gå tilbake. Sett enkle tidsplaner og hold deg til dem. Lær hva grensene dine er og hvile når du trenger det.

Få det til : Selv om tanken på trening kan virke overveldende, vil mangelen på den gjøre musklene dine stive og smertefulle. Gjør lette øvelser og følg din egen rytme, ikke tving deg selv, men ikke slutt å bevege deg.

Spis riktig: Et sunt og balansert kosthold er best for din generelle velvære. Unngå sukkerholdige, stekte og bearbeidede matvarer, de er de enkleste å tilberede og appetittvekkende, men de er også de som forårsaker oss mest skade. Matlaging kan være en øvelse som får deg til å føle deg utslitt, dra nytte av dagene når du er best å tilberede måltidene og holde dem frosne.

Unngå stress: Fibromyalgi kan være stressende og stress forårsaker tretthet. Å lære å styre og kontrollere stresset ditt vil spare energien. Meditasjon, yoga, dyp pusting eller avslappende musikk er teknikker som vil hjelpe deg med stressmestring.

Ta vare på søvnen din : Søvnforstyrrelser er veldig vanlige i fibromyalgi. Hvis du ikke liker søvn av god kvalitet, forårsaker tretthet og smerter, det forverrer også fibromyalgi-symptomer. For noen forskere er søvnløshet og dårlig søvn det viktigste symptomet å behandle hos fibromyalgipasienter.

Snakk med legen din – stol på ham, familielegen din kjenner ham og har en historie, vet hvilke medisiner som kan skade deg, allergiene dine osv., Hvis du føler deg mer sliten eller føler deg verre etter å ha startet en ny medisinering, snakk med legen din for å forskrive et alternativ eller endre dosen. Rådfør deg med ham hvis du planlegger å ta noen naturlig urtebehandling eller naturlige produkter, han vil guide deg og kan fortelle deg hva som er mest anbefalt for akkurat ditt tilfelle.

Ta energitilskuddene dine: Det er kosttilskudd som hjelper kroppen din med å produsere mer energi, redusere smerter og forbedre andre symptomer, for eksempel koenzym Q10 (CoQ10), D-ribose, magnesium og vitamin B. Det er viktig å merke seg at Tilskudd kan skade hvis riktig dose ikke tas og kan forstyrre medisiner eller annen sykdom. Kontakt legen din eller farmasøyt eller finn en god naturopat for å forsikre deg om at de er trygge for deg.

konklusjon

Fibromyalgi-relatert tretthet kan være et av de verste symptomene. Det er fysisk og følelsesmessig utmattende å lide av det. På dårlige dager kan du nesten ikke komme deg ut av sengen. Utmattelsen er konstant. Du kan ikke fokusere, huske ting eller holde deg fokusert.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.