Fibromyalgie, die constant uitgeput is

L fibromyalgie is een ziekte van onbekende oorsprong dat veel van de symptomen, pijn heeft door het hele lichaam, stijfheid, problemen met cognitieve (moeite met denken, concentratie en geheugen), depressie, hoofdpijn, van het prikkelbare darm syndroom … en tussen alle symptomen valt vermoeidheid op.

D e vermoeidheid geassocieerd met fibromyalgie is een toestand van voortdurende vermoeidheid die de energie en het mentale vermogen van de patiënt vermindert. In veel gevallen wordt deze vermoeidheid zelfs nog meer invaliderend dan pijn. Het is overweldigende vermoeidheid waardoor je je erg zwaar en zwak voelt, het maakt het ook moeilijker om helder te denken en draagt ​​bij aan vergeetachtigheid en vergeetachtigheid. Patiënten klagen er erg lang over.

E l Pijn is het belangrijkste symptoom van fibromyalgie, gevolgd door vermoeidheid. Als u pijn heeft, maakt het ook veel intense vermoeidheid het veel moeilijker om te dragen en neemt het toe. Vermoeidheid heeft ook een grote invloed op emoties en hangt nauw samen met een slecht humeur en depressie.

De vermoeidheid geassocieerd met fibromyalgie lijkt sterk op die van het chronisch vermoeidheidssyndroom, in feite lijden veel mensen met fibromyalgie aan CVS, volgens een schatting van de Arthritis Foundation, tussen 50 en 70 procent van Mensen met fibromyalgie voldoen ook aan de criteria voor chronisch vermoeidheidssyndroom.

Waarom is vermoeidheid zo groot?

Fibromyalgie zelf en CVS veroorzaken vermoeidheid, hoewel andere gerelateerde factoren zoals angst, stress en medicatie het verergeren.

Redenen voor zo’n grote vermoeidheid

Slaapstoornissen: gebrek aan slaap van goede kwaliteit is een van de oorzaken. Slaapproblemen komen vaak voor bij fibromyalgie, onrustige slaap van slechte kwaliteit en slapeloosheid zorgen ervoor dat de patiënt al moe en vermoeid wakker wordt en dit verergert met het verloop van de dag met nog meer vermoeidheid.

Mitochondriale disfunctie: vermoeidheid is een kenmerkend symptoom van mitochondriale disfunctie. Mitochondria zetten voedingsstoffen en zuurstof om in energie in onze cellen. Bij fibromyalgie is aangetoond dat de mitochondriën van veel cellen in het lichaam beschadigd zijn en niet voldoende voedingsstoffen leveren om ons lichaam van energie te voorzien.

Stress: stress veroorzaakt vermoeidheid en bij chronische stress kan het een van de factoren zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van fibromyalgie. Mensen met fibromyalgie melden dat stress zeer snel uitbraken veroorzaakt. Stress bij chronische is ook een voorloper van angst en depressie.

Angst of depressie: Door angst en depressie kunt u zich moe en uitgeput voelen, mensen met een depressie hebben 4 keer meer kans op vermoeidheid en mensen met vermoeidheid hebben 3 keer meer kans op een depressie. Mensen die lijden aan fibromyalgie zijn vatbaar voor angst en depressie, het is een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is.

Slechte voeding: experts zeggen dat slechte voeding de oorzaak is van algemene vermoeidheid. Er zijn verschillende voedingstekorten die verband houden met fibromyalgie, dus het is erg belangrijk om een ​​goed, gezond en natuurlijk dieet te hebben.

Medicijnen: er zijn veel voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen die vermoeidheid en vermoeidheid kunnen veroorzaken. Medicijnen tegen angst, antidepressiva, medicijnen tegen hoge bloeddruk en statines voor hoog cholesterol veroorzaken vermoeidheid en vermoeidheid bij patiënten die ze gebruiken, en hoe meer medicijnen u neemt, hoe minder vermoeidheid u zult merken.

Manieren om vermoeidheid te bestrijden met fibromyalgie.

Aan fibromyalgie gerelateerde vermoeidheid is niet gemakkelijk te behandelen. Op goede dagen kan vermoeidheid draaglijk zijn. Op slechte dagen lijken gewone activiteiten echter praktisch onmogelijk.

Tips om vermoeidheid het hoofd te bieden:

Doseer je energie: neem pauzes en houd je eigen ritme. Zelfs als je een goede dag hebt en vol energie bent, probeer dan niet te veel te doen, dat zal alleen maar een crisis veroorzaken en teruggaan. Stel eenvoudige schema’s in en houd u eraan. Leer wat uw grenzen zijn en rust wanneer u die nodig heeft.

Krijg het voor elkaar : hoewel de gedachte aan sporten overweldigend lijkt, zal het ontbreken ervan je spieren stijf en pijnlijk maken. Doe lichte oefeningen en volg je eigen ritme, forceer jezelf niet, maar stop niet met bewegen.

Eet goed: een gezond en uitgebalanceerd dieet is het beste voor uw algehele welzijn. Vermijd suikerachtig, gefrituurd en verwerkt voedsel, ze zijn het gemakkelijkst te bereiden en smakelijk, maar ze veroorzaken ook de meeste schade. Koken kan een oefening zijn waarbij u zich uitgeput voelt, profiteer van de dagen waarop u uw maaltijden het beste kunt bereiden en bevroren kunt houden.

Vermijd stress: fibromyalgie kan stressvol zijn en stress veroorzaakt vermoeidheid. Door uw stress te leren beheersen en beheersen, bespaart u energie. Meditatie, yoga, diep ademhalen of ontspannende muziek zijn technieken die je helpen bij stressmanagement.

Zorg voor je slaap: Slaapstoornissen komen veel voor bij fibromyalgie. Niet genieten van een goede nachtrust veroorzaakt vermoeidheid en pijn, het verergert ook de symptomen van fibromyalgie. Voor sommige onderzoekers is slapeloosheid en slechte slaap het belangrijkste symptoom bij fibromyalgiepatiënten.

Praat met uw arts – vertrouw hem, uw huisarts kent u en heeft een geschiedenis, weet welke medicijnen u kunnen schaden, uw allergieën, enz. Als u zich moe voelt of zich slechter voelt na het starten van een nieuw medicijn, praat dan met uw arts om een ​​alternatief voor te schrijven of de dosis te wijzigen. Raadpleeg hem als u van plan bent om een ​​natuurlijke kruidenbehandeling of natuurlijke producten te nemen, hij zal u begeleiden en kan u vertellen wat het meest wordt aanbevolen voor uw specifieke geval.

Neem uw energiesupplementen: er zijn supplementen die uw lichaam helpen meer energie te produceren, pijn te verminderen en andere symptomen te verbeteren, zoals co-enzym Q10 (CoQ10), D-ribose, magnesium en vitamine B. Het is belangrijk op te merken dat Supplementen kunnen schade toebrengen als de juiste dosis niet wordt ingenomen en kunnen interfereren met medicijnen of andere ziekten. Raadpleeg uw arts of apotheker of zoek een goede natuurgeneeskundige om er zeker van te zijn dat ze veilig voor u zijn.

conclusie

Fibromyalgie-gerelateerde vermoeidheid kan een van de ergste symptomen zijn. Het is fysiek en emotioneel vermoeiend om eraan te lijden. Op slechte dagen kom je nauwelijks uit bed. Uitputting is constant. Je kunt niet focussen, dingen onthouden of gefocust blijven.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.