Effecten van wervelkolombehandeling op fibromyalgie

DOOR STELLA JONES

Wervelkolomtherapieprocedures blijken zeer weinig effectief te zijn voor personen met ernstige rugpijn die vergelijkbaar zijn met de effecten veroorzaakt door fibromyalgie.

Epidurale steroïde-injecties voor behandeling van de wervelkolom zijn bescheiden effectief gebleken als behandeling voor de aandoening. Bijna 42 procent van de mensen bleek fibromyalgie te hebben waarvan werd gemeld dat ze ruggengraatpijn hadden wanneer hun symptomen werden vergeleken met de criteria die waren vastgesteld door het American College of Rheumatology.

De wervelkolombehandelingen zoals epidurale steroïde-injecties en facet-verbindingsinterventies zijn aanzienlijk populair gebleken. Hoewel de maatregelen steeds populairder zijn geworden, zijn de slagingspercentages van deze behandelingen helaas enorm laag. Het faalpercentage van de procedures ligt momenteel tussen 25 en 45 procent. De wervelkolominjectiebehandelingen hebben op de lange termijn weinig voordelen.

Volgens recent onderzoek is gemeld dat slechte resultaten van behandelingen van de wervelkolom voornamelijk te wijten zijn aan depressie, de duur van de symptomen, een geschiedenis van een wervelkolomoperatie, het gebruik van opioïden als een vorm van behandeling en jonge leeftijd.

De algemeen aanvaarde oorzaak van fibromyalgie is de abnormale pijnverwerking door het centrale zenuwstelsel en deze aandoening kan mogelijk een cruciale rol spelen bij het falen van lokale behandelingen van de wervelkolom.

Patiënten met fibromyalgie blijken lage pijnremmende neurotransmitters en hoge neurotransmitters te hebben die de pijnsensaties versterken. De aandoening heeft dus grote invloed op het slagingspercentage van behandelingen zoals ruggengraatinjecties.

Vanwege ongewoon gedrag van fibromyalgie-stoornis, zijn aangepaste behandelmethoden vaker voorgekomen dan de traditionele benaderingen.

Een voorbeeld is het gebruik van antidepressiva zoals serotonine-norepinefrineheropnameremmers om lage rugklachten te behandelen. De gedragstherapie en een oefeningsregime zijn effectiever voor fibromyalgie dan andere wervelkolombehandelingen.

De nauwkeurige metingen van studies voor het toedienen van behandelingen kunnen worden gevonden met behulp van meer tests met ruggengraatinjecties en het gebruik van neuroimaging. De beperkingen van de studie zijn de dwarsdoorsnede en het ontwerp op één locatie.

Er wordt onderzoek gedaan om de beste behandeling te vinden om de symptomen van de fibromyalgiestoornis te bestrijden. Het syndroom komt snel voor en de patiënten zijn dol op de feiten en remedies.

De toestand van slapeloze nachten, depressie en consistente spierpijn en pijn blijken zeer lastig en vreselijk vermoeiend te zijn. Omdat de aandoening zo uitzonderlijk is, lijkt de juiste behandeling of een mogelijke remedie voor fibromyalgie erg ongrijpbaar.

De behandeling en genezing van de ziekte zijn vrij moeilijk te vinden omdat de oorzaak nog steeds een mysterie is.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.