Botox-injecties voor fibromyalgie

Botox-injecties voor fibromyalgie? Ja, je hebt het goed gehoord. Bent u op zoek naar een niet-medische behandeloptie? Botox kan voor u een mogelijke optie zijn.

Fibromyalgie is een pijnlijke aandoening die gepaard gaat met wijdverspreide spierpijn en gevoeligheid. Fibromyalgiepatiënten ervaren niet alleen fysieke lichamelijke pijn, maar kunnen er ook mentaal onder lijden. De aandoening veroorzaakt niet alleen pijn, maar kan ook chronische vermoeidheid en vermoeidheid en andere vormen van ongemak veroorzaken. Het National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases (NIAMS) ontdekte dat 80-90% van de fibromyalgiepatiënten vrouw is. De oorzaak van fibromyalgie is nog onbekend en daarom is er geen remedie.

Hoewel fibromyalgie niet te genezen is, zijn er wel behandelingsmogelijkheden. Hier zullen we een specifiek soort behandelingsoptie onderzoeken: Botox.

Hoe werken Botox-injecties?

Botox heeft wetenschappelijk en medisch onderzoek ondergaan. Het richt zich op de specifieke spieren en voorkomt dat ze de pijnsignalen door het hele lichaam sturen. Daarom registreert je lichaam niet dat je pijn voelt. Met andere woorden, Botox werkt omdat het uiteindelijk verzwakt en de spieren ervan weerhoudt pijn te voelen.

In mijn ervaring heb ik een familielid met fibromyalgie. Ze heeft Botox gebruikt als behandelingsoptie, wat haar enorm heeft geholpen en haar pijn heeft verlicht. Dit is echter mogelijk niet voor iedereen.

Voordelen

Afhankelijk van uw toestand kan uw arts Botox aanbevelen als behandelingsoptie. Er zijn verschillende voordelen voor het gebruik van Botox om fibromyalgie te behandelen. Hieronder staan ​​enkele positieve aspecten:

De procedure is veilig

Het is volkomen veilig voor fibromyalgiepatiënten. Er zijn zeer beperkte niveaus van de gebruikte injecties, waardoor het een veilige behandelingsoptie is. Hoewel de risico’s laag zijn, kunt u na ontvangst van de injectie griepachtige symptomen krijgen. Dit is echter vrij zeldzaam.

Optie zonder medicatie

Als u op zoek bent naar een specifieke niet-medische behandelingsoptie, is Botox wellicht iets voor u. Het is een niet-medicatieoptie en het kan uw keuzes verruimen voor hoe u uw behandelingsproces wilt aanpakken.

Tijdbesparend

Hoewel Botox niet eeuwig meegaat, heeft het enkele voordelen voor de tijd dat een patiënt pijnverlichting kan ervaren. Het is echter afhankelijk van de toestand van de patiënt. Pijnvermindering kan tot vier maanden aanhouden, waardoor het een effectieve manier is om pijn te verminderen, hoewel het geen permanente oplossing is.

Uw arts kan aanbevelen dat de procedure wordt herhaald als u goede ervaring heeft opgedaan met de eerste Botox-injectie. Ontvang de injecties echter niet te vaak omdat dit ertoe kan leiden dat uw lichaam immuun wordt voor de Botox.

Pijnloos

Botox is niet helemaal pijnloos. U mag echter slechts een lichte pijn voelen als u de injectie krijgt. Dit komt alleen omdat het wordt toegediend op de plaats van de spieren die al pijn hebben en gevoelig kunnen zijn. De pijn is absoluut draaglijk en de pijnniveaus zijn matig.

Nadelen

Aan de andere kant zijn er enkele nadelen waarmee u rekening moet houden als u naar Botox kijkt als mogelijke behandelingsoptie. Hieronder staan ​​enkele nadelen van Botox als behandelingsoptie voor fibromyalgie:

Triggerpunten

Botox moet rechtstreeks op de triggerpoints worden toegediend. Om de pijn te helpen behandelen, moet de injectie worden geplaatst op de plaats waar de pijn vandaan komt. Meer specifiek wordt het geplaatst waar de spieren in spasmen gaan. Bovendien schakelt het spieren uit, waardoor het onmogelijk is om het op het hele lichaam aan te brengen.

Beperkt

De injectie is beperkt vanwege het onvermogen om alle symptomen die verband houden met fibromyalgie te genezen. Het biedt echter wel pijnverlichting, wat kan helpen om andere symptomen, zoals psychische problemen, positief te verbeteren.

Langzame start

Het kan even duren voordat dit effect heeft. In feite zal de pijn gewoonlijk pas na zeven tot negen dagen na de injectie worden verlicht.

Bijwerkingen

Het is zeer onwaarschijnlijk dat bijwerkingen optreden. Er zijn echter gevallen waarin patiënten meer pijn ervaren of pijn voelen op een andere locatie. Dit staat bekend als de wet van onbedoelde gevolgen. Het kan voorkomen omdat het van het individu afhangt (soms zijn er goede resultaten, soms zijn er slechte resultaten).

Laatste gedachten

Botox kan een geweldige behandelingsoptie zijn voor fibromyalgiepatiënten, afhankelijk van de toestand van het individu. Ga voor meer informatie naar My Fibro Team, een sociaal netwerk voor mensen met fibromyalgie waar u een open discussie kunt voeren met andere patiënten. Een andere geweldige bron is Pain Doctor online als u nog vragen heeft. Als u zich zorgen maakt over Botox als behandelmethode, neem dan contact op met uw arts.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.