Dysautonomiasyndrom hos personer med fibromyalgi

Dessverre opplever mange fibromyalgi-pasienter minst en form for dysautonomi-syndrom, og det kan være et veldig alvorlig problem for dem.

Hva skjer med dysautonomia syndrom

Kroppen din jobber kontinuerlig. Den gjør en lang liste over fantastiske ting uten at du en gang tenker over det bevisst. Du puster effektivt selv mens du sover. Når nesen klør, rekker du automatisk å klø kløe. Blod strømmer uten problemer gjennom venene dine.

Du behandler mat gjennom kroppen din, kast avfall og beskytter deg mot virus og andre usunne inntrengere. Du burp, passerer bensin, hoster, nyser og hiker lett. Kroppen din opprettholder selv kroppstemperaturen automatisk.

Tenk om kroppen din begynte å fungere feil med noen av disse automatiske prosessene. Det er dette som skjer med anslagsvis 70 millioner mennesker over hele verden når de utvikler Dysautonomia syndrom.

Dette kan se ut som en lang medisinsk sikt som er vanskelig å forstå, men det er ganske enkelt en gruppe medisinske tilstander som påvirker det autonome nervesystemet (ANS).

ANS lar kroppen din fullføre alle disse fantastiske oppgavene automatisk. Det er grunnen til at du er i live fordi det kontrollerer blodtrykket, pustefrekvensen og mange andre funksjoner du trenger å regulere for å leve.

Den kontrollerer også automatiske bevegelser som lar deg være mobil og fullt funksjonell i hverdagen. Når deler av dette systemet begynner å bryte sammen eller er skadet, kan du møte alvorlige medisinske tilstander kjent som Dysautonomias.

Det er vanlig at fibromyalgi lider opplever minst en form for Dysautonomia syndrom. Vi vet at med fibromyalgi er det en dysfunksjon i ANS. For mange med fibromyalgi fremstår det som en forsinket og oppblåst respons på stressende situasjoner. Den fibromyalgi lidende kan gå gjennom en stressende situasjon uten å frigjøre stresshormonene som vanligvis produseres automatisk.

Når det stressende møtet er over og den lidende er i stand til å slappe av, utløses frigjøring av disse stresshormonene. Den lidende er oversvømmet av stresshormoner og opplever angsten og energien som andre følte under den stressende situasjonen, bare den lidende opplever det i ekstrem grad lenge etter at stresset har sunket. Denne forsinkede reaksjonen kan få det til å se ut som om det ikke er noen årsak til det plutselige utbruddet av alvorlig alarm og ubehag.

Det er andre måter som fibromyalgipasienter kan lide av Dysautonomia syndrom. Akkurat som fibromyalgi kan gi forskjellige symptomer hos forskjellige mennesker, kan formene av Dysautonomia variere fra en person til en annen.

Symptomer på dysautonomi

Her er noen av de vanligste symptomene på Dysautonomia:

Dysautonomi
Tretthet
Søvnforstyrrelser
Pustebesvær
Ineffektiv korttidsminne
Problemer med fokus Fokus
Minne bortfall
Ekstreme reaksjoner på varmt eller kaldt vær
Dysfunksjonelle tarmer eller blære
Hodepine
Magesekk oppblåsthet
Svimmelhet med eller uten besvimelse
Det er mange andre mulige symptomer som kan komme på denne listen, avhengig av delene av det autonome systemet påvirket av Dysautonomia. For eksempel kan postural ortostatisk takykardiasyndrom (POTS) føre til svimmelhet, kvalme og til og med besvime når du prøver å stå opp. Det er forårsaket av dysfunksjon i regulering av hjerterytmen når du går fra sittende til stående stilling, og det er en vanlig form for Dysautonomia for fibromyalgi-pasienter.

I noen tilfeller kan problemer med det autonome systemet føre til død. Dette kan oppstå når tilstanden forstyrrer de viktige automatiske prosessene du trenger for å leve, inkludert hjerterytmen. Hvis du tror at du kan lide av noen form for Dysautonomia, er det viktig å søke medisinsk hjelp umiddelbart.

De av oss med MCS kan også ha en større tilbøyelighet til denne typen syndrom i CNS på grunn av effekten fra miljøgifter på kroppen og effekten på forskjellige systemer i kroppen, inkludert immun-, endokrine og nervesystemer. (Les mer her om flere kjemiske følsomheter.)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.