3 mysterieuze symptomen van fibromyalgie. Je kunt het gewoon niet negeren.

Mensen die aan fibromyalgie lijden, weten wat pijn is. Ze weten niet alleen hoe fibromyalgiepijn aanvoelt, maar ze begrijpen het en weten op welke symptomen ze moeten letten wanneer fibro-flare op handen is.

Het is niet helemaal verrassend wanneer een fibromyalgie-partner precies dezelfde symptomen doormaakt die hij doormaakt, toch? Dingen zoals nek- en rugspierpijn komen maar al te vaak voor. Fibrofog? Vergeet dit. Pijngevoeligheid? Natuurlijk.

Alle fibro-patiënten kunnen deze symptomen bevestigen. Vreemd genoeg zijn er sommigen die hebben gezegd dat ze een aantal symptomen hebben die heel anders zijn. Deelt u een van deze 3 zeldzame fibromyalgiesymptomen waar anderen last van hebben?

Geurgevoeligheid

Een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie is een verhoogde gevoeligheid voor geur. We voelen ons allemaal slecht voor de man in de sportschool die ruikt alsof hij in de bodyspray van Axe is gedoopt of de dame in het restaurant die ruikt alsof hij zelf een hele Bath & Body Works-winkel heeft gegooid. Stel je nu voor dat elke geur je versterkt. Het is klote, toch? Dit is hoe dit zou zijn.

Elke heerlijke (of afschuwelijk onaangename) geur voor jou wordt nu versterkt door 10. Dus hoe werkt dat? Nou, het heeft te maken met iets dat medisch “allodynie” wordt genoemd, of gewoon,

Je voelt pijn als je dat normaal niet zou doen, of alles wat je aanraakt doet pijn. Deze medische term omvat ook je andere zintuigen: horen, zien, voelen en ruiken, hoewel het meestal het gezichtsvermogen en de gevoelens beïnvloedt.

Lipoompijn.
Een ander zeldzaam symptoom dat mensen met fibromyalgie treft, is lipoompijn. Lipomen zijn goedaardige vettige tumoren die in verschillende delen van het lichaam kunnen voorkomen, maar die niet direct verband houden met fibromyalgie. Daar is een probleem mee: veel mensen hebben momenteel lipomen en zijn zich er niet van bewust.

Jij en ik kunnen er een hebben. Lipomen hebben helaas invloed op fibromyalgie, maar ondanks alles lijdt het veel. Omdat fibro-patiënten worden getroffen door allodynie, kunnen deze vetafzettingen buitengewoon pijnlijk zijn. Lipomen groeien vaak op de nek, rug en schouders. Dit maakt slapen en zitten uiterst pijnlijk voor mensen met fibromyalgie.

Wat erger is, is dat lipomen ook op de zenuwen in de omliggende weefsels kunnen groeien, waardoor de dingen nog pijnlijker worden. Als u voelt dat zich een groei in uw lichaam begint te vormen, informeer dan uw arts.

Hyperhidrose
Een groot probleem bij fibromyalgiepatiënten is constante pijn. Wat is erger dan constante pijn? Constante pijn en overmatig zweten, zelfs als het niet warm is. Hyperhidrose is simpel gezegd overmatig zweten.

Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan het autonome zenuwstelsel, meer bepaald in de hypothalamus. De hypothalamus is verantwoordelijk voor het beheersen van verschillende lichaamsfuncties, waaronder, je raadt het al, zweten. Hyperhidrose is in sommige gevallen van fibromyalgie zo ernstig dat mensen eigenlijk denken dat ze aanzienlijke koorts hebben. Als u denkt dat u lijdt aan hyperhidrose of zelfs koorts, neem dan contact op met uw arts!

Over het algemeen is het hebben van fibromyalgie vreselijk. Deze symptomen komen in gevallen niet altijd voor en komen in feite zeer zelden voor. Heeft u of iemand die u kent deze symptomen?

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.