WAAROM BEGRIJPT NIEMAND DE FIBROMYALGIEZIEK?

We vragen ons vaak af WAAROM BEGRIJPT NIEMAND FIBROMYALGIE ZIEK?

Fibromyalgie staat bekend als een “onzichtbare ziekte” , symptomen zoals spierpijn, paresthesieën, krampen, hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies, mentale blokkades, angst en anderen worden niet gezien of opgemerkt door iemand anders dan de patiënt, het is te wijten aan deze fibromyalgiepatiënten worden beschouwd als hypochonders (persoon die zich zonder reden obsessief en ziekelijk zorgen maakt over hun gezondheid).

Er wordt ook aangenomen dat ze alleen de aandacht willen trekken en het middelpunt van alles willen zijn.

Er moet aan worden toegevoegd dat laboratoriumonderzoeken normale resultaten opleveren en dat het medicijn de oorzaak van de ziekte nog niet heeft gevonden en het ook niet begrijpt, dus het lijkt erop dat het alleen gezonde mensen zijn die alleen de aandacht willen trekken omdat ze ook een goed uiterlijk hebben fysiek.

Wanneer patiënten symptomen beginnen op te merken, begrijpen ze niet waarom ze zich slecht voelen als iedereen, inclusief artsen en zichzelf er zo goed uit zien.

Ze twijfelen aan hun eigen percepties en dat de pijn en andere symptomen echt zijn.

Artsen, familie en het milieu vergroten deze twijfels wanneer ze tegen de patiënt zeggen “je kunt niet ziek zijn, je ziet er geweldig uit, alles zit in je hoofd” Dit zorgt ervoor dat de patiënt zich nog slechter voelt als hij zijn werk, taken en leven niet kan voortzetten bekend met normaliteit en de patiënt begint stress, angst en depressie op te stapelen. Ze beginnen de pijn en het ongemak te verbergen, sluiten zich op zichzelf en worden met de dag slechter.

Je bereikt een toestand van absolute hulpeloosheid wanneer je fysiek of mentaal niet meer kunt omgaan, wanneer de pijn ondraaglijk is en je ook leeft met het misverstand en wantrouwen van anderen, collega’s, vrienden, artsen en zelfs familie.

Als je aan fibromyalgie lijdt, heb je op een gegeven moment zeker aan jezelf getwijfeld en dat mensen die je vertrouwde toen ze vertelden wat je toestand is, dachten dat je overdreef.

Om deze reden is het erg belangrijk om de ziekte goed te kennen en goed geïnformeerd te zijn om adequaat te reageren wanneer iemand ons niet gelooft zonder in discussie te gaan of van streek te raken (dit zorgt voor crises en terugvallen). Het is handig om onze “toespraak” en de vragen uit het hoofd te leren, twijfels en advies dat ze ons zullen vragen zodat we ze allemaal stevig en zelfverzekerd kunnen beantwoorden, zodat ze weten dat we niet liegen en we een realiteit leven dat, hoewel het niet wordt gezien, bestaat.

We hebben niet alleen fysieke pijn en vele andere symptomen, we moeten anderen ook voortdurend overtuigen dat wat we lijden echt is.

Het is ook erg belangrijk om een ​​goede diagnose en een goede behandeling te hebben. Zoek naar betrouwbare informatie uit betrouwbare bronnen en onthoud dat er geen wondermiddelen zijn.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.