Fibromyalgie en vaccins: kunnen vaccins fibromyalgie veroorzaken?

De verbinding tussen fibromyalgie en vaccins

Fibromyalgia and Vaccines: Could Vaccines Cause Fibromyalgia?

Van de vele gezondheidsproblemen die het internet verlichten, zijn vaccins een hot topic geworden in opvoedingskringen. Een kind krijgt ongeveer 10 vaccins tegen de tijd dat het zes jaar oud is – het debat uit de ouderschapskringen is of deze vaccins al dan niet schadelijker dan goed zijn voor kinderen, met de speculatie dat ziekten zoals autisme door bepaalde vaccins kunnen worden veroorzaakt.

Volwassenen worden ook jaarlijks aan verschillende vaccins onderworpen. Terwijl het debat gaande is en niet zo openlijk wordt besproken, zijn er argumenten, theorieën en zelfs teststudies die aangeven dat er heel goed een verband kan zijn met deze vaccins en medische aandoeningen zoals fibromyalgie.

Premier Case Study

Met betrekking tot fibromyalgie was de meest prominente studie die van het hepatitis B-vaccin. Onderzoekers ontdekten dat sommige patiënten die het vaccin kregen later symptomen van het ASIA-syndroom vertoonden en leed aan fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.

ASIA-syndroom wordt gedefinieerd als een auto-immuun / auto-inflammatoir syndroom dat wordt veroorzaakt door hulpstoffen – stoffen die vaak in vaccins worden aangetroffen. In wezen kunnen adjuvantia het immuunsysteem motiveren om na een vaccinatie in een hogere versnelling te komen. Ze kunnen sterk variëren van anorganische stoffen tot combinatieproducten.

In deze specifieke studie ontdekten onderzoekers dat sommige patiënten bijwerkingen hadden die mogelijk verband hielden met de adjuvantia. Zowel fibromyalgie als chronisch vermoeidheidssyndroom werden door sommige patiënten gemeld na ontvangst van het hepatitis B-vaccin.

Omdat hepatitis B zo’n wijdverspreid virus is (350 miljoen mensen worden wereldwijd getroffen), suggereren onderzoekers niet dat het vaccin moet worden vermeden; alleen dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de correlatie van bepaalde soorten vaccins en de ingrediënten waaruit ze bestaan. De conclusie is dat het de adjuvantia in het vaccin zijn die de bijwerkingen veroorzaken.

Andere studies

De Amerikaanse National Library of Medicine National Institutes of Health stelt: “Er zijn associaties beschreven tussen verschillende vaccinaties en symptoomcomplexen, waaronder fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.”

Het instituut bespreekt verder het Golfoorlogsyndroom, vergelijkbaar met fibromyalgie op veel manieren, en de associatie met verschillende vaccinaties tijdens de inzet in combinatie met stress en trauma.

Deze casestudy gaf aan dat er een correlatie zou kunnen bestaan ​​tussen vaccins en het ontstaan ​​van fibromyalgie en andere vergelijkbare aandoeningen. Hoewel geen van de onderzoeken hierover overtuigend is, lijkt er een patroon te bestaan ​​tussen overmatige vaccins en daaropvolgende gezondheidsstoornissen.

Een Ounce of Prevention

Zoals Benjamin Franklin zo treffend zei: “Een greintje preventie is een pond genezing waard.” Gezonde individuen kunnen gezond blijven door dingen te vermijden die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Uw persoonlijke keuze kan zijn om vaccins voor uzelf en uw kinderen te vermijden als u over het algemeen gezond bent, de ‘do’s en don’ts’ van een optimale gezondheid volgt en niet naar locaties in de wereld gaat waar u wordt blootgesteld aan overdraagbare ziekten en virussen.

Een ding om op te merken uit al deze onderzoeken is dat de deelnemers aan de onderzoeken over het algemeen gezond waren voordat ze de vaccinaties en het adjuvans dat ze bevatten ontvingen. Na vaccinaties was hun goede gezondheid verdwenen, misschien wel voor de rest van hun leven.

De meesten van ons werden echter als kinderen ingeënt en velen van ons hebben het ritueel van jaarlijkse vaccinaties voortgezet, dus welke stappen kunnen nu worden genomen om de langetermijneffecten te minimaliseren en toekomstige complicaties te voorkomen?

Elke casestudy suggereert dat er hoogstwaarschijnlijk een verband bestaat tussen vaccins en fibromyalgie. Hoewel geen van beide overtuigend is, suggereren de onderzoeken dat we voorzichtig zijn met vaccins.

De gezondheidssector heeft de afgelopen jaren een enorme campagne gelanceerd om vaccins onder de aandacht te brengen, zoals het griepvaccin. Er is bijna een stigma als je de vaccins weigert die letterlijk op elke straathoek worden aangeboden ”om zo te zeggen – in spreekkamers, apotheken, supermarkten, enz.

Als u een lage tolerantie heeft voor medicijnen, supplementen en zelfs bepaalde voedingsmiddelen, is het verstandig om de mogelijkheden af ​​te wegen van wat het krijgen van frequente vaccins met uw systeem kan doen.

Zoals altijd is mijn persoonlijke commentaar om naar je eigen lichaam te luisteren. Sommige dingen kunnen niet worden veranderd als de schade is aangericht, om zo te zeggen, maar hoewel we die dingen niet ongedaan kunnen maken, kunnen we verdere schade voorkomen en een levensstijl volgen die onze toestand aanzienlijk zal verbeteren. Wees aardig voor jezelf en vergevingsgezind en blijf streven naar het best mogelijke voor jou! Geef nooit op.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.