Test av hvite blodlegemer kan oppdage fibromyalgi: Nye funn

Av: Melissa Erickson

Å lide av fibromyalgi betyr å takle smerter, søvnforstyrrelser, depresjon og tenke- og hukommelsesproblemer.

Like vanskelig er skepsisen til venner, familie og det medisinske samfunnet som tviler på gyldigheten av selve sykdommen.

Lite forstått og ofte feildiagnostisert, påvirker fibromyalgi cirka 2 prosent av befolkningen, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Dette tallet blir utfordret av andre som sier at det rammer mer enn 10 millioner amerikanere, eller omtrent 6 prosent av befolkningen, sier Dr. Bruce Gillis, grunnlegger av Epicgenetics, et biomedisinsk selskap som utviklet FM / blodprøven. Han sier at han har diagnostisert fibromyalgi.

Hva det er?

Fibromyalgi er en kronisk lidelse som er preget av generaliserte ledds- og muskelsmerter og ømhet i kroppen eller i lokaliserte områder, sammen med andre symptomer som inkluderer hyppig hodepine, søvnmangel, rastløse ben eller kramper, nummenhet eller prikking.

Blant syke rammer det rundt 60 prosent av kvinnene og 40 prosent av mennene, sa Gillis.

I hundrevis av år har fibromyalgi blitt misforstått, sa Gillis. Ofrene, for det meste kvinner, ble stemplet som nevrotiske. For hundre år siden kunne kvinner institusjonaliseres. På 1970-tallet foreskrev leger mye Valium for å behandle det, sa Gillis.

Det ble klassifisert som et syndrom eller et sett med symptomer i stedet for en sykdom, sa Gillis, som tidligere var i privat praksis med å behandle pasienter med fibromyalgi.

For å utføre fibromyalgi-tester brukte mange pasienter tre til fem år på besøk hos leger for å utføre “kasseringstester,” sa Gillis. For eksempel ble de evaluert og kastet for lupus eller feilaktig diagnostisert med revmatoid artritt.

Med hjelp fra store medisinske universiteter, inkludert University of California i Los Angeles; FM / en test ble utviklet ved University of Illinois ved Chicago School of Medicine og Harvard Medical School. Diagnostiserer fibromyalgi ved å identifisere tilstedeværelsen av spesifikke avvik i hvite blodlegemer som er dokumentert hos disse pasientene. Testen er kompatibel med FDA og ble introdusert i 2013.

Testen krever mindre enn en væske unse blod. Den analyserer bevegelsesmønsteret til kjemokiner og cytokiner i de hvite blodcellene i immunsystemet, sa Gillis.

Pasienter med fibromyalgi har et uregelmessig mønster med hensyn til disse proteinene. Helsepersonell kan be om bevis, som dekkes av Medicare og ofte av forsikring.

“Jeg tror vi er i forkant med å fremme vitenskapelig informasjon om fibromyalgi og svare på disse kritiske spørsmålene for pasienter: 1) Har jeg fibromyalgi? 2) Hvordan og hvorfor utviklet jeg fibromyalgi? Og 3) Er det en behandling? direkte for fibromyalgi? Sa Gillis.

I et forsøk på å undersøke ikke bare årsaken til fibromyalgi, men også å utvikle effektiv behandling, søker Kampanje 250 250 000 frivillige til å ta FM / en test gratis.

Pasienter som får en positiv diagnose kan velge å delta i en spesifikk klinisk studie for fibromyalgi-vaksinen som vil prøve å lindre symptomer relatert til fibromyalgi.

Studien vil bli ledet av Dr. Denise Faustman, direktør for Immunobiology Labs ved Massachusetts General Hospital / Harvard Medical School, som studerer vanlige markeder og DNA-trekk i sin forskning på en FM-vaksine.

“Mennesker med fibromyalgi trenger ikke lenger å lytte til andre si at” alt er i hodet ditt “, eller” det ser helt fint ut “. Du kan ikke se immunforsvaret fungere, ”sa Gillis.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.