Voedingsmiddelen die patiënten met fibromyalgie moeten vermijden

DOOR STELLA JONES

In dit tijdperk van geavanceerde en progressieve ontwikkeling in de medische wetenschap is het nog steeds een moeilijke taak om fibromyalgie te begrijpen.

Het enige opgehelderde feit over fibromyalgie is dat het een echt syndroom is en jaarlijks miljoenen mensen treft, maar de oorzaak en genezing zijn nog niet bekend.

Sommige experts hebben ermee ingestemd dat het een neurobiologische of een functionele somatische aandoening is, terwijl de meesten het erover eens zijn dat de groei sterk gerelateerd is aan een bepaalde onbalans van de neurochemische elementen in de hersenen die het centrale zenuwstelsel ertoe brengen om te verwerken de pijn op een verkeerde manier. Er moet echter nog veel onderzoek worden gedaan.

De daadwerkelijke oorzaken zijn nog steeds niet duidelijk. Er zijn echter bepaalde factoren die een risico kunnen vormen voor het ontwikkelen van het syndroom, zoals genetica, voeding, stress en andere psychologische elementen.

Stress als bron van afwijkingen in de neurochemische hersenelementen, die uiteindelijk tot fibromyalgie leiden. Depressie en angst zijn ook sterk gerelateerd aan dit syndroom, maar het is nog steeds niet duidelijk vastgesteld of ze de werkelijke oorzaak van het syndroom zijn of niet.

Het enige duidelijk aanvaarde feit over het symptoom is dat de patiënt pijn over het hele lichaam ervaart. Maar dit feit houdt verband met veel andere symptomen en stoornissen, dus het maakt de diagnose erg gecompliceerd.

De meest voorkomende symptomen die ermee verband houden zijn hoofdpijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, prikkelbare darm, zwakke ledematen, tintelingen en gevoelloze vingers en ledematen.

De juiste remedie voor de aandoening blijft een mysterie totdat de oorzaak niet is achterhaald. De symptomen worden afzonderlijk behandeld en in deze gevallen worden er een aantal dingen voorgeschreven en aanbevolen door de artsen.

Meestal wordt een combinatie van medicijnen voorgeschreven, waaronder pijnstillende medicatie, ontstekingsremmende medicatie en zelfs benzodiazepines en antidepressiva.

Maar meestal raden artsen aan om de natuurlijke / alternatieve remedies te dragen om de symptomen zoals yoga, meditatie, acupunctuur, Tai-Chi, enzovoort te onderdrukken. Een eenvoudige trainingsroutine zoals wandelen of ontspannen blijkt erg nuttig te zijn.

Dieet is altijd belangrijk om gezond en fit te zijn. Het speelt een cruciale rol om het risico dat gepaard gaat met het ontwikkelen van de ziekte te verminderen en uiteindelijk de symptomen te verlichten. Goede voeding is belangrijk, zelfs voor gezond leven en als patiënt is het erg belangrijk om je te concentreren op je dieet.

Er is een lijst met voedingsmiddelen die moeten worden vermeden om de ziekte te overwinnen en een gezond leven te leiden:

Fast food

Fast food is een snelle manier om een ​​aantal gezondheidsgerelateerde problemen te ontwikkelen, zoals hart-, maag- en tailleproblemen. Maar als u het slachtoffer wordt van fibromyalgie, kan het nog ingewikkelder worden. Fast Food heeft veel “slechte” vetten die je in een slechtere conditie brengen.

De maag wordt het meest bedreigd door dit soort voedsel. Bovendien beïnvloedt het de energieniveaus in uw lichaam en levert het niet de essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft.

Levensmiddelen met toevoegingen

Het is verleidelijk om van je favoriete film te genieten en een hele zak gummyberen of -chips te hebben, maar tot nu toe is het een van de slechtste keuzes die je maakt. Je geniet er op dit moment gewoon van, maar helaas veroorzaken dergelijke dingen ernstige problemen in je lichaam.

Additieven kunnen ernstige maagproblemen veroorzaken en de dosering van essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren, beperken. Bovendien beïnvloeden bepaalde additieven de manier waarop uw neuronen pijn waarnemen en maken ze uw toestand nog erger.

Snoepgoed

Snoepjes worden niet goed gevonden voor patiënten met fibromyalgie. Zoete chocolaatjes of cakes kunnen je plezier geven en je voelt je beter, maar op de lange termijn bevorderen ze vermoeidheid en vergroten ze de kans op chronische schimmelinfectie.

Koffie en andere cafeïnehoudende producten

Patiënten met fibromyalgie hebben vaak last van slechte slaappatronen. Een verstoorde slaap of slapeloze nachten zorgen ervoor dat ze zich overdag moe voelen en in deze situatie lijkt de beste en eenvoudigste manier om jezelf op te laden een kopje koffie of thee.

Maar helaas is dit een slechte keuze, omdat het je alleen zal leiden tot meer verstoorde slaappatronen en je het lichaam voldoende slaap zal ontnemen.

Zuivel product

Deze voedingsmiddelen kunnen, afhankelijk van de patiënt, goed en slecht blijken te zijn. Ze bevatten calcium en vitamine D die essentieel zijn voor mensen die de symptomen van fibromyalgie proberen te verlichten. Sommige patiënten zijn echter erg gevoelig voor dit soort voedsel en moeten ze daarom vermijden.

Dus we hebben geconcludeerd dat we veel gezond voedsel nodig hebben om fibromyalgie te bestrijden. Vis bevat omega 3-vetzuren die belangrijk zijn om de ontsteking te verminderen, evenals walnoten en andere soortgelijke producten.

Groenten en fruit zorgen voor duurzame energie en helpen je de hele dag actief te blijven. Vermijd echter aubergine, tomaten en andere soortgelijke groenten, omdat deze de symptomen waarschijnlijk verergeren.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.