Hvordan det er å leve med fibromyalgi

Det er en kronisk sykdom, hvor vi kjenner mange symptomer, uten å kunne definere den. Sangerinnen Guylaine Tanguay, som fikk diagnosen fibromyalgi for fem år siden, og Camille Bouchard, en 23 år gammel student som lider av det, vitner om virkeligheten til mennesker som lider av denne smertefulle og mystiske sykdommen de tilpasser seg seg daglig.

Portrett.

Pénélope McQuade mottar dem i anledning Verdens Fibromyalgi-dag, 12. mai, i selskap med Dr. Anne-Marie Pinard, anestesilege i kroniske smerter ved Centre hospitalier de l’Université Laval (CHUL).

Guylaine Tanguay sier at hun har hatt kroniske smerter siden hun var tenåring, men det var først i begynnelsen av 40-årene at hun fikk diagnosen fibromyalgi.

Det var veldig skuffende for meg, for jeg er en veldig aktiv jente og det var noe som til enhver tid hindret meg i å gjøre de tingene jeg elsker i livet. Dette er små sorg som skal gjøres hver dag. Guylaine Tanguay

Camille Bouchard, 23, har levd i 10 år med en diagnose av fibromyalgi. Den kognitive nevrovitenskapsstudenten forteller hvor vanskelig det var å vokse opp med denne sykdommen. “Det er mye tilpasning til dagliglivet mitt og forventning om små ting. “

Dr. Anne-Marie Pinard påpeker at diagnosen fibromyalgi ofte tar tid å etablere, og at det ikke er noen helbredende behandling. ”Det er sjelden en pille eller en infiltrasjon som vil utgjøre en forskjell. Det er virkelig et team rundt en pasient og en pasient som forplikter. “

Jeg bestemte meg for å leve med mye smerte for å holde moralen sunn. Medisinen ga meg for mange bivirkninger. Guylaine Tanguay

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.