Lady Gaga Geïrriteerd door mensen die haar niet geloven Fibromyalgie is echt

DOOR JULIA NELSON

Lady Gaga wordt super pissig van de kritiek waarmee ze wordt geconfronteerd na haar bekentenis dat ze worstelt met fibromyalgie.

De superhit Born This Way-  zangeres onthulde openlijk dat ze vorig jaar lijdt aan fibromyalgie, die uitputting, ondraaglijke spierpijn, geheugen- en stemmingsproblemen kan veroorzaken.

Gaga zei dat haar mentale en fysieke toestand erger werd vanwege de problemen waarmee ze worstelt, ze verwacht van mensen dat ze haar gezondheidsproblemen begrijpen, want als ze met deze aandoening omgaan, wil je alleen dat anderen vriendelijkheid en sympathie tonen.

In haar interview voor een Vogue-magazine, Zei ze: “Ik word zo geïrriteerd met mensen die niet geloven fibromyalgie echt is. Voor mij, en ik denk voor vele anderen, is het echt een cycloon van angst, depressie, PTSS(Post-traumatische stress-stoornis), trauma, en paniekstoornis -. Die allemaal stuurt het zenuwstelsel in overdrive, en dan heb je zenuwpijn als gevolg”

Bovendien zei ze: “Mensen moeten meelevender zijn, chronische pijn is geen grap. En het is elke dag wakker worden zonder te weten hoe je gaat voelen.”

Lady Gaga in 2014 deelde haar traumatische gebeurtenis die ze in haar vroege tienerjaren had meegemaakt, ze werd verkracht en dit schokkende incident had een zeer vreselijk effect op haar geest waardoor ze leed aan PTSS.

Gaga stortte haar hart uit tijdens het geven van dit interview en onthulde dat het delen van haar gevoelens met het publiek haar hielp genezen. 

Ze vertelde: ‘Niemand anders wist het, het was bijna alsof ik het uit mijn hoofd probeerde te wissen. En toen het eindelijk uitkwam, was het een groot, lelijk monster. En je moet het monster onder ogen zien om te genezen. ‘ 

Ze zei ook: ‘Voor mij, met mijn geestelijke gezondheidsproblemen, was de helft van de strijd in het begin alsof ik tegen de wereld loog omdat ik zoveel pijn voelde, maar niemand wist het. Dus daarom kwam ik naar buiten en zei dat ik PTSS heb omdat ik me niet wil verbergen – net zo min als ik al moet. ‘

Ze gaf details over het fysieke trauma waar ze nog steeds mee te maken heeft:

‘Ik voel me verbluft of belemmerd. Ken je dat gevoel als je in een achtbaan zit en je staat op het punt de echt steile helling af te gaan? Die angst en de druppel in je buik? Mijn middenrif zit vast. Dan heb ik moeite met ademhalen en mijn hele lichaam raakt in een spasme. En ik begin te huilen.

‘Zo voelt het elke dag voor traumaslachtoffers, en het is … ellendig. Ik zeg altijd dat trauma een brein heeft. En het werkt door in alles wat je doet. ‘

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.